2 mystery guitar clips...

longshadow

Noiz Addict
Ας παίξουμε λίγο με την ακοή μας! (αν δεν βαριέστε βέβαια)... :)

Ηχογράφησα 2 διαφορετικά κλιπάκια...το 01 και το 02...(και τα 2 είναι κιθάρα με παραμόρφωση)...

Θα ήθελα αφού τα ακούσετε να προσπαθήσετε να μαντέψετε πώς ηχογραφήθηκε το καθένα

(αν αυτό που ακούγεται δηλαδή είναι: ενισχυτής με mic?...πεταλιέρα με cabinet emulator?....software?...κάτι άλλο?)

you name it...

Τί είναι λοιπόν το 01 και τί το 02???

ΕΕεεεεεε δώσε κανένα hint παραπάνω.... :)

Είναι το ένα "έτσι" και το άλλο "αλλιώς" ή μπορεί να είναι και τα 2 με τον ίδιο τρόπο?  :)

Επειδή δεν βλέπω να απαντάει κανένας (φοβούμενος μην εκτεθεί) θα "διορθώσω" λίγο την ερώτηση:

ποιό απο τα δύο πιστεύετε ότι έχει πιο αυθεντικό, πιο "original" ήχο distorted κιθάρας...(πιο amp like δηλαδή).

επίσης μπορείτε να πείτε και ποιό σας αρέσει καλύτερα και γιατί.. ;)

Εμενα προσωπικα το πρωτο κλιπακι μου αγουγεται πιο φυσικό.  Στο 02 εχεις και αρκετο delay ενω στο 01 όχι. Στο 01 βεβαια ακουγεται ενα πιο πιστικο reverb. Τεσπα εμενα το πρωτο μου φαινεται πιο φυσικό και μαλλον ηχογραφημενο με μικροφωνο μπροστα σε ενισχυτη. Λες να εκτεθω τελικά;;;;;;

Αν και οι distorted ηχοι δεν ειναι my cup of tea, μου αρέσει περισσότερο αυτό που ακούω στο πρώτο κλιπ. Στα δικά μου (απαίδευτα) αυτιά, το δευτερο κλιπ βγάζει μια "ψηφιακίλα" που βέβαια μπορεί και να είναι το ζητούμενο σου για να μας κοροιδέψεις αγαπητέ...

Έλα ρε το πρώτο είναι amp. ;). Tον κόβω φέτες αν δεν είναι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Mάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Το πρώτο που ακούγεται όντως καλύτερο πρέπει να προέρχεται από software, πχ Amplitube, κι αυτό το νομίζω γιατί λόγω της λειτουργίας τους το ηχητικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό σαν ηχογράφηση (πχ. δεν περνάει από κακώς τοποθετημένα μικρόφωνα, αμφίβολης ποιότητας προενισχυτές, κονσόλες κλπ κλπ).

Παραπάνω δεν μπορώ να σχολιάσω, παρα μόνο ότι το πρώτο μου αρέσει πιο πολύ, και ότι πιθανόν να παίζεις με bridge από Les Paul.

Δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο, αφού ακούγεται ο κώνος που παραμορφώνει στις μπάσσες. Δεν βγαίνει αυτό από Plug-in με τίποτα.

bloody_sunday είπε:
και ότι πιθανόν να παίζεις με bridge από Les Paul.
Για αρχή ας αποκαλύψουμε την κιθάρα..."The SG Killa!!" ('79 GUILD S-300)

guild_s300-d.jpg

(στην φωτο δεν είναι η δικιά μου αλλά μία ίδιο μοντέλο)

Εμένα μου άρεσε το πρώτο clip το οποίο μου ακούγεται ως και για λαμπάτος.

Το δεύτερο μου ακούγεται σαν τρανζίστορ.

Βέβαια εγώ δεν είμαι το σωστό στατιστικό δείγμα, επειδή εμένα μου αρέσουν τα modelling κολπάκια και θεωρώ ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά.  :P

Γουάου... ήμουν σίγουρος για λεσπολικό χαπάκερ... με τέτοια που γράφω μόνο με χάπια θα ανταπεξέλθω...  :-[

Εχω κανει blind test με εναν φιλο μου, και δεν μπορεσε να ξεχωρισει την sg μου και την τελε. Οχι επειδη ειναι κουφος, αλλα επειδη, χρησιμοποιοντας διαφορετικα configurations με καθε κιθαρα, μπορεις να μπερδεψεις ευκολα τον αλλον. Για αυτο λοιπον πιστευω πως για να γινει ενα blind test, και οχι 2 κλιπακια που θα καταληξουν "χααα, σας την εσκασα", πρεπει να εχεις την κιθαρα με τα ιδια εφφε, να μας πεις αν το μικροφωνο σου ειναι δυναμικο η πυκνωτικο, πως το τοποθετησες, και το config απο το software η οτιδηποτε αλλο  να ειναι ιδιο με αυτο της κανονικης ηχογραφησης. Αυτα αν θελουμε να εξαγουμε σημαντικα συμπερασματα και να γινει μια συζητηση σε σωστη βαση. Οτιδηποτε αλλο ειναι απλα παιχνιδακι, και για να παιξω και εγω, νομιζω πως κανενα απο τα 2 δεν ειναι με mic (δεδομενου πως ηχογραφηθηκαν σε σπιτι και οχι σε καποιο στουντιο) και πως το 2 ειναι νταιρεκτ απο πεταλιερα και το 1 με αμπ σιμουλεισιον.

Πολύ σωστά όλα (δεν κάνω πλάκα), και ειδικά στη μαντεψιά νομίζω ότι πέτυχες διάνα*.

* bloody sunday, ο φορουμίτης που δεν ντρέπεται να γίνει ρόμπα!!!!  ;D Kαι δεύτερη φορά άραγε;

deadendmind είπε:
και οχι 2 κλιπακια που θα καταληξουν "χααα, σας την εσκασα"
Δεν υπάρχει καθόλου τέτοια πρόθεση...εξάλλου σε ποιόν να την πρωτοσκάσω , αφού ο καθένας απαντάει διαφορετικά

Οτιδηποτε αλλο ειναι απλα παιχνιδακι
μια χαρά είναι τα παιχνιδάκια....που και που χρειάζονται κι αυτά..

εξάλλου κι εσύ έπαιξες αν και η συμμετοχή ήταν προαιρετική... ;)

Καλά... συμφωνώ με τον deadendming και τον bloody_sunday ..... δύσκολα βγάζει κανείς άκρη σε ηχογραφημένα κλιπάκια ειδικά αν αυτός που ρυθμίζει τα κουμπιά ξέρει τι κάνει.

Παιχνίδι είναι λοιπόν... και επομένως.. πάμε :)

Στο πρώτο, στην παυση στο 0:07 έχω την αίσθηση ότι ακούω προσομοίωση spring (ή μήπως plate?) reverb. Μπορεί και από plugin. Από την άλλη είναι πιο φυσικός ο θόρυβος που υπάρχει.  

Ρε μπας και είναι κάποιο κανονικό πετάλι σε amp sim?

Για το δεύτερο, έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε να είναι και ενισχυτής αλλά να μασκάρεται η χροιά του από το έντονο delay (και ίσως comp και EQ και reverb ... όλα σε post processing). Μπορεί και να είναι όμως direct.....

Η μαντεψιά του deadendmind επίσης μου φαίνεται επίσης πολύ λογική.  :)

Σταύρο, that was a trick question!!.. :)

Θα απαντήσω όμως...έχω αυτόν που ξέρεις (τον γνωστό.. ;)) κι άλλον έναν μικρούλη solid state practice amp...(με 12άρι όμως μεγάφωνο)..

επειση οπως εχω πει ειμαι καρνιβαλος δεν καταλαβαινω κ πολλα πολλα...

δλδ μαυρα μεσανυχτα απλος θα πω οτι μου αρεσε πολυ το πρωτο clip κ ετσι λεω οτι το πρωτο ειναι με "φυσικα" μεσα!  ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back