volume drop σε σπλιταρισμα διπλου

hariskats

Μόνιμος θαμώνας
καλησπερα...εχω μια cort g290 με τους active emg 89/sa/sa...της εχω ρυθμισει ετσι το υψος των μαγνητων ωστε το σπλιταρισμα του διπλου να εχει την ιδια ενταση με τους υπολοιπους μονους γιατι αλλιως αν κατεβαζα και εβαζα στην ιδια ενταση τον διπλο με τους μονους το σπλιταρισμα δεν θα ακουγοταν καθολου..

το προβλημα μου ειναι λοιπον οτι οταν παιζω στους μονους και αλλαξω στον διπλο εχει πολυ μεγαλυτερη ενταση στα καθαρα..δεν με πειραζει που παραμορφωνει λιγο λογω υψους..τι μπορω να κανω ομως για να ισοσταθμισω την διαφορα εντασης απο μονους σε διπλο γτ ειναι πολυ εντονη και ωρες ωρες εκνευριστικη..??

μπορω με κομπρεσορακι να φτιαξω λιγο την κατασταση??

αυτη τη στιγμη παιζω στα καθαρα μονο με σπλιταρισμενο τον διπλο ετσι ωστε να ειναι στη ιδια ενταση με τους αλλους και να μην εχω προβλημα..σε πολυ gain η διαφορα εντασης δεν φαινεται..ομως σε καθαρα και σε κατι ενδιαμεσο σε πιο blues ηχο με λιγο overdrive η διαφορα ειναι μεγαλη..

τι μπορω να κανω λοιπον??

με καποιο κομπρεσορα η καποιο limiter να χαμηλωσω την ενταση του διπλου η να τον κατεβασω και παλι με κομπρεσορα να ''δυναμωσω'' την ενταση οταν σπλιταρει??

είχα διαβάσει κάπου (μπορεί κι εδώ, δε θυμάμαι) ότι μπορείς να σηκώσεις τους πόλους με τη βίδα του διπλού και να χαμηλώσεις το μαγνήτη από τις δύο βίδες που τον κουνάνε όλο ώστε όταν σπλιτάρει (και παίζει με το coil του οποίου τους πόλους έχεις σηκώσει) να μειώσεις το volume drop και να έχει την ένταση που θες. Ελπίζω να έγινα κατανοητός :)

χμμμ ενδιαφερον...η αληθεια ειναι ομως οτι ειναι κατι που δεν το ξερω και επειδη γενικα δεν το κατεχω και πααρα πολυ ακομα το θεμα με τις ρυθμισεις περα των βασικων αναρωτιεμαι αν θα μπορουσε να γινει κατι χωρις να πειραξω τους μαγνητες (επειδη ακριβως δεν ξερω πως και αν οντως γινεται αυτο που μου λες)..ευχαριστω για την απαντηση..  :)

περιεργαστηκα σημερα εναν διπλο μαγνητη που εχω χυμα για να καταλαβω ποια ειναι αυτη η βιδα που μπορω να την πειραξω και να ακουγεται το σπλιτ σε ιδια ενταση αλλα δυστυχως δεν εβγαλα ακρη..βιδες υπαρχουν στον μαγνητη που κοιτουσα (dimarzio) και ειναι 4 στο πισω μερος εκτος αν εννοεις αυτες που βρισκονται πανω στους πολους και γυρνανε (αν γυρνανε) με ισιο κατσαβιδι αποτι βλεπω..ελπιζω να καταλαβαινεις ποιες εννοω..ποιες βιδες λοιπον πρεπει να πειραξω για να το καταφερω αυτο??

ασε που στον emg δεν φενεται τπτ γτ εχει αυτο το κλασσικο cover απο πανω που εχουν οι emg..

τι κανω ρε παιδια??

κανενας πιο ευκολος τροπος δεν υπαρχει??

Στους μαγνήτες σου ΔΕΝ πιάνει αυτό το "κόλπο" επειδή οι πόλοι τους ΔΕΝ έχουν βιδάκια για να ρυθμίζονται.

Καλύτερα ρύθμισε τον bridge κάπου ανάμεσα, έτσι ώστε σε humbucing mode να είναι λίγο περισσότερη η ένταση και σε single mode να είναι λίγο λιγότερη.

Ένας καλός κομπρέσσορας  θα συμμαζέψει κάπως της διαφορά έντασης, αλλά θα πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό.

εννοεις να ζω με τη διαφορα εντασης η με το να χρησιμοποιω παντα κομπρεσορακι????

το δευτερο δεν με πειραζει...αν οντως γινεται δεν νομιζω να εχω προβλημα...οκ ενα παραπανω πεταλακι ειναι...καποιος φθηνος οπως πχ ο marshall θα κανει την δουλεια η θα πρεπει να παω σε κατι ακριβοτερο??

hariskats είπε:
εννοεις να ζω με τη διαφορα εντασης η με το να χρησιμοποιω παντα κομπρεσορακι????
Και με τα δύο. ;)

το δευτερο δεν με πειραζει...αν οντως γινεται δεν νομιζω να εχω προβλημα...οκ ενα παραπανω πεταλακι ειναι...καποιος φθηνος οπως πχ ο marshall θα κανει την δουλεια η θα πρεπει να παω σε κατι ακριβοτερο??
Δεν τον έχω δοκιμάσει, από ότι λένε είναι πολύ καλός.

και αν χρησιμοποιησω compressor θα πρεπει να ανεβασω το compression,το level η το attack για να φερω καπως την ενταση???

ποια θα ηταν γενικα μια καλη ρυθμιση για την περιπτωση αυτη αν υποθεσουμε οτι θα παρω το marshall που εχει emphasis,compression,level και attack???

ξερω οτι καποια πραγματα δεν ειναι ακριβως γτ αλλες κιθαρες ο ενας αλλες ο αλλος αλλα γουστα ο ενας αλλα ο αλλος απλα ρωταω καποια πραγματα χοντρικα σε οσους χρησιμοποιουν compressor και ειναι πιο εμπειροι σε αυτο το θεμα και καταλαβαινουν περιπου τι θα χρειαζοταν στην περιπτωση αυτη...

ευχαριστω..  :)

Με το compressor θα παίξεις κυρίως. Μην το βάλεις τέρμα π.χ. γιατί ο ήχος σου θα είναι σαν φάτσα που έχει φάει τηγανιά.

Πάντως μην περιμένεις να λυθεί 100% το πρόβλημα.

Εκτός από αυτό, μπορείς να δοκιμάσεις και άλλα πράγματα, όπως π.χ. ένα booster που θα το ενεργοποιείς όταν σπλιτάρεις τον μαγνήτη, για να δίνει λίγη ένταση παραπάνω.

Δοκιμάζεις και βλέπεις τι σου αρέσει περισσότερο.

hariskats είπε:
περιεργαστηκα σημερα εναν διπλο μαγνητη που εχω χυμα για να καταλαβω ποια ειναι αυτη η βιδα που μπορω να την πειραξω και να ακουγεται το σπλιτ σε ιδια ενταση αλλα δυστυχως δεν εβγαλα ακρη..βιδες υπαρχουν στον μαγνητη που κοιτουσα (dimarzio) και ειναι 4 στο πισω μερος εκτος αν εννοεις αυτες που βρισκονται πανω στους πολους και γυρνανε (αν γυρνανε) με ισιο κατσαβιδι αποτι βλεπω..ελπιζω να καταλαβαινεις ποιες εννοω..ποιες βιδες λοιπον πρεπει να πειραξω για να το καταφερω αυτο??

ασε που στον emg δεν φενεται τπτ γτ εχει αυτο το κλασσικο cover απο πανω που εχουν οι emg..

τι κανω ρε παιδια??

κανενας πιο ευκολος τροπος δεν υπαρχει??
ναι εγώ έλεγα για τους πόλους στους "κανονικούς" μαγνήτες.

Δε μου λές έναν διπλό δεν έχεις; Αν ο διακόπτης που σπλιτάρει είναι dpdt μπορείς να το ρυθμίσεις ώστε να ενεργοποιείται κάποιο boost από την κιθάρα, μιας και οι emg έχουν το κύκλωμα με τη μπαταρία. Ψάξε να βρεις κανέναν μερακλή ηλεκτρονικό να σου κάνει τη μόντα  :)

ναι εναν διπλο εχω..επειδη δεν ξερω ποιοι ειναι οι διακοπτες dpdt οπως λες σου παραθετω τα στοιχεια της..

η κιθαρα ειναι αυτη..εδω φενεται το διακοπτακι της..

http://zvukan.ru/images/cort_g290_26929c62-1ebc-450d-8fe3-35c84217be3b.jpg

και τα specs της αυτα...

http://www.cortguitars.com/english/products/common/view.asp?product_id=116

δεν ξερω αν βοηθαω..

Αυτό που σου προτείνει ο skantzos είναι και η καλύτερη λύση, αλλά θα πρέπει να σου κάνει την μόντα κάποιος γνώστης.

Αν το διακοπτάκι είναι απλό (spdt) θα σου βάλει ένα διπλό (dpdt) το οποίο όταν σπλιτάρεις θα ενεργοποιεί ένα μικρό booster για να έρχεται στα ίσα της η ένταση. Χώρο έχει λογικά το cavity για ένα booster, και μιας και υπάρχει ήδη μπαταρία για να τροφοδοτεί τους emg, τα πράγματα απλουστεύονται.

Αν όλα αυτά που γράφω μοιάζουν κινέζικα, μην δίνεις σημασία, μάλλον φταίει η γείωση. :P

Ήταν μια έμπνευση που μου ήρθε πρωινιάτικα :) θεωρητικά ξέρω ότι είναι απλό και γίνεται. Επίσης είναι φτηνό. Τη μπαταρία την έχει που την έχει η κιθάρα, οπότε ψάχνεις για μαστορα, γιατί στην πράξη δε κατέχω. :)

Τώρα που το ξανασκέφτομαι μπορεία να φτιάξεις κάτι σαν το noiz overdrive ή κάτι σαν κι αυτό και απλώς να αντικαταστήσεις το διακόπτη με 3pdt mini toggle για να κάνει το σπλιτάρισμα και να ανοιγει και το true bypass onboard boost σου. Αν βρείς πόσο boost θέλεις, βγάζεις το ποτενσιόμετρο και βάζεις κατάλληλη αντίσταση. Το μόνο θέμα είναι να τα κάνεις μαζεμένα για να χωράνε στην κιθάρα. Για μπαταρία θα παίρνεις από αυτή που έχει ήδη.

Με γεια σου λοιπόν  :D, αν δεν καταλαβαίνεςις τίποτα από όλα αυτα, μην ανησυχείς, πριν κανα 2 μήνες ούτε εγώ καταλάβαινα, αλλά έφτιαξα 2-3 φορές λάθος το noiz overdrive και άρχισα να ξεστραβώνομαι. Μας έκανε όλους "ηλεκτρονικούς" ο toneless! :)

παιδια καλα ολα αυτα και χιλια ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις απαντησεις....!!!

το προβλημα ειναι ομως οτι δυστυχως δεν κατεω και εγω παρα πολυ ακομα απο αυτα αν και καταλαβα περιπου αυτο που μου εξηγειτε..και ειναι και σχετικα καινουργια η κιθαρα και λυπαμαι η αληθεια ειναι να βαλω ακομα το χερακι μου γτ φοβαμαι μηπως βγαλω το ματακι μου..μηπως λοιπον θα μπορουσατε να με παραπεμψετε σε καποιον μαστορα που να ειναι σιγουρος η και καποιος απο εδω μεσα ακομα αν ενδιαφερεται (με το αζημιωτο φυσικα)..

εννοειται αν υπαρχει θεμα διαφημισης τοτε στειλτε πμ αν ειναι δυνατον...

και παλι ευχαριστω για ολες τις απαντησεις..!  :)

Αν και εχει καιρο να συζυτηθει αυτο επειδη και μένα με απασχολουσε το θέμα ,μια και που το volume drop ειναι μεγάλο στον 89, η λύση είναι απλά ένα clean boost.εγω έτσι χρησιμοποιώ τον 89.Εχω τον διπλό εκει που θέλω και έχω μια ρυθμιση boost η compression στο nova system που φέρνει τη φάση στα ισα της με ένα πατηματακι οταν παιζει μονος.

kwstas79 είπε:
Με το compressor θα παίξεις κυρίως. Μην το βάλεις τέρμα π.χ. γιατί ο ήχος σου θα είναι σαν φάτσα που έχει φάει τηγανιά.
Νομίζω ότι δεν θα μπορούσε κάποιος άλλος να το περιγράψει καλύτερα.  ;D ;D ;D

Απο την αλλη, ενα εξωτερικό boost πεταλάκι ή ενα ενεργό volume pedal, πιστεύω ότι θα έκαναν καλύτερη δουλειά.

θα χρησιμοποιησεις τον κομπρεσσορα ωστε να ισοσταθμισεις την ενταση των "ΜΟΝΩΝ" με την ενταση του κανονικου διπλου.

Θα πρεπει οταν παιζεις με τους "μονους" να ρυθμισεις το LEVEL του κομπρεσσορα ωστε να εχεις την ιδια ενταση με τον κανονικο διπλο,ειναι πραγματικα πανευκολο και οι "μονοι" σου μαγνητες ετσι κι αλλοιως θα ακουγονται καλυτερα με τον κομπρεσσορα (θα βαλεις ΕΛΑΧΙΣΤΟ compression,χρσησιμοποιωντας τον περισσοτερο σαν booster )

ευχαριστω για τις απαντησεις!!!

η αληθεια ειναι οτι μια μερα μετα αφου ανοιξα το θεμα πηρα το κομπρεσσορακι της marshall και ψαχνοντας και δοκιμαζοντας κατελειξα στις ρυθμισεις που προτεινε ο sf σημερα..ανεβασα το level και εβαλα λιγο compression και το προβλημα λυθηκε με αρκετα ικανοποιητηκο αποτελεσμα..

οντως ηταν πολυ ευκολο και απεφυγα και τις μοντες..  :)

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back