Τι πληρώνεις τελικά?!!!

αυτό που εσύ λες μαστορια εγώ το λέω τεχνογνωσία, και εννοώ την γνώση του πως να κατασκευάζεις μια ¨καταπληκτική¨ κιθάρα. Αυτή τη μαστοριά πληρώνεις, το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα μουσικά όργανα και ο (πολυ τραβηγμένο παράδειγμα) στραντιβάριους τα ίδια προτυπα με όλους τους άλλους χρησιμοποιούσε.

akis147 είπε:
και ο (πολυ τραβηγμένο παράδειγμα) στραντιβάριους τα ίδια προτυπα με όλους τους άλλους χρησιμοποιούσε.
Ποιός φτιάχνει κιθάρες στραντιβάριους?  ;)

Superfunk είπε:
ρε αρχηγε μου δεν λεω οτι ΕΓΩ μπορω να φτιαξω μια PRS ή Huber... ::) απλα οτι ΟΛΟΙ οι luthiers της ΙΔΙΕΣ τεχνικες (long tenon,neck through,shrot tenon,dove tail joint κ.ο.κ) εδω και δεκαδες χρονια (τι δεκαδες εκατονταδες) χρησιμοποιουν γιατι απλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να φτιαξεις κιθαρα αν δεν τις ξερεις...ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ δηλαδη.... ;D

μη τρελλαθουμε κι ολας ,απο εκει και περα η ΜΑΣΤΟΡΙΑ μετραει,αλλα ετσι κι αλλοιως απο την ημερα που βγηκαν οι cnc routers και αυτη η μαστορια καθαρα στην ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ εξαντλειται (αν και ειναι οντως σημαντικη)

τι τεχνογνωσια και πρασινα αλογα μου.... τσαμπουνας? ΚΙΘΑΡΕΣ ..φτιανουν οχι πυραυλους!! ;D :) (και μαλιστα κιθαρες ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ σχεδιων του 1950......ΕΚΕΙ σταματησε η "τεχνολογια" της κατασκευης κιθαρας και απο οτι απεδειχθει περιτρανα it doesn't get any better...  )
+1.

Με ηδονίζεις αφάνταστα όταν μιλάς έτσι πρόστυχα, το ξέρεις Νικο;;;;;  ;)

αυτό που εσύ λες μαστορια εγώ το λέω τεχνογνωσία

καλα και εγω μπορει να βλεπω αυτo

Ugly_Woman.jpg

και να λεω οτι ειναι το ιδιο με αυτο

Pamela%20Anderson.jpg

η ουσια ομως ειναι τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαινει.. :) :)

Με ηδονίζεις αφάνταστα όταν μιλάς έτσι πρόστυχα, το ξέρεις Νικο;;;;;  Wink
για ΕΣΕΝΑ την εβαλα τη φωτο ΠΡΟΣΤΥΧΟ αγορι!! :)

frunobulax είπε:
και ο (πολυ τραβηγμένο παράδειγμα) στραντιβάριους τα ίδια προτυπα με όλους τους άλλους χρησιμοποιούσε.
η φεντερ ;D

frunobulax είπε:
ειναι ποικιλια στρατ. στρατο-ποικιλια  strato-varius.

και τις φτιαχνει-παιζει  το γκρουπ ::)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
akis147 είπε:
η φεντερ ;D
Lucky me!!! εχω λοιπον κι εγώ στραντιβάριους!!!

Superfunk είπε:
αυτό που εσύ λες μαστορια εγώ το λέω τεχνογνωσία
η ουσια ομως ειναι τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαινει.. :) :)
μάλλον βλεπουμε πολύ  διαφορετικά το τι συμβαίνει ;) . Μπηκαμε παλι στο κλασικό  τριπακι.... :)

edit: αλλαγή της θεσης της λεξης ¨κλασικό¨

Το 'ξερα, το 'ξερα!

Επειδή όμως είμαι κάφρος και μικρός έπινα πολύ οβαλτίνη, τσάκα και τούτηνα:

lizzy06.jpg

"Αγαπητέ μου Άγιε Βασίλη,

στο φάκελο θα βρεις φωτο τι θέλω να μου φέρεις τα Χριστούγεννα.

J"

Pamela%20Anderson.jpg

κοιτα οπως και να το κανουμε (κοιτα οποιοδηποτε ΛΕΞΙΚΟ)  ΑΛΛΟ πραγμα σημαινει η λεξη "μαστοριά" και ΑΛΛΟ η λεξη "τεχνογνωσια" πως να το κανουμε δηλαδη... :) εκτος κι αν σκοπευεις να εκδωσεις νεο βελτιωμενο λεξικο της ελληνικης γλωσσας.. :) :)

akis147 είπε:
αυτό που εσύ λες μαστορια εγώ το λέω τεχνογνωσία, και εννοώ την γνώση του πως να κατασκευάζεις μια ¨καταπληκτική¨ κιθάρα. Αυτή τη μαστοριά πληρώνεις, το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα μουσικά όργανα και ο (πολυ τραβηγμένο παράδειγμα) στραντιβάριους τα ίδια προτυπα με όλους τους άλλους χρησιμοποιούσε.
Πληροφοριακα,αυτο που εκανε μοναδικα τα βιολια του Στραντιβαρι,ηταν η συνθεση του βερνικιου...δυστυχως,δεν αποκαλυψε ποτε τον τροπο παρασκευης του

Οπότε και σε αυτή την περίπτωση, ο τύπος ήταν κανονικός μάστορας και όχι τεχνογνώστης

Edit: typo

aposperitis7 είπε:
Πληροφοριακα,αυτο που εκανε μοναδικα τα βιολια του Στραντιβαρι,ηταν η συνθεση του βερνικιου...δυστυχως,δεν αποκαλυψε ποτε τον τροπο παρασκευης του
Αίμα παρθένας, ένα εξαιρετικά δυσεύρετο σήμερα υλικό.

kwstas79 είπε:
Αίμα παρθένας, ένα εξαιρετικά δυσεύρετο σήμερα υλικό.
Άμα πας σε κανένα δημοτικό, *πιστεύω* θα βρείς .

Μπα, από ότι άκουσα πρόσφατα έγινε και προστατευόμενο είδος, οπότε δύσκολα τα πράματα για τους κατασκευαστές.

aposperitis7 είπε:
Το βερνίκι ήταν... έχω διαβάσει για αυτό μελέτες αλλά δυστυχώς δεν έχω να σας δώσω λινκ...

bloody_sunday είπε:
Το βερνίκι ήταν... έχω διαβάσει για αυτό μελέτες αλλά δυστυχώς δεν έχω να σας δώσω λινκ...

Eγω ξέρω τα Nagivary..

Παρακαλώ διαβάστε τα ΄''reproduction attemptss'' μιλάει για το Ναγκιβάρι και το πείραμα του.

http://en.wikipedia.org/wiki/Stradivarius

Υ.Γ. To βιολί στο palacio real το έχω δει απο κοντά,το μανίκι του είναι (το ξύλο και το χρώμα) ολοιδιο με της Huber Dolphin που το καλοκαίρι ήταν στο NS guitar Workκshop στα γιάννενα και τώρα βρίσκεται στο Ζαχο στη Θεσσαλονίκη.

frunobulax είπε:

O Stradivarius

Εχει και 2 κιθάρες του στο wiki

odis13 είπε:
To βιολί στο palacio real το έχω δει απο κοντά,το μανίκι του είναι (το ξύλο και το χρώμα) ολοιδιο με της Huber Dolphin που το καλοκαίρι ήταν στο NS guitar Workκshop στα γιάννενα και τώρα βρίσκεται στο Ζαχο στη Θεσσαλονίκη.
Τι εννοείς ολόιδιο; To χρώμα ίσως (αν και δεν καταλαβαίνω γιατί η ομοιότητα ενός χρώματος είναι άξια αναφοράς), το ξύλο πώς μπορεί να είναι όμοιο με ένα Στραντιβάριους;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back