Είπαμε, ας βεβαιωθεί πρώτα ο ίδιος πως το ένα είναι αντιγραφή του άλλου. Τα άλλα είναι μετά, πολύ μετά.
Μην τρώμε τα χρόνο μας με τα ίδια και τα ίδια.
το άρθρο 446 του ΚΠολΔ (Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας) αναφέρειΚατά τον νόμο το έργο φέρει χρονολογία με την δημοσίευση του σε ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ μέσο.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση στο YouTube.
Η κατοχύρωση σε συμβολαιογράφο αποτελεί επίσης μέσο αναγνώρισης.Δηλαδή αν ο άλλος το έχει κατοχυρώσει με συμβολαιογράφο κλπ το 2015, εσύ το έχεις ανεβάσει στο youtube το 2020 και ο άλλος το ανεβάσει το 2021, τότε εσύ "προηγείσαι" ? Δε νομίζω. Get your facts straight man
Φίλε μου εγώ δεν έκανα καμία τέτοια συζήτηση.Είπαμε, ας βεβαιωθεί πρώτα ο ίδιος πως το ένα είναι αντιγραφή του άλλου. Τα άλλα είναι μετά, πολύ μετά.
Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω strike διότι πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω να κατέβει το βίντεο τους(αν κατέβει)εγω θα σου πω το εξής.
Αν όντως νομίζεις και σε έχει φάει το σαράκι ότι σε αντέγραψαν κάνε ό,τι νομίζεις με το youtube διότι είναι το μόνο που έχει time stamp. Δεν συμφωνώ με τη λογική ότι το έχουν παίξει άλλοι σε συναυλίες ή έχουν ηχογραφημένες κασέτες. Αυτά δεν έχουν time stamp. Εκτός αν όντως έχουν καταθέσει υλικό σε συμβολαιογράφο ή μέσω της εταιρείας τους πριν την δική σου ανάρτηση (και ...................υποτίθεται εμπειρογνώμονες αναλύσουν και .....και...... grab the egg and give it a haircut)
Αν κάνεις strike το πιο πιθανό είναι το youtube να κατεβάσει των ρευμάτων και να τους ειδοποιήσει ότι κάποιος διαμαρτυρήθηκε. Το τί θα επακολουθήσει είναι δικό τους θέμα και δικό σου απο πιό πριν να το αποφασίσεις ως ενδεχόμενο να αντιμετωπίσεις.
Αυτή είναι μια ταπεινή άποψη και μην μΕ αρχίσετε διάφοροι με το δεν ξέρεις και δεν κάνεις. Εγώ θα σκεφτόμουν όλα τα ανωτέρω σε ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ βεβαίως α. τι χάνω απο πωλήσεις και β. τι ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ άλλοι στην πλάτη μου εκμεταλλευόμενοι το όνομά τους και το fan club τους. Αν το α και β είναι peanuts ίσως δεν θα ασχολιόμουν καθόλου.
Να συμπληρώσω οτι έχω ακούσει διάφορα για youtube claims στο εξωτερικό, αλλά και για ελλάδα τα μόνα που θυμάμαι είναι πχ του Παντελίδη όπου εκεί τα έκανε επιτυχίες και τα κατοχύρωσε πριν τα κυκλοφορήσει επίσημα, του άλλου του σινμπου και ίσως πιό ενδιαφέρουσα περίπτωση την υπόθεση Χατζηγιάννη /Παναγόπουλου που βέβαια δεν μπαίνει στη μέση το youtube αλλά οι παραδοσικές διαδικασίες
Προφανώς και τα α-β που ανέφερες είναι ψίχουλα εξάλλου στο συγκεκριμένο τραγούδι και στις δύο περιπτώσεις μόνο οι στίχοι αξίζουν που δεν ανήκουν σε κανέναν από τους δύο μας.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Ακριβώς αυτό.Μπορει δηλαδή αύριο μεθαύριο αυτοί να κάνουν strike στο δικό μου τραγούδι;βρε κατανοητός είσαι.
αλλά τα δικαιώματα είναι ανεξάρτητα για στίχο και μουσική. Εσένα τώρα σε καίει η μουσική.
Αλλά όπως είπαμε, σιγά τα φράγκα που θα βγάλουν οι υπόγειοι όσο "διάσημοι" κι αν είναι που θα τα στερήσουν απο σένα. Τώρα αν οι ίδιοι σε κράξουν τότε η καυτή πατάτα είναι στο χέρι τους και εκεί θα φανεί (και εάν βεβαίως βεβαίως) τι άσσους έχουν στο μανίκι τους διότι το time stamp/youtube δεν το έχουν.
Αλλά όπως είπαν άλλοι, μπορεί να φέρνουν λίγο τα δυό άσματα, αλλά από εκεί και πέρα....είναι μεγάλη ιστορία.
Ακριβώς αυτό.Μπορει δηλαδή αύριο μεθαύριο αυτοί να κάνουν strike στο δικό μου τραγούδι;βρε κατανοητός είσαι.
αλλά τα δικαιώματα είναι ανεξάρτητα για στίχο και μουσική. Εσένα τώρα σε καίει η μουσική.
Αλλά όπως είπαμε, σιγά τα φράγκα που θα βγάλουν οι υπόγειοι όσο "διάσημοι" κι αν είναι που θα τα στερήσουν απο σένα. Τώρα αν οι ίδιοι σε κράξουν τότε η καυτή πατάτα είναι στο χέρι τους και εκεί θα φανεί (και εάν βεβαίως βεβαίως) τι άσσους έχουν στο μανίκι τους διότι το time stamp/youtube δεν το έχουν.
Αλλά όπως είπαν άλλοι, μπορεί να φέρνουν λίγο τα δυό άσματα, αλλά από εκεί και πέρα....είναι μεγάλη ιστορία.
Δεν γνωρίζω πως δουλεύει σε αυτές τις περιπτώσεις το YouTube.
Αν δηλαδή μια νεότερη δημιουργία μπορεί να έχει αξιώσεις από μια παλαιότερη όσο αφορά το χρόνο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.
Κατά την γνώμη μου όπως το ακούω η μελωδική γραμμή είναι ίδια.Είπαμε, ας βεβαιωθεί πρώτα ο ίδιος πως το ένα είναι αντιγραφή του άλλου. Τα άλλα είναι μετά, πολύ μετά.
η μελωδική γραμμή είναι ίδια.
Δηλαδή Bm G Em F#
15 λεπτά πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε
Βέβαια βρήκα και αυτό.
Ο Corleone αντέγραψε τον Στρατό Διονυσίου;
Ευχαριστώ φίλε μου αυτό ρώτησα εξαρχής.Σεβαστη η άποψη σου.Θα πάρω το θάρρος ν’ απαντήσω κι εγώ μιας και ερωτήθηκε η άποψης γενικά, προσωπικά κι εμένα τα δυο τραγούδια μου ακούγονται εντελώς διαφορετικά. Η μελωδική τους γραμμή μου ακούγεται διαφορετική.
Άλλο μοιάζει και άλλο είναι το ίδιο. Πολλά τραγούδια μοιάζουν.Ζήτησα μόνο την άποψη άλλων αν μοιάζει ή αν πρόκειται για το ίδιο τραγούδι.
Μήπως εννοείς τις συγχορδίες;Κατά την γνώμη μου όπως το ακούω η μελωδική γραμμή είναι ίδια.
Δηλαδή Bm G Em F#
Και κάθε δεύτερο οκταστιχο Bm G A D
Η μελωδική γραμμή ακολουθεί τις συγχορδίες που είναι αυτές που έγραψα.Άλλο μοιάζει και άλλο είναι το ίδιο. Πολλά τραγούδια μοιάζουν.
Μήπως εννοείς τις συγχορδίες;
Αυτό το Bm G Em F# και το Bm G A D τι είναι; η μελωδική γραμμή;
3 ώρες πριν, Κβαντική Διεμπλοκή είπε
Βέβαια βρήκα και αυτό.
Ο Corleone αντέγραψε τον Στρατό Διονυσίου;
Στην ίδια σειρά συγχορδιών μπορούν να γραφτούν πάρα πολλά τραγούδια.