tremolo stabiliser

Την εχω παει την κιθαρα σε 500 μαστορες και 60 μαθηταδες :)

οταν λεμε "χανει" ενοω 5-6 cents μετα την χρηση του τρεμολο. και δεν ειναι κανενα κουπι η κιθαρα..

Δεν υπαρχει περιπτωση αυτος ο μηχανισμος να τη βοηθησει να μη ξεκουρδιζεται μια και το μονο που κανει ειναι να φερνει το μπλοκ σε μια fixed position μετα την τρεμολια (οτι δηλ. μπορεις ανετα να επιτυχεις ρυθμιζοντας το τρεμολο σου ωστε να ακουμπαει πανω στο σωμα (να μην ειναι free folating).

Τσεκαρε αν το Nut σου ειναι καλα κομμενο (& περνα τα αυλακια με βαζελινη και σκονη μολυβιου) και ρυθμισε το τρεμολο ωστε να ακουμπαει πανω στο σωμα (οσο περισσοτερα ελατηρια βαζεις τοσο πιο σταθερο θα ειναι και το κουρδισμα σου)  και θα εισαι οκ.

Αν το θες free floating κανε αυτο

[/url]

+1000

Εχω Squier bullet strat του κατοσταρικου και εχω σεταρει το τρεμολο σε floating θεση. Αν μου ξεκουρδιστει η κιθαρα κανω μια ελαφρια τρεμολια προς τα κατω και το κουρδισμα ξαναρχεται. ΕΙναι θεμα nut και setup 1000%.

latinangelgr είπε:
Την εχω παει την κιθαρα σε 500 μαστορες και 60 μαθηταδες :)

οταν λεμε "χανει" ενοω 5-6 cents μετα την χρηση του τρεμολο. και δεν ειναι κανενα κουπι η κιθαρα..
τι κιθάρα έχεις; τι τρέμολο;

προσπαθησες να αλλαξεις τα ελατηρια με καινουργια πιο σκληρα ή πιο μαλακά? ποσο πολυ χανει?

εχω τα μανισια ελατηρια, χανει 5-6 cents, αλλα οταν "παταω " το τρεμολο και το αφηνω να επανελθει μονο του  κανοντας ταλαντωσεις , χανει παρα πολυ ποιο λιγο..

τα περισσοτερα χανουν μετα απο μεγαλη καταπονηση του floyd..... αν αυτο περισσοτερο φαινεται στο κουρδιστηρι και οχι στα αυτια σου, ειναι φυσιολογικο!

Τσέκαρε τις "λεπίδες" στις οποίες γίνεται η επαφή με τις βίδες. Εκεί συνήθως υπάρχει η φθορά που δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα. Στο jemsite.com υπάρχουν πολλοί που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Τσέκαρε κι εδώ:

http://www.jemsite.com/articles-menu/maintenance-modifications/

Άμα η κιθάρα είναι σωστά σεταρισμένη και αλλάζεις με κατάλληλο τρόπο τις χορδές δε θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα, παρά μόνο στην περίπτωση που οι χορδές που φοράς είναι παλιές. Έχω κιθάρα με edge pro και lo pro edge και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Οπότε, καλύτερα κάνε της ένα σωστό set-up πριν αρχίσεις να λύνεις το τρέμολο για να εντοπίσεις το πρόβλημα.

πειτε μου ενα σωστο μαστορα απο θεσσαλονικη και θα παω...βασικα μονο στον doctor fret δεν πηγα..

να κάνω μια κουτή ερώτηση: να υποθέσω ότι έχει lock nut το οποίο και χρησιμοποιείς;

skantzos είπε:
να κάνω μια κουτή ερώτηση: να υποθέσω ότι έχει lock nut το οποίο και χρησιμοποιείς;
Ενοειται

latinangelgr είπε:
πειτε μου ενα σωστο μαστορα απο θεσσαλονικη και θα παω...βασικα μονο στον doctor fret δεν πηγα..
Στον Doctor Fret έπρεπε να πάς πρώτα να ρωτήσεις.

Έτσι για να σου πεί μερικά πράγμα είναι πολύ καλός στην κουβέντα κ θα σου προτείνει κάποια καλή λύση!

Trending...

Νέα θέματα

Back