TONELAB LE υπάρχει ακόμα?

jazzmaster

Μόνιμος θαμώνας
Καλησπέρα...

μια ερώτηση παρακαλώ για την TONELAB LE...

Αξίζει να την πάρω τώρα στα τελευταία της (αν την βρω φυσικά)?

στα μισά πλέον μαγαζιά δεν υπάρχει καν και δεν ξέρω τι παίζει με τις καινούριες που έχει βγάλει η vox... απ' ότι χάζεψα λίγο στο forum της vox, οι καινούριες δεν είναι "καλύτερες"...

Πείτε καμιά γνώμη...

Ευχαριστώ.

Ψαξε να βρεις καμμια μεταχειρισμενη SE,ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ καλυτερη πεταλιερα απο την LE απο πλευρας δυνατοτητων και ευελιξιας και πολυ πιο ομορφη,ενω εχει και τον ιδιο ηχο ενω και για καποιον περιεργο λογο ειναι και πιο καλη κατασκευαστικα (δεν χαλανε τα πεταλια και οι διακοπτες της τοσο ευκολα οσο της LE)

jazzmaster είπε:
Καλησπέρα...

μια ερώτηση παρακαλώ για την TONELAB LE...

Αξίζει να την πάρω τώρα στα τελευταία της (αν την βρω φυσικά)?

στα μισά πλέον μαγαζιά δεν υπάρχει καν και δεν ξέρω τι παίζει με τις καινούριες που έχει βγάλει η vox... απ' ότι χάζεψα λίγο στο forum της vox, οι καινούριες δεν είναι "καλύτερες"...

Πείτε καμιά γνώμη...

Ευχαριστώ.
Καταρχάς δεν έχει σημασία πόσο παλιό είναι το... αργαλείο, αν κάνει τη δουλειά.  ;)

Αυτό εσύ το κρίνεις.

Η Vox δεν έχει βγάλει αντικαταστάτη της σειράς Tonelab (όλες οι "καινούργιες" είναι μια από τα ίδια σε άλλη συσκευασία). Έβγαλε όμως νέα γενιά ενισχυτών, κατά τα φαινόμενα με πιο σύγχρονο modeling:

http://www.voxamps.com/valvetronixpro/vtx150/

Πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι θα βγάλουν και σε μορφή πεταλιέρας κάποια στιγμή... τώρα που τοποθετείται χρονικά αυτή η στιγμή... Vox είναι αυτή.

Το ίδιο όμως ισχύει για όλους τους κατασκευαστές. Και η Digitech θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον αντικαταστάτη του GSP, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το τελευταίο δεν είναι το καλύτερο -ίσως- value for money μηχάνημα στην κατηγορία του, ακόμα και χωρίς "επίσημη" υποστήριξη εδώ και χρόνια.

Οπότε, ΚΤΤΜΓ, για τα λεφτά που διαθέτεις, απλά συγκρίνεις την Tonelab (προτείνω κι'εγώ καλο-μεταχειρισμένη SE) με ό,τι άλλο στην κατηγορία της, ακούς, παίζεις και κρίνεις. Equal ground κατάσταση.  ;)

Μάλιστα... οπότε ή περιμένω ή ψάχνω για την παλιά...

πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί το αργεί τόσο πολύ η VOX να βγάλει

μια "καλή" συνέχεια των tonelab... αυτές οι καινούριες της απ' ότι κατάλαβα εδεν είναι κάτι το ιδιαίτερο...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Υπαρχουν πολλες καλυτερες, δε βρισκω το λογο γιατι να περιμενεις ή να ψαχνεις τοσο πολυ για τη συγκεκριμενη. Επισης αν ειναι να παρεις την Tonelab LE θα μπορουσες να κοιταξεις και την Korg AX3000G η οποια ακομα και καινουργια ειναι παμφθηνη (http://www.thomann.de/gr/toneworks_ax3000g.htm) που ειναι ακριβως η Tonelab χωρις τη λαμπα (για αλλους κανει διαφορα η λαμπα, για 'μενα προσωπικα οχι).

Ωπα.. τι είναι αυτό?

δεν την ήξερα καν αυτή τη πεταλιέρα...

Κοίτα, ο μόνος λόγος που έχω κολλήσει με την tonelab είναι επειδή έχω ακούσει πάρα πολύ (και πάρα πολλές) καλές κριτικές, οπότε είναι κάτι πιο σίγουρο... επίσης δεν με ενδιαφέρει και η παραμόρφωση αλλά οι clean καταστάσεις...

Ο τρόπος που θα τη χρησιμοποιώ είναι κατευθείαν στην RME (αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό...)

Θα τσεκάρω κριτικές για την Korg.

thanks

jazzmaster είπε:
Ο τρόπος που θα τη χρησιμοποιώ είναι κατευθείαν στην RME (αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό...)
Περίμενε, τη θέλεις για ηχογραφήσεις; Έχει σημασία αν ψάχνεις κάτι τέτοιο.

θα σου πω ακριβώς για ποιό λόγο τη θέλω.

95% για μεσα στο studio και για direct ηχογράφιση.

Χωρίς ενισχυτή, κατευθείαν στην RME FF400.

Και επαναλαμβάνω ότι δεν με νοιάζει η παραμόρφωση.

Γι' αυτό έλεγα για την vox, απ' ότι έχω διαβάσει ενδείκνυται για καθαρό ήχο.

jazzmaster είπε:
θα σου πω ακριβώς για ποιό λόγο τη θέλω.

95% για μεσα στο studio και για direct ηχογράφιση.

Χωρίς ενισχυτή, κατευθείαν στην RME FF400.

Και επαναλαμβάνω ότι δεν με νοιάζει η παραμόρφωση.

Γι' αυτό έλεγα για την vox, απ' ότι έχω διαβάσει ενδείκνυται για καθαρό ήχο.
Έχω την ίδια κάρτα με εσένα.

Τελευταία χρησιμοποιώ το Zoom G3 (δες και σχετικό θέμα) για direct ηχογράφηση, στέλνοντας και ένα dry σήμα ταυτόχρονα (έχει τη δυνατότητα) το οποίο χρησιμοποιώ αργότερα για reamping.

Αν δεν έχεις ανάγκη από πολλά ταυτόχρονα εφφέ, αλλά σε ενδιαφέρει το core amp sound που λέμε, κοίταξε και το Zoom, πιστεύω ότι θα σε εκπλήξει ευχάριστα.  ;)

H συγκεκριμενη Korg ειναι ισως η πιο παρεξηγημενη πεταλιερα ever. Iσως οχι τοσο διαφημισμενη μαλλον. Για 'μενα καλυπτει πολυ καλα ολο το ηχητικο ευρος, οτιδηποτε θες να παιξεις, ενω πχ το Pod X3 Live που εχω ειναι λιγο καλυτερο στα βρωμικα του παρα στα καθαρα. Tην Korg αυτη την ειχα για ενα χρονο, την ειχα δανειστει απο τον κολλητο μου οταν ειχε παει στρατο, πριν παρω το pod οποτε εχω προσωπικη εμπειρια με το εργαλειο και τη χρησιμοποιησα μαλιστα και σε ενα live και ειχα παρα πολυ καλο ηχο. Επισης, αν δεν κανω λαθος η Vox ανηκει στην Korg (ή το αντιστροφο, θα σε γελασω), η Tonelab LE με την AX3000G, περα απο τη λαμπα, ειναι κατα 98% ιδιες, και στο μενου και στα κουμπια, αμα τις δεις και τις 2 θα το καταλαβεις. Τρομερο value for money, μακαρι να την ξαναπιασω στα...ποδια μου (;D) καποια στιγμη, μου εχει αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις.

Παρε μια ιδεα.

Korg AX3000G

Είναι ωραία η tonelab στα καθαρά, όντως. Πάντως για PC το καινούργιο Amplitube σφαγιάζει, και υπάρχει και το AmpliTube 3 FREE όπου μπορείς να αγοράσεις μόνο τους ενισχυτές που θες.

Ακριβά τη δίνει νομίζω...  ;D

με βάλατε σε σκέψεις τώρα...

την korg την vox ή να περιμένω τη νέα vox (όποτε βγει...)

πάντως απ' ότι βλέπω σιγά σιγά εξαντλείται η LE...

πριν κάνα μήνα κάποιος (στην Αθήνα) έδινε την κοργκ 110Ε στις αγγελίες

η αγγελία δεν υπάρχει πια, ίσως όμως οι αντμιν μπορούν να σε βοηθήσουν να  βρεις τον πωλητή

Κοιτάω λίγο γενικά τις πεταλιέρες τώρα και από θέμα και μόνο ομορφιας (δεν ξέρω για ήχο) οι Line6 POD HD είναι απίστευτες.... θα έλεγα ότι είναι κάτι σαν την apple στις πεταλιέρες....

...................

βρήκα το αντίστοιχο thread (aυτό με τις 61 σελίδες) για τις POD HD...

χαμός...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
jazzmaster είπε:
Ακριβά τη δίνει νομίζω...  ;D
Αν ειναι οντως ελαχιστα χρησιμοποιημενη (που πρεπει να ειναι γιατι φαινεται σε εξαιρετικη κατασταση) δεν τη δινει ακριβα γιατι δινει και τη σκληρη θηκη. Εγω στο ειπα περισσοτερο για να πας εστω να τη δοκιμασεις, δε χανεις τιποτε. Ουτε θα περιμενεις να σου ερθει ουτε θα εχεις εξοδα αποστολης. Τωρα δεν εχω καταλαβει και μεχρι ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις, μιας και οπως ειπες κοιτας και τα POD HD.

Trending...

Νέα θέματα

Back