Τροφοδοτικό για πετάλια

παντως μεγαλυτερη ταλαιπωρια απο τις μπαταριες' date='ειδικα αν τα πεταλακια ειναι σε πεταλιερα, δεν υπαρχει (για αυτο & το 99,9% των κιθαριστων που εχουν πεταλιερες χρησιμοποιουν ανταπτορες)
η μονη διαφορα που πιστευω οτι πραγματικα ακους ειναι στο fuzz που ΕΧΕΙ τραντζιστορ γερμανιου

τελος εχουν βγει πλεον και ανταπτορες που μιμουνται τις πεσμενες μπαταριες βγαζοντας λιγοτερα βολτ αν το θες..[/quote']

ναι οπως ειναι το pedalpower2 της voodoolab :wink:

παντως οντως αν ειχα ΤΟΣΟ μεγαλη πεταλιερα και εκανα και συχνα live να ηταν ταλαιπωρια οι μπαταριες.αλλα δεν νομιζω να εχω ποτε παρα πολλα πεταλια..

παντως το digital delay που εχω εννοειται οτι το παιζω με ανταπτορα :wink:

Οποτε ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ' date=' I am just stating the facts (& ασε στον SCOT &&τον Eric να μας δουλευουνε...
em.icon.bigsmile.png
)&&&&&&

[/quote']
εισαι εισαι... :lol:

και ασε τα..φιλαρακια μου ησυχα :lol:

Μάλλον προλαβαίνουμε...πόσοι θέλουν reverse adaptor σε περιπτωση που μπορουν να το προσθεσουν ?
JAM ΕΓΩ ΘΕΛΩ!!!!!!

Και βεβαια το γεγονος οτι ΟΛΑ τα πεταλια που κατασκευαζονται στην εποχη μας ειναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ καλυτερα απο τα παλια ειναι ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ.

&

1. Γιατι τετοια ποικιλια & ΠΛΗΘΩΡΑ boutique & standard κατασκευαστων δεν υπηρχε ΠΟΤΕ

2.Τετοια ΠΟΙΟΤΗΤΑ κατασκευης ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ (τα περισσοτερα vintage πεταλια ηταν απο unreliable εως...θανατηφορα)

&

3.Τετοιο συνεχες "ψαξιμο" & inovation δεν υπηρχε ποτε.

&

Οποτε ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ' date=' I am just stating the facts (& ασε στον SCOT &&τον Eric να μας δουλευουνε...
em.icon.bigsmile.png
)&&&&&&

[/quote']
χωρις να έχω ιδία πείρα θεωρώ πολύ πιθανό αναλογικά πετάλια της δεκαετίας του 60/70 να είναι καλύτερα απο τα σημερινα re-issues τους καθώς πλέον η διαδικασία είναι επικεντρωμένη στην ποσοτητα και την χαμηλή τιμή (λιγότερο ποιοτικά ηλεκτρονικά)

Μαλλον τοτε δεν εχεις παιξει με παλιο Electro Harmonix (χρειαζοσουν να φορας λαστιχενια στολη,να κρατας το ευαγγελιο & να ψελνεις για να μην παθεις ηλεκτροπληξια,ασε δε τις ψυχρες κολησεις που πηγαιναν συνεφο) :lol:

η ποιοτητα των σημερινων πεταλιων (ειδικα των boutique) απλα θα ηταν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ στα 60's & 70's!

Μου απάντησαν απο το Musik Produktiv οτι δεν γινεται να προσθεσω αλλα πραγματα μιας και το δεμα ειναι να φυγει σημερα...

Πάντως ειναι απλό εως γελοίο να φτιαξεις τετοιο καλωδιακι, εγω θα φτιαξω για μενα 2 αν θελει καποιος ας μου πει.

Μου απάντησαν απο το Musik Produktiv οτι δεν γινεται να προσθεσω αλλα πραγματα μιας και το δεμα ειναι να φυγει σημερα...
Πάντως ειναι απλό εως γελοίο να φτιαξεις τετοιο καλωδιακι' date=' εγω θα φτιαξω για μενα 2 αν θελει καποιος ας μου πει.[/quote']

Σήμερα κιόλας;

Μμμμ...! :D

οσων αφορα τη διαφορα μπαταριας με το ρευμα φαινεται σε μεγαλες εντασεις οπου ο ηχος δεν σκληραινει.. a bit .

και γω παλια ελεγα οτι προκειται να ειναι προιον φαντασιας καποιων αλλα υσχυει και δεν το λεω να εντυπωσιασω..

το ρευμα δεν ειναι το καλυτερο πολλες φορες και εχω ακουσει τρελλες διαφορες στο ηχο.

μιλαω παντα για distortion fuzz booster

Παιδιά το 1 spot δουλεύει τέλεια και με τα reverse polarity έχω πάρει για τα electro harmonix που έχω και είναι μία χαρά!

Έφτιαξα ενα reverse καλώδιακι αλλά δεν γίνεται πάλι δουλεια.

brightoutside, τροφοδοτείς μαζί στην ίδια σειρά κανονικής τροφοδοσίας πετάλι με ανάποδης και λειτουργούν ? Ποια πετάλια ακριβώς βάζεις ?

Μπά...δε νομίζω να γίνεται να βάλεις reverse polarity πετάλι σε σειρά με "κανονικά" πετάλια χωρίς να έχεις πρώτα&επέμβει στο κύκλωμά του...

Τα reverse καλώδια είναι για να αντιστρέψουν την τάση απο το μετασχηματιστή και όχι για να μπουν σε daisy chain...

αυτά, ίσως και να κάνω λάθος μιας και το έχω αφήσει κάπως το άθλημα.

Εγώ πάντως τροφοδοτώ marshall supervibe, eh pulsar (reverse), eh big muff (reverse) και vox distortion booster και δεν έχω κανένα πρόβληαμ με το one spot.

τα βυσματα σε ενα daisy chain δουλευουν ανεξαρτητα απο το του τι παρεμβαλεται, αρκει να μην δημιουργηθει καπου βραχυκύκλωμα. οποτε με ενα adaptorακι απο -/+ σε +/- σε ενα βυσμα του daisy chain όλα θα είναι ok.

τα βυσματα σε ενα daisy chain δουλευουν ανεξαρτητα απο το του τι παρεμβαλεται' date=' αρκει να μην δημιουργηθει καπου βραχυκύκλωμα. οποτε με ενα adaptorακι απο -/+ σε +/- σε ενα βυσμα του daisy chain όλα θα είναι ok.[/quote']
Έτσι λέω κι εγώ. Αφού δουλεύουν κανονικά τα πετάλια..

τα βυσματα σε ενα daisy chain δουλευουν ανεξαρτητα απο το του τι παρεμβαλεται' date=' αρκει να μην δημιουργηθει καπου βραχυκύκλωμα. οποτε με ενα adaptorακι απο -/+ σε +/- σε ενα βυσμα του daisy chain όλα θα είναι ok.[/quote']
Πού βρίσκουμε τέτοιο ανταπτοράκι? Υπάρχει στα...ηλεκτρονικάδικα?

Αυτό έκανα και εγώ...έφτιαξα ενα adaptoraki απο +- σε -+, αλλά τίποτα...γιατί ρε γαμώτο... :x

πραγματικά δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό.

όμως είχα αντιμετωπίσει ενα προβλημα στο παρελθόν το οποίο μπορεί να σχετίζεται.

είχα αλλαξει το βυσμα του big muff, από καρφι όπως όλα τα EHX στο κλασσικό των boss. η πολικότητα ήταν ανάποδη απο τα boss και ετσι αλλαξα τη συνδεσμολογία. όταν εκανα τις κολλησεις όλα δουλευαν οκ, όμως όταν βιδωνα το βυσμα πανω στο πεταλι (πριν ηταν στον αερα) δεν δουλευε. διαπιστωσα εν τελει οτι επειδη ηταν αναποδη πολικότητα, έκανε βραχυκύκλωμα ακουμπόντας στο μεταλλικό κουτί των electroharmonix, ενα βραχυκύκλωμα το οποιο δεν γινόταν αν αλλαζα τα καλωδια πανω στο βύσμα και εδινα αναποδη πολικότητα απο τον μετασχηματιστη(οχι της boss, ενας μεγαλος με πολλαπλες εντασεις)

οποτε δεν αποκλειεται να γίνεται καποιο βραχυκύκλωμα στο μεταλλικό πλαίσιο, ή κατι παρόμοιο.

το ανταπτορακι πως το εχεις φτιαξει?

Πήρα ενα θηλυκο και ενα αρσενικο και τα ενωσα με καλωδιο ωστε το αποτελεσμα να ειναι -9V.

Δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει...ειμαι περιεργος να δω αν θα δουλευει με το καλωδιο του one spot...

brightoutside θα ήσουν προθυμος για ενα πειραμα ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back