Mόνο που το συγκεκριμένο θέμα έχει, από τη φύση, του πολιτική χροιά.Grey είπε:Τα θέματα δεν παίρνουν από μόνα τους πολιτική τροπή.Κάποιος τους τη δίνει.
Εκτός, αν το πάρουμε μόνο ελαφρά (όπως το ποστ με τη φωτό, που ανέβασα) και τρολάρουμε.
Mόνο που το συγκεκριμένο θέμα έχει, από τη φύση, του πολιτική χροιά.Grey είπε:Τα θέματα δεν παίρνουν από μόνα τους πολιτική τροπή.Κάποιος τους τη δίνει.
atreu73 είπε:Δεν υπάρχει καμία θεωρία συνωμοσίας που να πλησιάζει έστω και υποτυπωδώς την πραγματικότητα. Ένα απλό παράδειγμα. Η παγκόσμια οικονομία χρωστούσε 69,15 τρισεκατομμύρια το 2012. Σε ποιους θα πείτε; Μα προφανώς σε εξωγήινους.
Debt - external:
$69.15 trillion (31 December 2012 est.)
$64.08 trillion (31 December 2011 est.)
note:this figure is the sum total of all countries' external debt, both public and private
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/xx.html
Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι απαξιωτικά μόνο σε αυτούς που τρέφονται αποκλειστικά από τέτοιες θεωρίες αλλά ανάμεσα στους συγκεκριμένους και στους "ένα κι ένα κάνουν δυο" υπάρχει και μια ενδιάμεση κατηγορία σκεπτόμενων(θέλω να πιστεύω) ανθρώπων που μαθαίνουν,εξετάζουν και κρίνουν την κάθε θεωρία...Άλλες τους κερδίζουν και άλλες τους προκαλούν νευρικό γέλιο.theoctapus είπε:Πείτε την προηγούμενη πρόταση σε έναν θιασώτη των θεωριών συνομωσίας και παρακολουθήστε με σχεδόν επιστημονικό ενδιαφέρον την επιταχυνόμενη διαδικασία καψίματος εγκεφαλικών κυττάρων. Σε περίπτωση υπερβολικής αντίδρασης αναζητήστε επειγόντως ιατρική βοήθεια, κρίμα είναι, άνθρωπος είναι κι αυτός.
αποφασισε.... ;D ;D..ανηκεις ή δεν ανηκεις στον περιουσιο λαο των Ελληνων?Ουτε θεωρω τον εαυτο μου ανωτερο επειδη ειμαι Ελληνας (ενταξει τον θεωρω λιγο)
για ποιον ακριβως λογο?... ;D ;DΕγω πιστευω οτι υπαρχει μια παγκοσμια συνομωσια η οποια προσπαθει να ελεγξει τα εθνη και τους λαους και το κανει με αρκετη επιτυχια.
Μετενσάρκωση...theoctapus είπε:http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1231252264#ref=newsroombox
Ο Έλβις ζεί ή τελοσπάντων υπάρχει κάπου ή .. εε .. 'ντάξει, δεν ξέρω...
;D ;D
Αυτό ήταν πιο πολύ μεταφύτευση ;DIlluvatar είπε:Μετενσάρκωση...
Ψέμματα λέει, εκείνη την ώρα αποκλείεται να ήταν στο δέντρο γιατί τον είδα στο μανάβη. ;Dtheoctapus είπε:http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1231252264#ref=newsroombox
Ο Έλβις ζεί ή τελοσπάντων υπάρχει κάπου ή .. εε .. 'ντάξει, δεν ξέρω...
;D ;D
Δεν είπα ότι δεν καταλαβαίνω κάτι. Το αντίθετο. Για μένα η παρακάτω πρόταση αποτελεί βεβαιότητα.Superfunk είπε:Τι δεν καταλαβαινεις ακριβως και απορεις?
Το συνολο των ομολογων των κρατων του κοσμου που κυκλοφορει αυτη τη στιγμη ειναι πολυ λογικο να φτανει αυτο το νουμερο.
Αν εχεις υπομονη κανε τη προσθεση
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt
καπου εκει βγαινει (μονο η ΕΕ & οι ΗΠΑ εχουν καμμια 30αρια)
χρωστανε κυριως σε ιδιωτες που επενδυουν σε κρατικα ομολογα,σε κρατη (αυτο συμβαινει σε πολυ μικροτερο βαθμο) που επενδυουν και αυτα σε κρατικα ομολογα αλλων κρατων καθως και σε τραπεζες,που επενδυουν και αυτες σε κρατικα ομολογα (αυτο συμβαινει κατα κορον και ειδικα σε χωρες οπως η Ελλαδα που το τραπεζικο συστημα δουλευει με κρατικες παρεμβασεις)atreu73 είπε:. Αν η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών και των ιδιωτών του κόσμου είναι χρεωμένοι, σε ποιους ακριβώς χρωστάνε; Σε τράπεζες και σε funds; Εντάξει.
απο τους ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ τους και τους ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ τους (για αυτο το λογο επιβαλεται και η ΣΤΗΡΙΞΗ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ που εχουν χασει τα λεφτα των πελατων τους (οπως π.χ.οι Ελληνικες ή οι κυπριακες ) με τον ιδιο τροπο που στηριζονται τα ασφαλιστικα ταμεια (τα οποια και αυτα εχασαν ολα τα λεφτα τους αλλα πληρωνουν τις συνταξεις με τα χρηματα του προϋπολογισμου τα οποια ειναι και αυτα δανεικα οπως αλλωστε ειναι και τα χρηματα που χρησιμοποιουνται για την ανακεφαλαιοποιηση)Οι τράπεζες και τα διάφορα ταμεία που βρήκαν τα χρήματα που δανείζουν;
Υπόθεση πρώτη:Από τα κράτη και τους ιδιώτες. Μα σε αυτή την περίπτωση θα όφειλαν και αυτοί με την σειρά τους σε κάποιους άλλους οπότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια παραδοξότητα όπου οι δανειστές θα ήταν και οι δανειζόμενοι.