Unbuffer και fuzz

sgian

Μόνιμος θαμώνας
Ψάχνω τρόπο να βάλω το fuzz phrase στον εξοπλισμό μου διατηρώντας όσο γίνεται τον ήχο του και δυσκολεύομαι. Μετά από ψάξιμο στο ιντερνετ είδα ότι πολύ λένε ότι για να δουλέψει ένα fuzz χρειάζεται πριν από αυτό unbuffer ώστε να προσομοιάζει στο σήμα της κιθάρας όσο πιο πολύ γίνεται. Έχει χρησιμοποιήσει κανένας κάτι τέτοιο? Απο οικονομικά διάφοροι λένε για το radial dragster.....

rck1.jpg

Βαλτο πρωτο απο ολα τα πεταλια και θα εισαι μια χαρα,μη βαλεις κανενα πεταλι με Buffer μπροστα απο αυτο,το καλωδιο που λινκαρε ο  AuditoryDriving  ειναι ασχετο με το θεμα μας 

To πρόβλημα όταν το βάλω πρώτο δηλαδή, στα πόδια μου, είναι ότι το σήμα πάει μετά στην GSP, μετά περνάει απο το midi switch και από εκεί καταλήγει στον ενισχυτή και γίνεται ο ήχος βράστα....

Κιθάρα fuzz και μετά ότι άλλο αγαπάς,αν έχεις και wah κοτσάρισε το μετά το fuzz.

Ή εκτός αν το βάλεις όπου  θέλεις για τους χ,ψ λόγους όπως λες και'συ και μπροστά από το fuzz(από κιθάρα προς fuzz) βάλεις το εξής κυκλωματάκι που είναι un buffer

http://www.muzique.com/news/amz-un-buffer/

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
κάτι μου λέει ότι η GSP σου κάνει τη ζημιά...

εγώ θα έβαζα ένα bypass looper στη GSP ώστε to fuzz face να παίζει κατ'ευθείας στον ενισχυτή.

Superfunk είπε:
το καλωδιο που λινκαρε ο  AuditoryDriving  ειναι ασχετο με το θεμα μας  
δεν το κάνει hi-z αυτό οπότε το φαζζ θα ναι σαν να βλεπει κιθάρα όπου και να μπει, αρκει το καλώδιο να μπει πριν απ αυτό;

(και ειπαν μετα αυτοί και ειπαμε εμεισ κτλ κκτλ, ελπιζω να ειναι κατανοητη η προταση)

fruno μπορείς να μου στείλεις photo πως είναι το κύκλωμα μέσα να το φτιάξω? Μου περισσεύει ένας μαγνήτης κιθάρας και πιάνει το χεράκι μου!

sgian είπε:
fruno μπορείς να μου στείλεις photo πως είναι το κύκλωμα μέσα να το φτιάξω? Μου περισσεύει ένας μαγνήτης κιθάρας και πιάνει το χεράκι μου!
Το κύκλωμα είναι αυτο

http://www.muzique.com/news/amz-un-buffer/

Νομιζω καλύτερα να το κατασκευάσεις απο αυτο. Αν παρ'ολα αυτά χρειάζεσαι και φώτο, να το επιχειρήσω αλλα δεν ξέρω ποσο καλά θα φαίνονται αυτα που χρειάζεσαι..

Πολυ ενδιαφέρουσα η λύση, τι εμπέδηση εισόδου έχει ένα τέτοιο κύκλωμα; Οι passive λύσεις με πηνίο έχουν συνήθως χαμηλή εμπέδηση εισόδου και ίσως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ'όσα λύνει (μειωμένο treble, presence, phase distortion κτλ)

AuditoryDriving είπε:
Πολυ ενδιαφέρουσα η λύση, τι εμπέδηση εισόδου έχει ένα τέτοιο κύκλωμα; Οι passive λύσεις με πηνίο έχουν συνήθως χαμηλή εμπέδηση εισόδου και ίσως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ'όσα λύνει (μειωμένο treble, presence, phase distortion κτλ)
Δεν εχω ιδέα απο τεχνικά ζητήματα.. πάντως σε εμένα δεν άλλαξε κάτι στον ήχο. Επίσης το δικο μου έχει πανω διακοπτάκι on-off (οχι stomp, δεν χωρουσε καθως ειναι πολυ μικρή κατασκευη) για να το παρακάμπτεις ανα πάσα στιγμή, καθως και ενα διακοπτάκι που το κάνει να μιμείται μονοπήνιο ή διπλό μαγνήτη (αυτό κανει το φαζ να ακούγεται διαφορετικά). Πάντως το βέβαιο ειναι πως δεν επηρέασε σε τίποτα τον ήχο μου, πλην αυτου που ήθελα, να ακουγεται δηλαδή το fuzz σαν να ήταν πρώτο στην αλυσίδα.

frunobulax είπε:
Δεν εχω ιδέα απο τεχνικά ζητήματα.. πάντως σε εμένα δεν άλλαξε κάτι στον ήχο. Επίσης το δικο μου έχει πανω διακοπτάκι on-off (οχι stomp, δεν χωρουσε καθως ειναι πολυ μικρή κατασκευη) για να το παρακάμπτεις ανα πάσα στιγμή, καθως και ενα διακοπτάκι που το κάνει να μιμείται μονοπήνιο ή διπλό μαγνήτη (αυτό κανει το φαζ να ακούγεται διαφορετικά). Πάντως το βέβαιο ειναι πως δεν επηρέασε σε τίποτα τον ήχο μου, πλην αυτου που ήθελα, να ακουγεται δηλαδή το fuzz σαν να ήταν πρώτο στην αλυσίδα.
;D Βασικά και γω ετσι νόμιζα με ενα DI που είχα μέχρι που τα ηχογράφησα παράλληλα το σήμα με DI και χωρίς... στην περίπτωση αυτή εδώ ίσως όντως να μην κάνει διαφορά και σημασία έχει να πετύχει ο φίλος sgian αυτό που θέλει, οπότε και να υπάρχει.... ;D ;D

Good luck, πες μας τις εντυπώσεις σου όταν το φτιάξεις sgian!

AuditoryDriving είπε:
Θα βοηθούσε αν μπορούσε ο φίλος frunobulax να κάνει μία ηχογράφηση μόνο με fuzz(κιθάρα,fuzz,ενισχυτής)και μία με το κυκλωματάκι(κιθάρα,κύκλωμα,fuzz,ενισχυτής)να δώσει λίγο προσοχή που θα βρίσκεται η πέννα του για να μην πάρει χροιά από το σημείο της πέννας.

kbasilis είπε:
Θα βοηθούσε αν μπορούσε ο φίλος frunobulax να κάνει μία ηχογράφηση μόνο με fuzz(κιθάρα,fuzz,ενισχυτής)και μία με το κυκλωματάκι(κιθάρα,κύκλωμα,fuzz,ενισχυτής)να δώσει λίγο προσοχή που θα βρίσκεται η πέννα του για να μην πάρει χροιά από το σημείο της πέννας.
Αν και έχω τη συσκευή, δεν εχω πια το fuzz  :P :P

δυστυχως δεν μπορώ λοιπον να βοηθήσω....

frunobulax είπε:
Αν και έχω τη συσκευή, δεν εχω πια το fuzz  :P :P

δυστυχως δεν μπορώ λοιπον να βοηθήσω....
Εμένα θα μ ενδιέφερε να το ακούσω χωρίς το φαζζ... αν έχεις κανα σπλίττερ ειδικά και γράψεις ταυτόχρονα με το unbuffer και χωρίς.... Όπως και να χει, thanks!

Trending...

Νέα θέματα

Back