ωραίο το αρχικό βιντεάκι, αλλά δεν βγαίνει κανένας καινουριος ήχος, αντίθετα κάνει αυτά που γίνονται ήδη (με expression pedals, kill wswitch κλπ). Η εμφάνιση παίζει για πολλούς ρόλο, αλλά για άλλους έχει συντριπτικα μεγαλυτερη σημασία το ηχητικό αποτέλεσμα. Θα πω και το άσχετό μου πάνω σε αυτό : ακόμα δεν έχω καταλάβει τι παριστάνουν οι κιθαρίστες με το δοξάρι του βιολιού.
Το theremin είναι όργανο, όχι εφέ ούτε controller και δυστυχώς δέχεται κακοποίηση από τους "πειραματιστές" (ναι, οκ, είμαι σε αυτές τις μέρες του μήνα ;D). Το να κάνεις βζζζζζζζζζζζζζζζζιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιοοοοοοοοοοο και ήχους γάτας που την πατάει τρένο είναι λίγο χειρότερο από το να χρησιμοποιείς μια καλή ακουστική κιθάρα σαν τουμπερλέκι.
Περί MIDI λύσεων : είναι άλλο το πρεστίζ του να χειριστείς ένα audio σήμα και να το κάνεις να ακούγεται σαν 8bit παιχνιδομηχανή και άλλο να έχεις έναν έτοιμο ήχο και να τον χρησιμοποιείς μουσικά (τροποποιώντας παραμέτρους που υπόκεινται στη μουσικολογία όπως ένταση, διάρκεια και μουσικό διάστημα) και άλλο να επεμβαίνεις ουσιαστικά (με υπαρκτούς περιορισμούς) στο αρμονικό περιεχόμενο ενός φυσικού οργανικού σήματος.
Το σημαντικό στην παραπάνω πρόταση είναι οι περιορισμοί που επιβάλλονται από το audio σήμα : το αποτέλεσμα μιας σειράς εφέ που δρουν καταστροφικά στο σήμα της κιθάρας περιέχει το λεγόμενο "επιθυμητό λάθος", δηλαδή την αδυναμία επεξεργασίας σε τέτοιο βάθος ώστε το αποτέλεσμα να πείθει οτι προέκυψε από παίξιμο και όχι από γραμμές κώδικα.
Εξάλλου προϋπάρχει το πρόβλημα των απειρων επιλογών στα midi. Αν έχω τη δυνατότητα να πάρω ήχο βιολιού άμεσα δεν θα μπω στη διαδικασία να τον μιμηθώ ατυχώς, ώστε τελικά να προκύψει μια κιθάρα με ενδιαφέρων ήχο, αλλά ένα κακό βιολί.