...χαίρομαι που σας αρέσει
Ο Αλέξης είναι σίγουρα το "βασικό συστατικό" και νομίζω πως ταιριάζουν και στο παίξιμο του αυτού του είδους οι τεχνικές τοποθέτησης....
warpie είπε:
επισης, προτιμας Glyn Johns απο recorderman?
....Το συγκεκριμένο σετάπ δεν είναι ακριβώς στο στυλ του G.Johns...για την ακρίβεια είναι -/+ 1 μικρόφωνο....δηλαδή δεν υπάρχει snare mic αλλά υπάρχει ένα εξτρά mono room/kick mic στο ύψος που ενώνοντε θεωρητικά το τομ με την κάσα και περίπου 2-2.5 μέτρα μπροστά από το σετ. Σε τέτοια σετάπ νιώθω ότι το close micing στο ταμπούρο δεν εξυπηρετεί πολύ πλην του να εξισοροπήσει λίγο το κάπως αδύναμο κέντρο.....για αυτό ακριβώς προτιμώ ένα κεντρικό room mic με έμφαση στην κάσα και γενικότερα στο low end κομμάτι του σετ που ταυτόχρονα δημιουργεί και μια πιο συμπαγή στέρεο εικόνα.
Η φάση recorderman δεν με ενθουσιάζει τόσο, γιατί μου δείνει μια πιο "στενή" εικόνα....από την άλλη πλευρά βέβαια έχω πολλές φορές χρησιμοποιήσει με πολύ όμορφα αποτελέσματα (για τα αυτιά μου τουλάχιστον) μια κάπως διαφοροποιημένη εκδοχή της (ουσιαστικά κρατώντας ένα μόνο over πάνω και δεξια από τον δεξί ώμο, ένα δεύτερο LDC ως γενικό tom tom mic, το snare mic και το kick mic) με πολύ ελαφρύ παιχνίδι στο panning.....τρομερά συμπαγές αποτέλεσμα..τουλάχιστον για κάποιες περιπτώσεις.....ορίστε ένα παράδειγμα (τα τύμπανα στο πρώτο μισό μέρος του κομματιού).
Τα μικρόφωνα είναι ένα ζευγάρι U87 + ένα Heill PR40 στην κάσα + το mono room mic που ανέφερα (και φαίνεται λίγο στην κάτω δεξιά γωνία του βίντεο) το οποίο είναι το The Tube της AKG, ένα πολύ ωραίο tube mic βασισμένο ως έναν βαθμό στο C12 και το οποίο μετά από μια μάλλον αποτυχημένη καριέρα εξαφανίστηκε από την αγορά για να επανεμφανιστεί κάποια χρόνια αργότερα, με μια αντίσταση παραπάνω, πράσινο χρώμα και το πολύ πιο πιασάρικο όνομα C12VR

(....προσοχή δεν έχει καμμία σχέση με το solid tube).
.....αν κάποιος θέλει περισσότερες λεπτομέρειες just let me know