Τελωνείο...

SocialNetUsr

Μόνιμος θαμώνας
Λοιπόν υπάρχει το εξής πρόβλημα, θέλω να αγοράσω ενα Ibanez tubescreamer TS-9 απο το internet. Βρήκα τις παρακάτω εταιρίες

http://www.musiciansfriend.com $99.95

http://www.music123.com $99.99

http://www.guitartrader.com $98.79

http://www.zzounds.com $99.95
θέλω να σας ρωτήσω (2) πράγματα

• 1) Ξέρετε ποιό απο αυτές είναι περισσότερο αξιόπιστη?

• 2) Τί θα πληρώσω στο τελωνείο για φόρους?(:cry: )

Είναι όλα αξιόπιστα

το προβλημα σου είναι όμως ότι μόνο το music123 στέλνει εκτος ΗΠΑ :wink: (ΤΟ GUITAR TRADER στελνει αλλα δεν δεχεται πιστωτικές οπότε ουσιαστικά δεν σου κανει..)

τελωνείο δεν θα πληρώσεις εφόσον η αξία του αντικειμένου συν τα μεταφορικά δεν ξεπερνά τα $200.

Thanks για τα info SUPERFUNK. Έχεις να μου προτείνεις κανένα κατάστημα στην Ευρώπη?

Όπως, περίπου, έγραψα και για τις κιθάρες Ibanez σε άλλο θέμα,

ο κατάλογος της ελληνικής αντιπροσωπείας έχει αρκετά καλές τιμές,

λίγο πιο ακριβές από τον thomann. Το ts9 νομίζω είναι ή 130 ή 140 ευρώ μαζί με ΦΠΑ, το ts7 59 ή 63, ενώ ο thomann τa χει 122 k 48 [δυστυχώς θυμάμαι τις τιμές στο πολύ περίπου]. Δες τιμές στα σάητ που θες ονλάην, βάλε στο κόστος και τα μεταφορικά και μετά πάνε σε 2-3 μαγαζιά και πες τους να επικοινωνήσουν με την αντιπροσωπεία [Τρίμης] και να σου πουν μια καλή τιμή μετρητοίς [υποθέτω θα είναι λίγο χαμηλότερα απ' την τιμή καταλόγου κ πιθανόν να μη συμφέρει να το φερεις από έξω].

τελωνείο δεν θα πληρώσεις εφόσον η αξία του αντικειμένου συν τα μεταφορικά δεν ξεπερνά τα $200.
Όχι $200. Σε κάποια φάση το όριο ήταν $100, τώρα όμως το έχουν ρίξει ακόμα χαμηλότερα. :cry: Μακάρι να ήταν $200...

Το να κάνω αυτό που λές crimson είναι καλή ιδέα αλλά το πρόβλημα είναι οτι σπουδάζω στο Ηράκλειο και για τα μουσικά του καταστήματα έχω να πώ οτι αν τους αποκαλέσω κλέφτες θα ήταν πολύ λίγο.Οπότε πρέπει να κάνω εξόρμηση στην Αθήνα. Δεν ξέρω πολλά απο Αθήνα άρα δεν ξέρω που είναι τα μουσικά καταστήματα απλά άκουσα οτι αρκετά απο αυτά είναι κάπου συγκεντρωμένα. Κάποιες πληροφορίες θα μου ήταν χρήσημες.

Για Ηράκλειο δεν έχω ιδέα! :)

Αθήνα, έχει κάποια μαγαζιά κοντά στην Ομόνοια, κάποια στη

Σόλωνος, και κάποιος από Αθήνα θα στα πει σίγουρα καλύτερα από μένα.

Τό αφορολόγητο όριο ειναι 50$.Λαμβάνουν υπόψη τους το συνοδευτικό έγγραφο του ταχυδρομείου,πραγμα που σημαίνει ότι μέσα στα 50$ υπολογίζουν και τα μεταφορικά.Απο εκεί και πέρα πολλαπλασιάζουν το ποσό επι τον TARIC(http://europa.eu.int/comm/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarquer?Lang=EL),που για τις κιθάρες νομίζω ότι ειναι 3,2% και το σύνολο επι 18% ΦΠΑ.Πάλι για μιά ακριβη αγορα συμφέρει αρκεί να έχεις υπομονή καμια 15αριά ημέρες μέχρι να έρθει στην Ελλάδα.

Αν θές να κερδίσεις extra χρήματα προτίμησε να πάς να το εκτελωνίσεις μόνος σου γιατι δυστυχώς οι εκτελωνιστές σε χρεώνουν όσο θέλουν.

Πάντως εγώ, άν θέλεις την δική μου άποψη,αν θέλω κάτι καινούργιο το αγοράζω απο τον Thomann,από Αμερική αγοράζω μόνο αν βρώ κάτι καλό στο e-bay.

Παναγιώτης

Συγνώμη, μια παρένθεση θα ήθελα να κάνω στην κουβέντα σας.

Παρείγγειλα απο Thomann πρίν 9 μέρες κάποια πράγματα.

Κανα δυό μέρες μετά την παραγγελία μου ήρθε

order confirmation mail. Πρέπει να μου έρθει και

shipping confirmation mail για να ξέρω ότι τα έστειλαν

ή παίζει και να σκάσουν μύτη όπου να'ναι? :?:

Γενικώς σε πόσες μέρες έρχονται οι παραγγελείες απο Thomann? ευχαριστώ πολύ και συγνώμη drikoudis που εισβάλω

στην ερώτησή σου με δική μου ερώτηση.

ή παίζει και να σκάσουν μύτη όπου να'ναι? :?:

Γενικώς σε πόσες μέρες έρχονται οι παραγγελείες απο Thomann?
Εχει τύχη να έρθουν τα πράγματα και 10 μέρες μετά το order confirmation mail ,αλλά μιά φορά εχουν κάνει και 20+

Παναγιώτης

Αν φέρω π.χ. μια κιθάρα εγώ απο έξω' date=' τι κοστολόγιο θα έχω?[/quote']
Σύνολο υπολόγιζε ~ 23%. (Φόρος εισαγωγής, ΦΠΑ, χαρτόσημα κτλ.) Εννοείται ότι θα εκτελωνίσεις εσύ προσωπικά. Αν αφήσεις τον/την εκτελωνιστή/εκτελωνίστρια, υπολόγιζε 35%+... :wink:

Όταν πας να εκτελωνίσεις, κοίτα πρώτα τι τιμή έχει δηλώσει ο αποστολέας, μην κάνεις καμιά γκάφα και πεις την κανονική τιμή στον εκτελωνιστή και ψάχνεσαι... Συνήθως τα μαγαζιά δηλώνουν χαμηλότερη τιμή (για να γλιτώσεις κάτι στο τελωνείο) χωρίς να στο έχουν πει νωρίτερα - ευχάριστη έκπληξη, πίστεψέ με! 8)

elavd καλός είσαι στους υπολιγισμούς.... :wink:

Πάντος το συμπέρασμα που έβγαλα είναι οτι οι αγορές απο έξω είναι φθηνότερες.

Καποιες φορές η καθυστέρηση οφείλεται στο τοπικό ταχυδρομείο, που αργούν να στείλουν την ειδοποίηση του συστημένου. (μου έτυχε)

Επίσης λόγω των εορτών.

Συνήθως κάνουν 10 μέρες

Αν φέρω π.χ. μια κιθάρα εγώ απο έξω' date=' τι κοστολόγιο θα έχω?[/quote']
Σύνολο υπολόγιζε ~ 23%. (Φόρος εισαγωγής, ΦΠΑ, χαρτόσημα κτλ.) Εννοείται ότι θα εκτελωνίσεις εσύ προσωπικά. Αν αφήσεις τον/την εκτελωνιστή/εκτελωνίστρια, υπολόγιζε 35%+... :wink:

Όταν πας να εκτελωνίσεις, κοίτα πρώτα τι τιμή έχει δηλώσει ο αποστολέας, μην κάνεις καμιά γκάφα και πεις την κανονική τιμή στον εκτελωνιστή και ψάχνεσαι... Συνήθως τα μαγαζιά δηλώνουν χαμηλότερη τιμή (για να γλιτώσεις κάτι στο τελωνείο) χωρίς να στο έχουν πει νωρίτερα - ευχάριστη έκπληξη, πίστεψέ με! 8)
Με ποιον τρόπο θα καταλάβω ότι το προιόν μου βρίσκεται στο τελωνειο ώστε να πάω να το εκτελωνίσω εγώ? Σε ειδοποιούν νωρίτερα η στο φέρνουν απευθείας σπίτι? Κάποιος να ενημερώσει για την 'σειρά' των πραγμάτων, ελτα - τελωνείο / τελωνείο - ελτα κλπ? Κάποιος που να το έχει ήδη κάνει !

Trending...

Νέα θέματα

Back