Βαθουλωματάκια σε μπράτσο-μπορώ να τα ξεφορτωθώ?

The Who

Ακροατής
Kαλησπέρα NOIZ

Εχω ένα μικρό θεματάκι με μικρά βαθουλώματα στο πίσω μέρος του μανικιού....ενώ γενικά δεν έχω πρόβλημα με τις γρατζουνιές στις κιθάρες μου (ίσα-ίσα) δεν μου αρέσει να βλέπω τέτοια βαθουλώματα στο μπράτσο όταν παίζω, πόσο δε να τα αισθάνομαι (πείτε με ιδιότροπο, πείτε με ηλίθιο ή ψυχοπαθή...)

- μπορώ με κάποιο τρόπο να τα ξεφορτωθώ χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσω-ξύσω όλο το βερνίκι και μετά να το ξαναπερνάω-ξαναβερνικώνω κ.τ.λ.?

Σκέφτηκα να τα ξύσω λίιιγο τοπικά για να λειανθεί λίγο και μετά να βάλω βερνίκι ή κερί γιατί θα χάσει την γυαλάδα του στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν περιμένω 100% αποκατάσταση, απλά στο φως να διακρίνονται αμυδρά, και να μην τα νιώθεις στο χέρι.

Καμμία πρόταση?

Eυχαριστώ

καλησπερα και καλωσηρθες στην παρεα μας - δεν γνωριζω επι του θεματος γιατι δεν μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο αλλα στην θεση σου θα την πηγαινα την κιθαρα σε εναν τεχνικο και να την δει ο ιδιος (στο NSguitar κανουν πολυ καλη δουλεια Π.Χ.).

τι κιθαρα εχεις ??

μηπως σε συμφερει να αλλαξεις μπρατσο απο το να το "φτιαξεις" ?? (αν γινεται)

messalion είπε:
καλησπερα και καλωσηρθες στην παρεα μας
ευχαριστώ  :)

δεν γνωριζω επι του θεματος γιατι δεν μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο αλλα στην θεση σου θα την πηγαινα την κιθαρα σε εναν τεχνικο και να την δει ο ιδιος (στο NSguitar κανουν πολυ καλη δουλεια Π.Χ.).

τι κιθαρα εχεις ??

μηπως σε συμφερει να αλλαξεις μπρατσο απο το να το "φτιαξεις" ?? (αν γινεται)
Γνωρίζω το συγκεκριμένο, αλλά είναι μακρυά από μένα! Αν βρω τεχνίτη που να κάνει τέτοιες μικρές επιδιορθώσεις θα ήταν το καλύτερο να την πάω εκεί, απλά είπα να ρωτήσω αν υπάρχουν τίποτα προιόντα (κεριά,βερνίκια λάδια) ώστε να μπορείς να κάνεις τέτοιες μικρο-πατέντες ο ίδιος...εντάξει σίγουρα υπάρχουν και άλλες γρατζουνιές που θα ήθελα να ''διώξω'' και από το σώμα (αυτές που φαίνεται το ξύλο μου αρέσουν, ούτε οι επιφανειακές με χαλάνε, απλά με χαλάνε συγκεκριμένα τα βαθουλωματάκια! θα ήθελα να φαίνεται λείο... )

Οι ''καλές'' κιθάρες μου είναι μια am.std. strat, και μια Gibson LP studio. Σε παλιές έχω πειραματιστεί ''εξομαλύνοντας'' τα βαθουλώματα αλλά στο φως φαίνεται καθαρά ότι έχει ξηθεί το βερνίκι..μπράτσο δεν (αξίζει να) αλλάζω (στη στρατ)

Aκόμα πιο μακρυά από μένα (μακάρι να μπορούσα να πεταχτώ να τον επισκεφθώ αλλά...)  ;D

Ρε παίδες δεν παίζει καμμια πατεντούλα?  :)

The Who είπε:
να τα ξύσω λίιιγο τοπικά για να λειανθεί λίγο και μετά να βάλω βερνίκι ή κερί γιατί θα χάσει την γυαλάδα του στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν περιμένω 100% αποκατάσταση, απλά στο φως να διακρίνονται αμυδρά, και να μην τα νιώθεις στο χέρι.
Γίνεται όμως σε ήδη βερνικομένο μπράτσο να βάλεις βερνίκι (τοπικά) στο συγκεκριμένο σημείο για να γυαλίσει και αυτό? Πρέπει να είναι συγκεκριμένης σύστασης βερνίκι ή απλά να πάρω ένα οποιοδήποτε για ξύλα? Σε ένα παλιό θέμα διάβασα ότι ο τύπος έβαζε ''κερί επιδιόρθωσης'' στις αμυγές..παίζει κάτι τέτοιο?

Ρε παίδες δεν παίζει καμμια πατεντούλα?  ;D
Πολλα παιζουν αλλα αν δεν βαλεις μια φωτο για να δει ο καθ ενας για τι ακριβως βαθουλωματακια μιλας, τι να σου απαντησει.

Υπαρχουν βαθουλωματακια που πεφτουν μεσα αυτοκινητα και χανονται....υπαρχουν και μικροτερα... ;D

TSotir είπε:
Υπαρχουν βαθουλωματακια που πεφτουν μεσα αυτοκινητα και χανονται....υπαρχουν και μικροτερα... ;D
;D ;D ;D ;D Έσκασα στα γέλια. Να 'σαι καλά!!  ;D ;D ;D

Για βαθουλωματάκια λέει ο άνθρωπος ρε συ TSotir, όχι για μαύρες τρύπες. Να ΄σαι καλά και πάλι. ;D

Φίλε The Who, μην άγχεσαι.

Το πρωί που θα δούνε το θέμα σου οι ειδικοί, θα σου πούνε τα τι και τα πως.

(Βάλε καμιά φωτογραφία αν μπορείς, να βοηθήσεις και συ στην διάγνωση. Καλώς ήλθες.)

εκτως οτι περιμενουμε ακομα τις φωτο να κανω μια ερωτηση........

πως στο καλο εγιναν τα βαθουλωματα στο μπρατσο και στις 2 αυτες κιθαρες ?? με τι παιζεις ?? μα σφυρι ή με καλεμι ??...............

το λεω γιατι σε εμενα προσωπικα ενα "χτυπημα" υπαρχει σε μια SG  στο μπρατσο απο πεσιμο στο εδαφος και χτυπημα πανω σε πετρα και παλι το βαθουλωμα δεν επιρεαζει το slide του χεριου πανω στο μπρατσο..........

υπαρχουν βερνικια που μπορεις να τα περασεις τοπικα απλα το θεμα ειναι οτι πρεπει να εχουμε εικονα για το μεγεθος του προβληματος πριν προβουμε σε διαφορες εικασιες ή λυσεις οπως εννοει και ο philosophos

Στην παλιά μου Epi LP Special πέρασα μία στρώση εποξική κόλλα που εξείχε κάπως από την υπόλοιπη επιφάνεια του μπράτσου.

Μετά αφού στέγνωσε και σκλήρηνε το έτριψα προσεκτικά με γυαλόχαρτο ώστε να φύγει το περίσσιο υλικό.

Για να μην γδάρω την γύρω περιοχή, την κάλυψα με ταινία.

Η εποξική κόλλα είναι διαφανής οπότε δεν φαίνεται αλλοίωση στο χρώμα.

Καλώς ήρθες στη παρέα... :)

Πρώτα από όλα, είσαι μακρυά από Γιάννενα, είσαι μακρυά από Αθήνα...πές μας που περίπου βρίσκεσαι γιατί επειδή φαίνεται ότι δεν ξέρεις, μάλλον θα χρειαστείς μάστορα.

Όπως σωστά λέει ο ΤSotir...όλα εξαρτώνται -αρχικά- από το μέγεθος του βαθουλώματος. Όπως θα καταλαβαίνεις και εσύ, εάν το βαθούλωμα είναι της τάξης του 1mm...δεν γίνεται να "κατεβάσεις" το μπράτσο τόσο με τρίψιμο.

Επίσης αυτό που δεν αναφέρει κανένας, είναι ότι έχεις 2 διαφορετικών υλικών όργανα. Νίτρο και βαμένο μπράτσο η Gibson, πολυουρεθάνη η Fender.

Ας πάρουμε τη Gibson. Θεωρητικά θέλεις στόκο για να καλύψεις το βαθούλωμα, τρίψιμο και μετά τοπικό βάψιμο (ελπίζω να έχεις μαύρο μπράτσο). Μετά θέλει τοπικό νίτρο (ναι, το νίτρο ρετουσάρεται τοπικά) και γυάλισμα. Για να προλάβω τους διάφορους...τα νίτρο σε σπρέυ που κυκλοφορούν, έχουν 3 φορές περισσότερο διαλυτικό από το κανονικό με τάση να είναι διαβρωτικά και μπορεί να σου χαλάσουν και το κανονικό.

Η Fender ρετουσάρεται πιό εύκολα αρχικά, θέλεις στόκο, λίγο χρώμα για να έρθει στο επίπεδο του ξύλου και μετά τα γνωστά...τρίψιμο, λούστρο πολυουρεθάνης(εάν δεν κάνω λάθος η am.std. strat έχει ένα πολύ ελαφρύ χέρι).

Επειδή λοιπόν δεν έχεις ούτε τα εργαλεία, ούτε τις γνώσεις για να επεξεργαστείς 2 ΚΑΛΕΣ κιθάρες...πήγαινέ τις σε ένα μάστορα. Τα λεφτά που θα δώσεις, θα είναι λιγότερα από το να αγοράσεις υλικά και να κάνεις ζημιές. ;)

Gant είπε:
Στην παλιά μου Epi LP Special πέρασα μία στρώση εποξική κόλλα που εξείχε κάπως από την υπόλοιπη επιφάνεια του μπράτσου.

Μετά αφού στέγνωσε και σκλήρηνε το έτριψα προσεκτικά με γυαλόχαρτο ώστε να φύγει το περίσσιο υλικό.

Για να μην γδάρω την γύρω περιοχή, την κάλυψα με ταινία.

Η εποξική κόλλα είναι διαφανής οπότε δεν φαίνεται αλλοίωση στο χρώμα.
καλη ιδεα - κατι τετοιο εννοεις ??http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/Epoxy5min.jpg

messalion είπε:
καλη ιδεα - κατι τετοιο εννοεις ??http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/Epoxy5min.jpg
Ναι, υπάρχουν πολλά είδη, ανάλογα με τον χρόνο σκλήρυνσης. Όσο πιο μικρός χρόνος, πχ. τα 5 λεπτά στο παράδειγμα που έδωσες, τόσο λιγότερο ανθεκτική η κόλλα.

Αλλά για το μπράτσο μίας κιθάρας είναι οκ τα 5 λεπτά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δυστυχώς δεν έχω αυτή τη στιγμή κάμερα να βγάλω της προκοπής φωτογραφίες, πήγα να δοκιμάσω από κινητό αλλά δεν βοηθάει το αποτέλεσμα. Σε καμμία περίπτωση δεν παίζω με σφυρί  ;D ούτε επιρρεάζουν τα βαθουλωματα την λειτουργικότητα της κιθάρας (μόνο την ψυχολογία όπως ανέφερα αρχικά)! Και δεν είναι και τίποτα grand canyon, είναι πολύ μικρά ώστε να μην χρειάζεται να ''κατεβεί'' το μπράτσο πολύ όπως λεέι και ο Marathon του οποίου η απάντηση με κάλυψε απόλυτα, όντως είναι νίτρο η lp και όντως δεν λέει να πάρεις ένα οποιοδήποτε αντίστοιχο προιόν καθώς δεν μπορείς να ξέρεις τί αλληλεπίδραση μπορεί να έχουν τα διαφορετικά συστατικά!

Απλά επειδή διάβασα παρόμοια θέματα πριν αρχίσω αυτό εδώ (δεν είχε πολλά μόνο 2-3 θέματα ήταν σχετικά με γρατζουνιές, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είστε full-vintag-άκηδες  ;D) διάβασα για διάφορα ''προιόντα αποκατάστασης'' (κεριά, removers κτλ) και είχα την περιέργεια αν ''φας'' λίγο βερνίκι για να βγάλεις το σημάδι αν μετά θα αποκατασταθεί η γυαλάδα στα σημεία αυτά περνώντας 1-2 στρώσεις κερί ή κάπως έτσι  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back