Tonewoods-μια συγκινητικη ιστορια...

Φοβερός ο μάστορας! Ααααχ, να δούμε όταν γεράσω, ποιός θα μου φτιάξει μια εξπλόρερ.........

Ακόμα θυμάμαι την τελευταία σελίδα (πριν το εξώφυλλο) από ένα Guitar Player magazine του 1995 - 96?

Ηταν από τον master builder της Taylor guitars (by the way, καταπληκτικά όργανα), ο τίτλος έλεγε κάτι σε στυλ:

"ας ξαναδώσουμε έμφαση στην κατασκευή / στα χέρια του μάστορα και όχι στο υλικό / ξύλο..."

έδειχνε ότι πήραν μια ξύλινη παλέτα (ΞΥΛΙΝΗ ΠΑΛΕΤΑ...... ναι ναι) από την αποθήκη τους (ένα πεταμένο, μουχλίασμένο, βρωμερό πράμμα), το πέρασαν από όλα τα στάδια κατασκευής σαν να ήταν κάποιο "τυπικό" εξωτικό ξύλο για τα ακριβά τους μοντέλα, και έφτιαξάν μια κανονική ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ!!!!!

Το τελικό σχόλιο του μάστερ μπίλντερ ήταν κάτι του στυλ "το τελικό αποτέλεσμα μας εξέπληξε, το όργανο που βγήκε θα μπορούσε να είναι άνετα η βασική μου - καλή κιθάρα...."

Μάλιστα είχαν κάνει ένα καταπληκτικό inlay στην ταστιέρα με ένα κλαρκ, το μοντέλο ονομάστηκε "forklift"......

Έπρεπε να είχα κρατήσει τις ΦΩΤΟ... απίστευτες...

Καλα ο τυπος δεν παιζεται,ειναι ο ...τρομος καθε ...κουρδισμενου.. ;D εχει φτιαξει φοβερες telecaster ακομα και απο...

ΠΡΙΟΝΙΔΙΑ (η μαλλον φελλοπριονιδια η οπως αλλοιως λεγεται αυτο το υλικο ;D)

http://www.tdpri.com/forum/telecaster-discussion-forum/104493-warning-build-like-you-have-never-seen-before-may-offensive-some.html?bcsi_scan_0D5C79F7452AC6FB=WOx28uSzThTITTW31CpdWAEAAABsggoA&bcsi_scan_filename=104493-warning-build-like-you-have-never-seen-before-may-offensive-some.html

Ωρεμάναμ.

firebird-lap-whole2.JPG

Superfunk είπε:
οποιος εχει ορεξη ας διαβασει το συγκινητικο  αυτο thread..

http://www.tdpri.com/forum/telecaster-discussion-forum/112852-gift.html

τελικα τα...ξυλα παιζουν μεγαλο ρολο στον...ηχο της ανθρωπιας :) 

Τωρα βεβαια αν μου πεις πως με αυτο το αρθρο προκυπτει η ως ανω (εμμεση) διαπιστωση και γιατι αυτο το αρθρο ειναι εξισου ή περισσοτερο αξιοπιστο ως φορεας της παραπανω θεωριας περι ηχου απο καποιο ενος κουρδισμενου που εξυμνει τη συνεισφορα του basswood ονδουρας στις συχνοτητες αναμεσα στα 245 και 246 ΚΗz εγω θα σε παραδεχτω.......Γιατι εγω η μοναδικη πληροφορια που βλεπω να παρεχει αυτο το thread ειναι οτι μπορει ενας τυπος να κανει το χομπυ του καλα και φτηνα.????....(και μια ελαφρα δοση trolling)

Γιατι εγω η μοναδικη πληροφορια που βλεπω να παρεχει αυτο το thread ειναι οτι μπορει ενας τυπος να κανει το χομπυ του καλα και φτηνα
προφανως μου κανεις πλακα αν ΜΟΝΟ αυτο βλεπεις,μαλλον δεν εκανες τον κοπο να διαβασεις το thread στο telecaster.com ως το τελος,εκει με τον γεροντα....  ;)

(και μια ελαφρα δοση trolling)
:o :o

Q.O.T.S.A. είπε:
δλδ μαζι με την κιθαρα παιρνεις δωρο το κουνουπι???
Κοτσα μην μπερδεύεσαι. Το κουνούπι είναι για να κάνει το vzzzzzzzzzzzz όταν έχεις κλειστό το volume.

+1 Χάρη

Είναι η οικολογική άποψη του vzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα!

Ωραίο thread, τέλεια χειρονομία.

Ο τύπος κάνει πολυ καλή δουλειά - και εντυπωσιακό το σχεδιο του neckplate!

Με το που είδα την ιδέα να πάρει ξύλα από το κτίσμα για την κιθάρα, θυμήθηκα την κιθάρα που έφτιαξε ο Gibbons με ξύλα που πήρε από την καλύβα του Muddy Waters!

BillyGibbonsMuddywoodGuitar.jpg

In 1988 the Delta Blues Museum in Clarksdale, Mississippi, hosted the unveiling of the "Muddywood" guitar, a guitar Billy Gibbons of ZZ Top had made from the cypress beams of Muddy Waters' childhood cabin. The guitar is on display at the Delta Blues Museum.

taq είπε:
+1 Χάρη

Είναι η οικολογική άποψη του vzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα!
Χαχαχαχα καλη φαση! εχει μια μεγαλη δοση λογικης!

Trending...

Νέα θέματα

Back