Το μεγαλείο του Gus G

BillTrantos

Θρύλος του Noiz
Staff member
Ακούω Firewind εδώ και 4-5 χρόνια,οπότε έχω δει τη μπάντα σε όλες της τις εκφάνσεις.Έχω ακούσει τις δουλειές του Gus και εκτός της μπάντας αυτής. (με Dream Evil,Nightrage,κλπ)Κατά τη γνώμη μου μπορεί να σταθεί απέναντι σε τεράστια ονόματα του χώρου,τουλάχιστον από πλευρά ικανοτήτων,γιατί η επιρροή που ασκεί σε νέους κιθαρίστες θα φανεί σε 10 χρόνια από σήμερα.Μήπως απλά περνάω φάση Firewind πάλι και δεν ξέρω τι λέω σε συνδυασμό με τις Πανελλαδικές;; ;D ;D

GUS G - All Greatest Solos (Dream Evil & Firewind)

Δε ξερω αν ειναι ο κορυφαιος κιθαριστας,ξερω μονο οτι περσυ το καλοκαιρι στο τερρα βαιμπ,εκανε τον Σλας να φαινεται σα γυναικουλα που κλαιει σε εμβρυακη σταση στο μπανιο!!! ;D ;D ;D

Δεν ισχυρίστηκα ότι είναι ο καλύτερος γιατί δεν υπάρχει αυτή η έννοια για μένα! ;D Παρ'όλα αυτά είναι από τους αγαπημένους και τον έχω ως πρότυπο γιατί ενώ είναι Έλληνας,δηλαδή γεννήθηκε σε μια χώρα που δεν υπάρχει metal κουλτούρα,κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα,να γίνει παγκοσμίως γνωστός και όχι να καταλήξει να παίζει από ανάγκη στον Βέρτη για ένα κομμάτι ψωμί!

BillTrantos είπε:
ενώ είναι Έλληνας,δηλαδή γεννήθηκε σε μια χώρα που δεν υπάρχει metal κουλτούρα,κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα,να γίνει παγκοσμίως γνωστός και όχι να καταλήξει να παίζει από ανάγκη στον Βέρτη για ένα κομμάτι ψωμί!
Αυτό ξαναπές το.

Είναι μεγάλη υπόθεση να κάνεις αυτό που αγαπάς και να είσαι και παγκόσμιο όνομα!

Μα αυτό είναι και το πιο σημαντικό.Θυμάμαι τον είχα δει πριν 2 χρόνια σ'ένα rock μπαράκι με τη γνωστή παρέα (Κατσιώνης,Πέτρος,κλπ) και ήταν όχι μόνο πάαααααρα πολύ φιλικός,αλλά και πάρα πολύ προσγειωμένος,σε σημείο που αν δεν ήξερες ποιος είναι,να μη σου πήγαινε το μυαλό ότι είναι ένας παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας!Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό.Συν ότι είναι παικταράς,αλλά αυτό το είπαμε!

BillTrantos είπε:
Μα αυτό είναι και το πιο σημαντικό.Θυμάμαι τον είχα δει πριν 2 χρόνια σ'ένα rock μπαράκι με τη γνωστή παρέα (Κατσιώνης,Πέτρος,κλπ) και ήταν όχι μόνο πάαααααρα πολύ φιλικός,αλλά και πάρα πολύ προσγειωμένος,σε σημείο που αν δεν ήξερες ποιος είναι,να μη σου πήγαινε το μυαλό ότι είναι ένας παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας!Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό.Συν ότι είναι παικταράς,αλλά αυτό το είπαμε!
Σωστός.Ε οι τεράστιοι μουσικοί συνήθως είναι ταπεινοί διότι συνήθως είναι έξυπνοι.

Παιδιά προσωπικά δεν μου αρέσει.Πολλά λόγια χωρίς πάντα να είναι ουσιώδη για τα δικά μου τουλάχιστον αυτιά.

Για να μην με περάσετε για σνομπαρία:Εννοείται ότι δεν μπορώ να παίξω ούτε ένα ΙΝΤRO από κομμάτι του ;D

Κι εμένα μου αρέσει πολύ ο Gus. Είναι φοβερός τεχνίτης και αυτό που τον χαρακτηρίζει πιστεύω είναι τα άκρως μελωδικά σόλο του (και τάχιστα επίσης) αλλά και τα καταπληκτικά riff που εμπνέεται.  :)

πολύ ωραίος ο Gus, πολύ τεχνικός και φένεται οτι το κατέχει το άθλημα!!

Το μόνο που δεν μπόρεσα να συμπαθήσω είναι οτι ήταν η αντικατέστησε τον Zakk στον Ozzy. :P

BillTrantos είπε:
Δεν ισχυρίστηκα ότι είναι ο καλύτερος γιατί δεν υπάρχει αυτή η έννοια για μένα! ;D Παρ'όλα αυτά είναι από τους αγαπημένους και τον έχω ως πρότυπο γιατί ενώ είναι Έλληνας,δηλαδή γεννήθηκε σε μια χώρα που δεν υπάρχει metal κουλτούρα,κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα,να γίνει παγκοσμίως γνωστός και όχι να καταλήξει να παίζει από ανάγκη στον Βέρτη για ένα κομμάτι ψωμί!
Από όσα έχω ακούσει για αυτόν, επειδή είμαι και εγώ από Θεσσαλονίκη, είναι ότι το παιδί έφτυσε πραγματικά αίμα για να κάνει αυτό που γουστάρει. Και για αυτό πραγματικά τον παραδέχομαι και είμαι και λίγο περήφανος που είναι και Έλληνας και παίζει και στον OZZY.

Επειδή όμως εδώ στο Ελλάντα η ζήλεια είναι βασικό γνώρισμα, και πολλοί έχουν πει πολλά, εγώ αυτό το λέω "όσα δεν φτάνει η αλεπου ... "

Τέσπα , παικταράς από τους λίγους (και ας μην είμαι fan του power γενικότερα) , και πραγματικά μπράβο του για όσα έχει πετύχει και όσα φαίνεται ότι θα πετύχει ακόμη!!!

Καλός ο Gus G αλλά (για την ώρα) δεν τον κάνω και πολύ κέφι (κολοκυθόπιτα). Μπράβο πάντως γι'αυτά που έχει καταφέρει, φαντάζομαι όλοι εμείς οι επίδοξοι metal κιθαρισταράδες εν Ελλάδι θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του.

BillTrantos είπε:
...γεννήθηκε σε μια χώρα που δεν υπάρχει metal κουλτούρα...
Φαντάζομαι θες να πεις ότι δεν έχουμε δημοφιλείς μπάντες ε;

Γιατί ακροατές και (γουάναμπι) παίκτουρες είμαστε μπόλικοι  ;D

vagiosap είπε:
Επειδή όμως εδώ στο Ελλάντα η ζήλεια είναι βασικό γνώρισμα, και πολλοί έχουν πει πολλά, εγώ αυτό το λέω "όσα δεν φτάνει η αλεπου ... "
Όντως τον ζηλεύω  ;D ...και γω θα'θελα  πχ να με προσλάβει ο Jack White ή οι Artic Monkeys.  ;D

Ρίσκαρε ,το άξιζε και πέτυχε.

Αλλά επίτρεψε μου να μην μου αρέσει  :)

Υπάρχει metal κουλτούρα παρόλα αυτά.Και γω σαν μαζοποιημένος νεανίας ,μέσω της ασταμάτητης ροπης προς τον ασυνείδητο μιμιτισμό, κάνω mosh pit και wall of death και πιρουέτες  και διπλό τόλουπ στην Μαλακάσσα  ;D

Stoner Jackass είπε:
Όντως τον ζηλεύω  ;D ...και γω θα'θελα  πχ να με προσλάβει ο Jack White ή οι Artic Monkeys.  ;D

Ρίσκαρε ,το άξιζε και πέτυχε.

Αλλά επίτρεψε μου να μην μου αρέσει  :)

Υπάρχει metal κουλτούρα παρόλα αυτά.Και γω σαν μαζοποιημένος νεανίας μέσω της ,ασταμάτητης ροπης προς τον ασυνείδητο μιμιτισμό, κάνω mosh pit και wall of death και πιρουέτες  και διπλό τόλουπ στην Μαλακάσσα  ;D
Άλλο πράγμα να μην σου αρέσει λόγω γούστου μουσικής ( και εγώ εξάλλου όπως προείπα δεν ακούω power) και άλλο να ακούω απόψεις ( όχι εδώ στο Noiz αλλά γενικά ) του στυλ είχε λεφτά και τα κατάφερε, ότι ήταν τυχερός, ότι είχε κονέ κτλ κτλ...

Σε τέτοια σχόλια αναφέρομαι!! Γιατι πραγματικά τα έχω ακούσει και αυτά!!!

vagiosap είπε:
Άλλο πράγμα να μην σου αρέσει λόγω γούστου μουσικής ( και εγώ εξάλλου όπως προείπα δεν ακούω power) και άλλο να ακούω απόψεις ( όχι εδώ στο Noiz αλλά γενικά ) του στυλ είχε λεφτά και τα κατάφερε, ότι ήταν τυχερός, ότι είχε κονέ κτλ κτλ...

Σε τέτοια σχόλια αναφέρομαι!! Γιατι πραγματικά τα έχω ακούσει και αυτά!!!
Δεν ισχύει με την καμία.

Aν και δε μου αρέσει καθόλου η μουσική που παίζει, τον Κώστα τον γνωρίζω από την Καλαμαριά και έχει δουλέψει ΠΟΛΥ σκληρά, για να φτάσει εδώ που είναι και - επιπλέον - δεν έχει καβαλήσει το καλάμι (πράγμα που θα ήταν εύκολο να συμβεί).

Αντίθετα, είναι πολύ προσγειωμένο άτομο.

:)

Το αν είχε λεφτά ή όχι, το αν ηταν κωλόφαρδος ή όχι είναι άσχετα γιατί πολύ απλά το παληκάρι ξέρει να κάνει την εξάχορδη θεά να κελαηδάει γι' αυτό τον πήρε ο Ozzy και γι' αυτό θεωρείται από τους καλύτερους στο είδος. Τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογία για την Espresso και τα πρωινάδικα.

Σημ: Ούτε εμένα μ' αρέσει.

mustafank είπε:
Δεν ισχύει με την καμία.

Aν και δε μου αρέσει καθόλου η μουσική που παίζει, τον Κώστα τον γνωρίζω από την Καλαμαριά και έχει δουλέψει ΠΟΛΥ σκληρά, για να φτάσει εδώ που είναι και - επιπλέον - δεν έχει καβαλήσει το καλάμι (πράγμα που θα ήταν εύκολο να συμβεί).

Αντίθετα, είναι πολύ προσγειωμένο άτομο.

:)
+1

Εννοείται ότι συμφωνώ.Αυτό έλειπε να κρίνω εγώ τον Gus G.

Να πω εδώ οτι και ο Κατσιώνης είναι τρομερός άνθρωπος..κυκλοφορεί σε γνωστό στούντιο των Αθηνών παρακολουθώντας πιτσιρίκους και βοηθώντας τους ανιδιοτελώς σε ότι του ζητήσουν.(τεχνικά ,μουσικά,image making θέματα).

Stoner Jackass είπε:
Εννοείται ότι συμφωνώ.Αυτό έλειπε να κρίνω εγώ τον Gus G.

Να πω εδώ οτι και ο Κατσιώνης είναι τρομερός άνθρωπος..κυκλοφορεί σε γνωστό στούντιο των Αθηνών παρακολουθώντας πιτσιρίκους και βοηθώντας τους ανιδιοτελώς σε ότι του ζητήσουν.(τεχνικά ,μουσικά,image making θέματα).
Γενικότερα και οι 2 είναι προσγειωμένοι και έχουν και ωραία αίσθηση του χιούμορ. Έτυχε να κάνουν πρόβες σε studio που έγραφα με το πρώην συγκρότημα το υλικό μας. Είχα ρίξει πολύ γέλιο με τα παιδιά.

Ειχε περάσει ενα φεγγάρι ο Χαραλαμπος απο δω, αλλα δεν εκατσε πολύ. Χωρις να τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά κρινοντας απο συνεντευξεις και προσωπικά σχόλια για τον εαυτό του κατα καιρους και τα ποστ εδώ, διατηρω τις επιφυλάξεις μου για το ποσο προσγειωμένος είναι.

Trending...

Νέα θέματα

Back