Γιατί τέτοιο μεγάλο βάρος οι λαμπάτοι ??!!?

Nikoubis είπε:
;D ;D ;D

Δόξα στον Γιαραμπή και στους θεούς της τεχνολογίας.

Πριν καμιά 10ετία και βάλε μπασίστας= βαστάζος  ;D

Πλέον με 13- 15 κιλά είσαι jet. Κουβάλησες, ανέβηκες και έπαιξες. Και άσε τους κιθαρίστες να τραβιούνται με τις... λάμπες  ;)

Οι d-class σας έχουν λύσει τα χέρια, τεράστιο κέρδος, αλλά πάντα θα χρειάζεστε καμπίνες δυστυχώς, κλειστές (περισσότερο ξύλο) και μεγάλης ισχύος (μεγάλοι μαγνήτες), οπότε παραμένετε οι ριγμένοι της υπόθεσης...  ;D

gdevelek είπε:
Οι d-class σας έχουν λύσει τα χέρια, τεράστιο κέρδος, αλλά πάντα θα χρειάζεστε καμπίνες δυστυχώς, κλειστές (περισσότερο ξύλο) και μεγάλης ισχύος (μεγάλοι μαγνήτες), οπότε παραμένετε οι ριγμένοι της υπόθεσης...   ;D
Κάνε λίγο υπομονή να ανεβάσει ο audioκώστας το test με της 12αρες καμπίνες. Μιλάμε για πούπουλα- 10, 12 κιλά βαριά- βαριά  ;) Και σηκώνουν γκάζια αβέρτα.

Τα 15 κιλά (+ class D head) είναι πολύ ρεαλιστικό νούμερο με αυτές τις καμπίνες. Εγώ με τον GK combo μου είμαι στα 12,7 κιλά και το απολαμβάνω  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Κάνε λίγο υπομονή να ανεβάσει ο audioκώστας το test με της 12αρες καμπίνες. Μιλάμε για πούπουλα- 10, 12 κιλά βαριά- βαριά  ;) Και σηκώνουν γκάζια αβέρτα.

Τα 15 κιλά (+ class D head) είναι πολύ ρεαλιστικό νούμερο με αυτές τις καμπίνες. Εγώ με τον GK combo μου είμαι στα 12,7 κιλά και το απολαμβάνω  ;D
Εσυ αν θυμαμαι καλα ειχες και μια τενοντιτιδα βαριας μορφης...δεν ξερω αν τα 12,7 κιλα τα σηκωνεις με τιποτε αλλο  ;) ;) ;)

messalion είπε:
Εσυ αν θυμαμαι καλα ειχες και μια τενοντιτιδα βαριας μορφης...δεν ξερω αν τα 12,7 κιλα τα σηκωνεις με τιποτε αλλο  ;) ;) ;)
Ναι είχα πάθει, αλλά δεν ήταν από κουβάλημα. Όμως με τον Markbass είχα μείνει τρεις μέρες κόκαλο  ;D

Υπέροχος ενισχυτής, λατρεμένος ήχος, αλλά 25 κιλά. Μια φορά τον έβγαλα από το σπίτι και ήταν και η τελευταία  ;D Ήταν για το διαβόητο gig με τους Motive που ο Sir (Nestor) έγινε... μαSir μπας και ισιώσω για να μπορέσω να παίξω  ;D

Μέτα ήρθε στην ζωή μου ο GK και ο Markbass έγινε... τραπεζάκι  ;D ;D ;D

Σαν μπασίστας δεν έχω παράπονο....τη μικρή πεταλιέρα της korg στη πλαινή τσέπη της θήκης, στον όμο μαζί με το μπάσο και καθαρισα....καρφί στη πεταλιέρα και άντε γειά...ούτε καμπίνες ούτε ενισχυτές ούτε τίποτα...να ναι καλά τα μόνιτορ...

Τweed Deluxe στο ενα χερι (11 κιλα)  ,tele στον ωμο σε μαλακη θηκη  & VΟΧ tonelab SE στο αλλο χερι ....και αντιο ...προβληματα κουβαληματος....

Επισης υπαρχουν πλεον δεκαδες low wattage tube amps με τους οποιους κανετε μια χαρα δουλεια χωρις να σας φευγει η μεση ...... (οι περισσοτεροι ειναι κατω απο 12 κιλα)

Fender Pro Junior στο χερι (9 κιλα), κιθαρα στη πλατη, και πεταλια στον ωμο. Και περισσευει και ενα χερι για καφεδακι ή εναν ακομα Pro Junior για στερεο καταστασεις!  8)

Ο tweed deluxe τι μεγαφωνο εχει; (ο Pro Junior απ'ο,τι ειδα εχει 10"). Το 12" και η μεγάλη/στιβαρή καμπίνα δεν ειναι που αυξανουν το βαρος (εκτος του μετασχηματιστη) ; Αυτα στην προβα/τζαμ δε χρειαζονται για ν'ακουγεσαι καλα;

Δεν εχω παιξει προβα με μικρο λαμπατο γι'αυτο ρωταω. Με μικρο τρανζιστορατο (πχ roland cube 30) ειναι χαλια!

Ο tweed deluxe τι μεγαφωνο εχει;
12ΑΡΙ (ο δικος μου εχει 40αρι Tone Tubby)

Το 12" και η μεγάλη/στιβαρή καμπίνα δεν ειναι που αυξανουν το βαρος;
Ουτε μεγαλη,ουτε στιβαρη καμπινα εχει,εχει μικρη καμπινα απο solid pine που ειναι ελαφρυτερη απο μια plywood.

Παραπανω απο το 3 δεν τον εχω ανοιξει ποτε μου γιατι ενοχλει.... ;)

Στα live ετσι κι αλλοιως εχει μικροφωνο μπροστα και τον τοποθετω εκει που μπορω να τον ακουσω ΕΓΩ καλα (οι αλλοι δεν φταινε σε τιποτα.. ;D)

Superfunk είπε:
Στα live ετσι κι αλλοιως εχει μικροφωνο μπροστα και τον τοποθετω εκει που μπορω να τον ακουσω ΕΓΩ καλα (οι αλλοι δεν φταινε σε τιποτα.. ;D)
Οταν προβαρω τον τοποθετω απεναντι μου για να μ'ακουω. Πρεπει ομως να μ'ακουν κ οι αλλοι. Στη διαχυση αυτη του ηχου λειτουργει καλυτερα το 12"/μεγαλη καμπινα ή πιστευεις οτι δεν εχει πολλη σημασια; (Μιλαω για αυτοσχεδιους χωρους με χαλια ηχοαπορροφηση και πολλες αντανακλασεις)

Πρεπει ομως να μ'ακουν κ οι αλλοι.
Εισαι σιγουρος?Τους εχει ρωτησει? ;D

Στη διαχυση αυτη του ηχου λειτουργει καλυτερα το 12"/μεγαλη καμπινα ή πιστευεις οτι δεν εχει πολλη σημασια;
οσο πιο μεγαλη η καμπινα τοσο πιο μεγαλη διαχυση..αλλα πρακτικα αν παιζεις με μπαντα και δεν μπορουν να σε ακουσουν με εναν tweed dlx στο 3 τοτε παιζετε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ δυνατα... ;)

Ή ίσως δεν έχει αρκετά μεσαία..

Ή ίσως ο ντράμερ του εξασκείται στο μάε τάε πάνω στα πιατίνια...

Ή ίσως ο μπάσίστας του προσπαθεί να ρίξει τα τείχη της Ιεριχούς με τις συχνότητές του...

Μου έχουν τύχει όλα τα παραπάνω...

Χαχα ο ντραμμερ αυτος ειναι οντως δυνατός! Ειναι κ ο χωρος περιεργος κ ο μπασιστας με τον πληκτρά κοιτανε τον ενισχυτη απο τα πλάγια.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες, η προοπτικη ενος φορητου λαμπατου ειναι δελεαστικοτατη..

Χαχα ο ντραμμερ αυτος ειναι οντως δυνατός!
αλλο πραγμα το δυνατος ντραμμερ ,αποκλειεται να βαραει δυνατοτερα απο τον δικο μου.. ;D,και αλλο ο ντραμμερ που κανει ΒΑΒΟΥΡΑ... ;) εχει τεραστια διαφορα 

Trending...

Νέα θέματα

Back