Βαφές για κιθάρα

theokal

Θαμώνας
Εχω κατεβασει απο το Internet ενα αρθρο σχετικα με το πως βαφουν μια κιθαρα (ηλεκτρικη) και θα θελα να αρχισω να μαθαινω σαν Hobby!Ξερει κανεις που θα βρω μπογιες για να αρχισω?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα χρωματα αυτα ειναι πολυεστερικα...Τα ιδια που χρησιμοποιουνται για τα σκαφη αναψυχης.

Το κακο ειναι οτι ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.

Ρωτησε παντως και αν δεις οτι δεν σε συμφερει,ενοχλησε με.Με Π.Μ.

Η αλλη φτηνη λυση ειναι η λακα σε ξυλουργο.

Η ORIGINAL ειναι η πρωτη.Αν βεβαια εχεις τον εξοπλισμο και την τεχνογνωσια.

Μπορείς να βάψεις με σπρέι αυτοκινήτου και μετά να περάσεις 2-3 χέρια βερνίκη.

Αν θες σχέδια και πολλά χρώματα, οι λαδομπογιές είναι η καλύτερη επιλογή αλλά δεν μπορούν να δεχτούν βερνίκη με διαλυτικό.

αν δεν σου ειναι κοπος...μηπως μπορεις να βαλεις το σχετικο αρθρο εδω για να το κατεβασουν κι αλλοι(εγω δλδ..)...???ευχαριστω

στειλε μου το

muddygiorgos είπε:
αν δεν σου ειναι κοπος...μηπως μπορεις να βαλεις το σχετικο αρθρο εδω για να το κατεβασουν κι αλλοι(εγω δλδ..)...???ευχαριστω
θα στο στειλω αλλα πρεπει να το περασω απο το laptop στο pc το αυγκεκριμενο αρχειο!οταν μπορεσω 8α στο στειλω!

theokal είπε:
στειλε μου το

θα στο στειλω αλλα πρεπει να το περασω απο το laptop στο pc το αυγκεκριμενο αρχειο!οταν μπορεσω 8α στο στειλω!
thanks

Καλο θα ειναι να "προπονηθεις" πανω σε κομματια ξυλου για να βελτιωσεις την τεχνικη σου και να δεις πως "καθονται" τα χρωματα - βερνικια.

Ειναι κριμα να καταστρεψεις καποιο σωμα προσπαθωντας να μαθεις...

Σιγουρα δεν ειναι rocket science αλλα οπως και να το κανουμε θελει εξασκηση...

Καλη επιτυχια!  ;)

Καλα σιγουρα θα κανω practice καπου αλλου και οχι στις κιθαρες μου γιατι ειναι κριμα να τις χαλασω!εσυ προτεινεις να με λαδομπογιες να δοκιμασω?

εγω να σου πω την αληθεια "δουλευω" πιο οικολογικα πραματα, οπως "νερομπογιες" στα σωματα και Tung Oil στα μανικια.

Το αρχειο που λες οτι εχεις, ειναι απο Stewart Mc Donald μηπως? (Dan Erlewine)

το αρχειο ειναι απο john gleneicki και τιτλο εχει how to pcreate a factory guitar finish with just a couple of spray cans.

asxeto: to tung oil τι ειναι? :)

Βασικα...μπορεις να βαλεις σχεδον οτι ειδους χρωμα θες αλλα τα ακρυλικα χρωματα και γενικα τετοια "δυνατα" χρωματα μπορει να σου κανουν και ζημια στο ξυλο.κατι που πρεπει να ξερεις ειναι οτι πριν απο καθε χρωμα πρεπει να στρωθει το ξυλο με προεργασια. ειναι κατι σαν λουστρο με ειδικες αναλογιες για την προστασια σου του αλλα και για να καλυφθουν οι ποροι του ξυλου, ωστε να στρωθει ομοιομορφα το χρωμα αλλα και το λουστρο μετ' επειτα. το ποσα χερια θελει με προεργασια ειναι αναλογα το ξυλο και τους πορους του. οσο για το χρωμα, αναλογα ποσο σκουρο ή οχι θελεις να βγει.

thecrypt13 είπε:
Και στα μαγαζιά πώς το ζητάμε; Υπάρχει ελληνική ονομασία;
στην Ελλαδα δεν υπαρχει.

το πιθανοτερο ειναι να σου πουλησουν κατι αλλο.

παρε απ' το web. Το δικο μου απο κει το πηρα.

Πάντως το teak oil που πήρα από μαγαζί με βερνίκια-χρώματα κλπ μια χαρά δουλειά μου έκανε. Έχω διαβάσει επισης ότι αυτό το λάδι που πωλείται στα οπλοπωλεία και είναι για το ξύλινο κοντάκι του όπλου κάνει επίσης πολύ καλή δουλειά.

Όλα αυτά είναι παρόμοια υλικά και κατά κανόνα πολύ φιλικά με το περιβάλλον σε αντίθεση με τα "νίτρα".  :)

(Άλλη αίσθηση βέβαια)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
το πιο απλο που μπορεις να βαλεις ειναι το λινελαιο που υπαρχει παντου, αλλα μεταξυ μας, δε συγκρινεται με το Tung Oil.

Το λινελαιο θελει "βρασιμο"... (συνηθως σε "μπεν μαρι" και με προσοχη γιατι ειναι πολυ ευφλεκτο)

Γενικως, τα drying Oils ειναι ευφλεκτα και καλο ειναι τα πανια που χρησιμοποιεις να τα βρεχεις πριν τα πεταξεις γιατι υπο καποιες συνθηκες γινεται αυταναφλεξη!

Trending...

Νέα θέματα

Back