10 Songs Led Zeppelin Stole From Other Artists

ReCoC

Της παρέας
Βρήκα αυτό το site που λέει για κάποια τραγούδια που κλέψανε οι Zeppelin από άλλους καλλιτέχνες. Προσπάθησα να το κάνω copy εδώ διατηρώντας τα link αλλα δε τα κατάφερα, οπότε όποιος ενδιαφέρεται ας κάνει τον κόπο...  :)

http://earfarm.com/features/daily-feature/monday/1820

Κάπου είχε ποστάρει και ο Elavd ένα σχετικό βιντάκι, αλλά δεν το βρίκω... Ηλία, παίρνω τη βοήθεια του κοινού...

Το ότι ήταν κλέφτες δεν αναιρεί ότι ήταν ΜΠΑΝΤΑΡΑ... Θα είχε ενδιφέρον να ακούσουμε (διαβάσουμε) γνώμες για τους Zeppelin, αλλά καλό θα ήταν να αποφευχθούν οι αντιπαραθέσεις του τύπου Zeppelin vs Purple και τα σχετικά...

1. O elavd το είχε ποστάρει εδώ:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=165178.msg285791#msg285791

2. Σε πολλά συμφωνώ, αλλά η ιστορία με το Stairway to Heaven είναι λίγο μούφα. Το progression Am-Amin/maj-Am7-D είναι από τα πιο γνωστά κλισέ στη μουσική του 20ου αιώνα, υπάρχει σε πάρα πολλά κομμάτια jazz, pop και rock, και ο ισχυρισμός ότι οι Zeppelin το έκλεψαν από τους Spirit έχει ίδια βαρύτητα με τον ισχυρισμό ότι το έκλεψαν π.χ. από τον Duke Ellington. Από την άλλη, ακόμα και να ισχύει, θέλει ΠΟΛΥ ταλέντο για να κλέψεις 5sec από ένα εντελώς άγνωστο κομμάτι των (κατά τα άλλα συμπαθέστατων) Spirit και τελικά να καταλήξεις σε ένα από τα 10 πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια στην ιστορία του ροκ. :)

3. Παρότι ο Jimmy Page και ο Noel Gallagher θεωρούνται "κλέφτες", τους προτιμώ από εκατοντάδες "original" τραγουδοποιούς. ;)

Το κομματι εγινε απο τα πιο γνωστα χαρι στο ονομα "Led Zeppelin" που κουβαλουσε. Δεν αντιλεγω οτι ειναι πολυ καλο κομματι αλλα αμα το λεγαν οι Spirit πχ μπορει να και μην ειχε την ιδια απηχηση, οπως επισης και αμα το εβγαζαν οι Led στα πρωτα βηματα της καριερας τους. Οι σωστες χρονικες στιγμες το απογειωσαν κατα την γνωμη μου, δεν εχει τιποτα το θεικο. Υπαρχουν κομματια-κατα πολυ-πιο ωραια απο αυτο και ομως δεν χαιρουν της ιδιας αναγνωρισης.

Γνωμη μου, παντα..

Να διευκρινίσω κάτι για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση!

Το θέμα δεν το άνοιξα ούτε για να κράξω ούτε για να δυσφημίσω τους zeppelin. Το βρήκα τυχαία και απλά μου φάνηκε ενδιαφέρον και το μοιράστηκα μαζί σας.

Τώρα που ξεκαθάρισα την θέση μου...

ΣΦΑΧΤΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!!! ;D ;D

ReCoC είπε:
Βρήκα αυτό το site που λέει για κάποια τραγούδια που κλέψανε οι Zeppelin από άλλους καλλιτέχνες. Προσπάθησα να το κάνω copy εδώ διατηρώντας τα link αλλα δε τα κατάφερα, οπότε όποιος ενδιαφέρεται ας κάνει τον κόπο...  :)

http://earfarm.com/features/daily-feature/monday/1820
Κοίταξε κάποια έχουν βάση. Ούτως ή άλλως πολλά μεγάλα γκρουπ όπως: The Beatles, Deep Purple, Rolling Stones, έκλεψαν ή διασκεύασαν τραγούδια άλλων γκρουπ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ πάντα μιλάμε. (ΜΟΝΟ οι θεοί οι FLOYD έγραψαν δικιά τους μουσική από ότι βλέπω :))

Κάποια άλλα βεβαια από αυτά που παραθέτει, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την πραγματικότητα. Ούτε ΚΑΝ από μακριά...Το άρθρο είναι έγκυρο εν μέρει...Κατά τη γνώμη μου πάντα. Πολλά από αυτά που λέει δεν τα πισετύω...

spy είπε:
2. Σε πολλά συμφωνώ, αλλά η ιστορία με το Stairway to Heaven είναι λίγο μούφα. Το progression Am-Amin/maj-Am7-D είναι από τα πιο γνωστά κλισέ στη μουσική του 20ου αιώνα, υπάρχει σε πάρα πολλά κομμάτια jazz, pop και rock, και ο ισχυρισμός ότι οι Zeppelin το έκλεψαν από τους Spirit έχει ίδια βαρύτητα με τον ισχυρισμό ότι το έκλεψαν π.χ. από τον Duke Ellington. Από την άλλη, ακόμα και να ισχύει, θέλει ΠΟΛΥ ταλέντο για να κλέψεις 5sec από ένα εντελώς άγνωστο κομμάτι των (κατά τα άλλα συμπαθέστατων) Spirit και τελικά να καταλήξεις σε ένα από τα 10 πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια στην ιστορία του ροκ. :)

3. Παρότι ο Jimmy Page και ο Noel Gallagher θεωρούνται "κλέφτες", τους προτιμώ από εκατοντάδες "original" τραγουδοποιούς. ;)
Θα συμφωνήσω με τον spy, και δηλώνω (αν δεν εννοήθηκε από το προηγούμενό μου ποστ) φανατικός Ζεπελινιακός... :P

Συμφωνώ για το Stairway. Θα ήταν υπερβολική ...υπερβολή να θεωρηθεί κλεμμένο. Αλλά τα περισσότερα από τα υπόλοιπα είναι καρακατακλεμμένα του κερατά!

ρε παιδιά...απαντήστε μου σε μόνο μια ερώτηση τι ακριβώς ανάγκη είχαν οι led να κλέψουν ενα κομμάτι από μια άλλη μπάντα?

δηλαδή...τι? και μην ξεχνάμε οτι δεν υπάρχει κατοχήρωση για συνχορδίες ...όλες οι ελληνικές ροκ μπάντες θα ήταν φυλακή  :P

xrusopsaro είπε:
ρε παιδιά...απαντήστε μου σε μόνο μια ερώτηση τι ακριβώς ανάγκη είχαν οι led να κλέψουν ενα κομμάτι από μια άλλη μπάντα?

δηλαδή...τι?

Προφανώς μεγάλη, για να το κάνουν, αφού κάθε αρχή και δύσκολη και έπρεπε να βγούν κάπως μπροστά στο κοινό.  ;)

.

xrusopsaro είπε:

δηλαδή...τι? και μην ξεχνάμε οτι δεν υπάρχει κατοχήρωση για συνχορδίες ...όλες οι ελληνικές ροκ μπάντες θα ήταν φυλακή  :P
Δεν ξέρω τι ανάγκη είχαν, το θέμα είναι ότι το έκαναν, και μάλιστα απροκάλυπτα. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τις συγχορδίες. Τα περισσότερα από τα κομμάτια τους που περιλαμβάνονται στο πιο πάνω τοπ 10, απλά δεν θα υπήρχαν χωρίς τους αρχικούς συνθετοστιχουργούς

Haris είπε:
.

Δεν ξέρω τι ανάγκη είχαν, το θέμα είναι ότι το έκαναν, και μάλιστα απροκάλυπτα. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τις συγχορδίες. Τα περισσότερα από τα κομμάτια τους που περιλαμβάνονται στο πιο πάνω τοπ 10, απλά δεν θα υπήρχαν χωρίς τους αρχικούς συνθετοστιχουργούς
Αυτό φίλε Haris που λες δεν ισχύει ΟΥΤΕ μία στο εκατομμύριο!!

Ξαναδές τα βίντεο και πες μου αν πραγματικά πιστεύεις ότι σε ΟΛΑ αυτά, έχουν κλέψει οι ZEPPELIN ::)...

Μα θα τρελαθούμε τελείως; Αφού, τουλάχιστον τα μισά δεν έχουν καμία σχέση με τα αυθεντικά ::)...

Τέλος πάντων..Γνώμη σου και τη σέβομαι. :)

Όχι δεν πιστεύω ότι τα έχουν κλέψει όλα (π.χ. το Stairway to Heaven δεν νομίζω ότι είναι κλεμμένο απ' το Taurus), αλλά τα περισσότερα.

Και επειδή μ' αρέσουν οι Zeppelin και τους θεωρώ ένα από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα στην ιστορία των σημαντικότερων ροκ συγκροτημάτων, ε μου τη δίνει όταν διαπιστώνω ότι μικρά αριστουργήματα όπως το Since I've Been Loving You δεν θα υπήρχαν χωρίς τους "προκατόχους" τους.

Ας έκαναν διασκευές βρε αδερφέ (που έκαναν δηλαδή, απλά λόγω κεκτημένης ταχύτητας - βλ. υπερβολικής ματαιοδοξίας - έβαλαν τα δικά τους ονόματά από κάτω...). Πάλι αριστουργήματα θα ήταν...

Βασικά βρίσκω παντελώς άκυρο τον ισχυρισμό ότι "αντέγραψαν" (όσο το έκαναν, προσωπικά για να πεις ότι το έκαναν και αφορά 5sec από άλλο κομμάτι πρέπει να γνωρίζεις δισκογραφία και εκνευριστικές λεπτομέρειες και μάλιστα εκείνης της εποχής) για να "βγουν παραέξω". Αν είναι δυνατόν! Το Stairway to heaven είναι από το άλμπουμ Led Zeppelin IV.

Μέχρι τότε, στο Ι, είχαν τα "Babe I'm gonna leave you" και "Dazed 'n confused", στο ΙΙ το "Whole lotta love" και στο ΙΙΙ το "Immigrant song". Πιστεύω ότι ήταν ήδη πολύ "παραέξω".

Αυτό δεν αναιρεί ωστόσο την πιθανότητα να το έκαναν. Χαμός γίνεται με τέτοια θέματα. Αλλά...

"...ο σωστός μουσικός δεν δανείζεται μελωδίες, τις κλέβει..."

ποτε δεν πιστευα στην παρθενογεννεση αλλα και ποτε δεν συμπαθησα καλλιτεχνες που ''δανειζονται''.. επισης δεν μπορω να καταλαβω τι θα γινεται με μουσικους σε χιλια χρονια απο τωρα.. θα εχουν καταργηθει τα μουσικα οργανα γιατι δεν θα υπαρχουν μελωδιες να παιξουν μιας και ολα θα εχουν παιχτει!?? :o :o

Είχα δει ένα καταπληκτικό βιντεάκι στο Youtube με έναν κωμικό που μίλαγε για τον Κανόνα σε Ρε του Πάχελμπελ.

Χωρίς να σταματήσει να παίζει κυκλικά το γνωστό μοτίβο, τραγούδαγε επάνω σε αυτό καμιά 10αρια πασίγνωστα κομμάτια (U2, Imbruglia, Green Day και πάει λέγοντας).

Δεν έχω πρόσβαση στο Utube και δεν μπορώ να δώσω το λίνκ.

Αξίζει τον κόπο..... ψάξτε το

για το whole lotta love ειχα διαβασει οτι ειναι κλεμμενο απο το a whole of love η καπως ετσι του john lee hooker. θα επιστρεψω με περισσοτερες πληροφοριες. Εγω παλι δηλωνω ενθερμα αντι-ζεπελινιακος και ευχαριστω το παιδι που φτιαχνοντας το θεμα μου εφτιαξε και την μερα. Ε οχι και MobyGrape ρε Καραμητρο, ε οχι και MobyGrape...

audiokostas είπε:
Είχα δει ένα καταπληκτικό βιντεάκι στο Youtube με έναν κωμικό που μίλαγε για τον Κανόνα σε Ρε του Πάχελμπελ.

Χωρίς να σταματήσει να παίζει κυκλικά το γνωστό μοτίβο, τραγούδαγε επάνω σε αυτό καμιά 10αρια πασίγνωστα κομμάτια (U2, Imbruglia, Green Day και πάει λέγοντας).

Δεν έχω πρόσβαση στο Utube και δεν μπορώ να δώσω το λίνκ.

Αξίζει τον κόπο..... ψάξτε το
Το ψάξαμε και μας άρεσε! ;D Thanks!!! ;)

χαχαχαχαχα

καποιος αλλος ειχε ποσταρει ενα πολυ πιο μεγαλο βιντεακι παλι με τις ιδιες συγχορδιες νομιζω.

Προφανως και δεν λεει τιποτα αυτο βεβαια

Trending...

Νέα θέματα

Back