Αυτο συνεβει για μια πολυ μικρη περιοδο (4-5 χρονια) στα πρωτα χρονια του πανκ,δεν νομιζω να υπαρχει καποιος στην εποχη μας που να το πιστευει.. Όμως εξίσου συχνό είναι το άλλο άκρο. Δηλαδή ο βιρτουόζος αποκλείεται να είναι και αξιόλογος καλλιτέχνης.
εδω θα διαφωνησω ,δεν βοηθαει σε ΤΙΠΟΤΑ απολυτως (αν μιλαμε για pop & rock φυσικα, δεν αναφερομαι σε αυτα που γραφει ο Νικολας ;D)Ένα βήμα παραπέρα σε αυτή τη σκέψη είναι και το ότι, η πολύ καλή τεχνική κατάρτιση ωφελεί ΚΑΙ πρωτογενώς. Τη σύλληψη της σύνθεσης δηλαδή.
απο προσωπικη ...Μπειρα ;D θα σου πω οτι απο τη στιγμη που αρχισα να γραφω τραγουδια στο οργανο στο οποιο εχω περιορισμενη τεχνικη καταρτηση (κιθαρα) τα τραγουδια μου "απογειωθηκαν" σε σχεση με αυτα που εγραφα στο οργανο που εχω "σπουδασει" (πιανο) ,ισως λοιπον και η ΕΛΛΕΙΨΗ τεχνικης καταρτησης να σε βοηθαει πιο πολυ να κατακτησεις τη συνθετικη "ουσια" ενος τραγουδιου. (καπου ειχα διαβασει οτι το ιδιο κανει και ο Springsteen που προτιμα να γραφει στο ΠΙΑΝΟ και οχι στην κιθαρα και ας ειναι εξαιρετικος κιθαριστας)
+1000να μπλέκουμε την παικτική ικανότητα με τη καλλιτεχνία.
απο τη στιγμη που καποιος παιζει/τραγουδαει ΤΕΛΕΙΑ αυτο που εχει ΓΡΑΨΕΙ και το μηνυμα του περναει ποσως με ενδιαφερει αν ειναι "παικταρας" ή οχι.
παντως ,για να ειμαστε και σοβαροι,δεν νομιζω να εχει υπαρξει μπαντα που "να μη μπορει να παιξει" και να εχει καταφερει να εχει επιτυχια και διαρκεια,ακομα και οι πιο ακραιοι...πανκηδες μια χαρα επαιζαν αυτα που επαιζαν.