51 Precision Project

petersp

Της παρέας
Τελειωσε το πολυαναμενομενο (για μενα ;D) project: ενα 51 Precision Bass με μερικες αλλαγες. Η ιδεα ξεκινησε με ενα μανικι που αγορασα απο τις αγγελιες (thnx Papalampraina!) που ηταν βαμμενο και με decal περασμενο. Αγοραστηκαν τα υπολοιπα απο Ebay, βαφτηκε το σωμα στον αγαπητο Παναγιωτη Λαμπη και ξεκινησε η κατασκευη! Το heel ειναι το κλασσικο Fender και οχι το ποιο τετραγωνο που ειναι κανονικα στα 51. Οι μαγνητες εγιναν δυο για μεγαλυτερη ευελιξια ηχων οι οποιοι επιλεγονται με mini switch που τοποθετησα αναμεσα στα volume και tone pots (CTS). O καβαλαρης ειναι κι αυτος ποιο κλασσικος Fender με τις χορδες να μπαινουν απο πανω (top loading).

Η συναρμολογηση ηταν σχετικα ευκολη με μονα προβληματα τα reverse tuners τα οποια εξεχουν απο πισω (δεν ηξερες, δεν ρωταγες?)

keycz.jpg

και χρειαστηκε να σκαψω το headstock με dremel

keyrouting.jpg

και οι μαγνητες οι οποιοι ειναι stagered και δεν μου εδιναν balanced output. Κι αυτο διορθωθηκε με κατεβασμα του pole piece της Λα, το οποιο ηταν και το πιο υψηλο. Το Ρε δεν το πειραξα μην χαλασω κανα μαγνητη. :'(

poledz.jpg

Ακολουθουν photos! Λιγο υπομονη να τις ανεβασω...

πανεμορφο πετρο!  ;D

Να στε καλα βρε, με συγκινησατε!  :'(

Στις 21 Οκτωβριου οσοι ειναι απο Θεσσαλονικη θα εχουν την ευκαιρια να το ακουσουν (Σακη σε σενα απευθυνομαι... ;D).

Planet Solega live στο club Garage!

παιξτε καπου κεντρικα ρε σ

δεν εχω και αμαξι και δεν μπορω να ερχομαι προς τα εκει...  :(

κουκλι!

απο ηχο τι λεει? καλοπαιχτο να ειναι,και μη καθυστερουμε,φερτο στη προβα μεθαυριο και απο εβδομαδα σπιτι μου να γραψουμε κ ολας!

Και τι θα περιμένω μέχρι να πάω σπίτι για να της δώ; (δεν βλέπω imageshack)  >:(

Άντε, κάνε τον κόπο και επισύναψε μερικές (έστω και κανα δυο) για ορεκτικό να χαρούμε κι εμείς.

Κουκλί είναι.

Και το μπράτσο δείχνει tinted και πολύ ωραία θέση (και αριθμός ;)) μαγνητών και slab. Μπράβο, μπράβο.

Γέφυρα θα την έβαζα πιο γκαμούτσα και αργότερα, σαν βαριόμουνα, θα παιζα με μαύρο hardware.

Αλλά και έτσι είναι πάρα πολύ ωραίο.

Άντε, καλό (και πάντα φυσικό) relic .......  ;D

Θενκς μαν!

Η γεφυρα δεν φαινεται και πολυ καλα στην photo, ειναι με τα αυλακωμενα saddles, για πιο vintage look. Το μπρατσο ειναι οντως tinted και το σωμα ειναι κατα ενα με δυο τονους ποιο σκουρο. By the way, τελικα εγινε πολυουρεθανη το σωμα αλλα και το μανικι απο πισω για λογους καλυτερης αντοχης.

Για το slab ημουν ετοιμος να τα φαω, ειχα καποτε ενα αλλο τετοιο μπασο και δεν με πολυβολευε, αλλα τελικα το μετανιωσα (ευτυχως!).

Άψογο Πέτρο! Άγογο! Γαμάει κανονικά!

petersp είπε:
αυτο διορθωθηκε με κατεβασμα του pole piece της Λα, το οποιο ηταν και το πιο υψηλο.

poledz.jpg
Πέτρε , πως το κατάφερες  αυτό; εχω κατά νου  κάποιες μόντες αλλά δεν τολμώ να τις εφαρμόσω

Α , η δουλειά στο σώμα φαίνεται εξαιρετική  στείλε  αν θες  καμιά πληροφορία 

Με σπρωξιμο! Ο ενας μαγνητης εγινε ευκολα, ο αλλος ηθελε και λιγο σφυρακι με το μαλακο... Το εκανα στον πρωτο, δοκιμασα να δω αν επαθε κατι και μετα εκανα τον αλλο. Ηταν μεγαλουτσικο το ρισκο αλλα ευτυχως πετυχε.  ;D

Το σωμα το πηρα απο εδω: http://www.ebay.co.uk/itm/250880121518

Ειναι δυο κομματια alder (το alder το ζητησα εγω για λιγο πιο ζεστο ηχο) αλλα εχει κι αλλα δυο λεπτα κομματια πισω σαν καπακια. Απ οτι καταλαβα τα φτιαχνει ετσι για λογους που εχουν σχεση με το routing. Την τρυπα για τον δευτερο μαγνητη μου ην εκανε ο Παναγιωτης που το βαψε κιολας.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back