το καλυτερο chorus!

Spiros Mavromatis

Παλιά καραβάνα
θελω να παρω ενα πεταλακι το οποιο δεν με ενδιαφερει ποσο θα κοστισει αλλα θελω να ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη κυριως για καθαρο παιξιμο.

αναμεσα σε digitech cf-7 - boss ch-1 / ce-5 & jampedals waterfall , τι λετε?

με τι chorus παιζετε? ποσο ευχαριστημενοι ειστε?

το μονο που μου αρεσε μεχρι τωρα ηταν το boss ce-5 .αν και απο τα demo του waterfall κρινω οτι ειναι πολυ power. καpoia protash??

- δεν θελω ψηφιακιλα οσο γινεται....- :roll: :wink:

προσωπικα τα ΒΟSS ce-1 και ce-2 ειναι τα αγαπημενα μου αναλογικα.

εχω το ce-2 japan και ειναι απολυτα αναλογικο K οργανικο.

το waterfall ειναι απιστευτο επισης σαν αντιγραφη του παραπανω το ακουσα και ειναι 100% real

καλο ειναι και το tc electronic chorus-flanger αρκει να μη το χρησιμοποιεις σαν flanger, :D

αν ηθελες λιγο πιο digital δεν βρηκα καλυτερο απο αυτο.. boss digital dimension.

:wink:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
για ριξε μια ματια και στο chorus της TC... Προσωπικα μου αρεσε αρκετα.

- δεν θελω ψηφιακιλα οσο γινεται...
Εδω μου τα χαλας... :lol:

αν λες οτι σου αρεσει το ce5 τοτε το ce2 θα το προσκυνας........Εκτος αυτου μπορεις και να το βρεις και σχετικα φτηνα σε αντιθεση με το CE1

+1

Tο ce-1 εχει δυο ακομη μειονεκτηματα που δεν εχει το ce-2.

1.ειναι τεραστιο πεταλι

2.χρειαζεται απαραιτητα true bypass box αλλιως χαλαει ολο το σημα.

ο ηχος τους ειναι 99% κοντα τελειως regular chorus.

στο site της boss αναφερει το ce-5 σαν ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ των 1 & 2 . ισχυει κατι τετοιο ?

ειμαι περιεργος , και θα ηθελα να μου εξηγησετε αν θελετε , γιατι θα μου αρεσει περισσοτερο το ce-2....

απ οτι καταλαβα το digitech απορριπτεται ε?μειον ενα λοιπον.

παντως οποιο διαλεξω θα παιζει με την στρατ-crybaby-dynacomp(jam)-( chorus ???)+ καποιο overdrive , (το ψαχνω και αυτο......) καρφωμενα στον mark 3.

Μεταξύ Ch-1 και CE5 ψηφίζω αβλεπί CH-1!!!

Πολύ πιο φυσικό και γλυκό chorus.

To chorus του JAM είναι πολύ ποιοτικό: γλυκό και καθαρό αλλά κατά τη γνώμη μου και λίιιιγο πιο διακριτικό από ότι θα το ήθελα ;)

Αν θές δές και το Dls chorus-vib, απίστευτο chorus

και το ce2 είναι πολύ καλό όμως

To chorus του JAM είναι πολύ ποιοτικό: γλυκό και καθαρό αλλά κατά τη γνώμη μου και λίιιιγο πιο διακριτικό από ότι θα το ήθελα ;)
Και εγω το ιδιο σκεφτηκα, για αυτο το 2θεσιο swich μου το εκανε 3θεσιο, δινοντας μου ακομα μια πιο "βαρια", πιο εντονη θεση...Ηταν ο,τι εψαχνα.

Αν και όχι ακριβώς πάνω στο θέμα μπορεί κανείς να εξηγήσει τι διαφορά έχει το "vibe" από το "chorus"?

Κοιταγα τα T-Rex (με τα οποία κατι με έχει πιάσει τελευταία) και δεν έχουν στην γκάμα τους chorus αλλά έχουν αυτό.

http://www.t-rex-engineering.com/default.asp?show=page&id=2711

Το chorus είναι αυτό που λογικά ξέρεις, κλασσικό παράδειγμα οι μπαλάντες των Scorpions με το κάργα chorus πάνω σε ακουστικές κιθάρες. Το vibe είναι συντομογραφία του Univibe, του πεταλιού με ήχο - απομίμηση του leslie που χρησιμοποιούσε κατά κόρον o Hendrix, αυτό το συνεχές και περιοδικό γιιιιιουυυιννγκκκγγγιιιιιιουυιιινγκγγγιιιιιουυυιιινγγκ που ακούς πχ στο Little Wing και στο live του Machine Gun. Αρκετά chorus πετάλια το κάνουν αλλά για πραγματικά πλούσιους ρετρό ήχους θες κάτι πιο εξειδικευμένο όπως το πετάλι που κοιτάς. Υπάρχουν αρκετά, αυτό δεν το έχω ακούσει.

Εdit: Σκέψου το σαν πιο έντονο και πιο ψυχεδελικό phaser.

ΟΚ! Thanks man! Από τα παραδείγματα καταλαβα περιπου τι ειναι... Θα πάω να το ακούσω και από κοντά σε κάποια φάση για πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Οκ. ακόμα πιο κατατοπιστικό. Φαίνεται (ή μάλλον ακούγεται) ξεκάθαρα η διαφορά. Δεν είχα ασχοληθεί να ακούσω vibe σαν εφφέ από μονο του μεχρι τώρα... :oops: Δε μου χρειαστηκε και ποτε θα μου πεις... :roll:

το t.c. electrinics ειναι αρωστια!το εχω και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος και αυτο που κανει δεν το εχω ακουσει απο κανενα αλλο chorus αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αυτο που ψανχεις...

μια δοκιμη και θα καταλαβεις :wink:

To Chorus xII της Carl Martin το έχει τσεκάρει κανείς?Δεν έχω ακούσει το συγκεκριμένο, αλλά κάποια άλλα πετάλια τους και μου είχαν κάνει καλή εντύπωση.

http://www.carlmartin.com/

αυτο παντως που γυρευω κατα 99% απο τον chorus "ηχο μου" , θα το καταλαβετε αν ακουσετε το παρακατω δειγμα απο το παιξιμο του - γνωστου στους "παλιους" , μπαμπη λασκαρακη.

http://www.noiz.gr/modules/My_Uploads/user_folders/spimav_z/01.%20BOTKA%20PORTOKALI.mp3

(και για τους ακομα παλιοτερους , θα δινα τα παντα για να αποκτησω τα "πεντακαθαρα-βρωμικα" της ΛΕΥΚΗΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΕΔΙΟ)

i'm an old man.don't hit me!!!!!!! 8) 8)

Apologies για το ημι-off topic αλλά ποτέ μου δεν μπόρεσα να χωνέψω το chorus. Γενικά δεν μου πολυαρέσουν τα modulation effects αλλά το chorus μου φαίνεται το scorpion-έστερο όλων. :lol:

spimav_z, θα έλεγα ότι χρειάζεσαι κάτι πολύ συγκεκριμένο και μάλλον δεν υπάρχει συνταγή. Δηλαδή δεν γλυτώνεις την .... ακρόαση στα μαγαζιά του κέντρου όταν βρεθείς. Εξάλλου, όπως ξέρεις -μάλλον καλύτερα από μένα- το πως θα ακουστεί το chorus/flanger επηρρεαζεται πολύ από την κιθάρα και τα υπόλοιπα πετάλια κλπ. :wink:

Apologies για το ημι-off topic αλλά ποτέ μου δεν μπόρεσα να χωνέψω το chorus. Γενικά δεν μου πολυαρέσουν τα modulation effects αλλά το chorus μου φαίνεται το scorpion-έστερο όλων. :lol:
Chorus + Βάθος = Γιάννης Σπάθας:

http://www.box.net/shared/fo6qbp6ymb

:D

Trending...

Νέα θέματα

Back