Ωραία... Τόσα posts, τόσες αναφορές στις εν λόγω κιθάρες, κανείς δεν έχει ασχοληθεί με τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν στο playability (προσωπική μου άποψη).
Έχουν τεράστια διαφορά στο παίξιμο τα neck profile, radius, frets. Με άλλα λόγια, άλλο το C shape, modern c shape ή v shape όσον αφορά στο neck profile, άλλο το 9.5, 7.25, 12 radius και άλλο τα vintage frets ή τα medium jumbo. Για παράδειγμα, η Fender Deluxe Roadhouse έχει C shape neck (άρα πιο χοντρό / παχύ), η classic player soft c, h Squier και η Standard modern c. Και πίστεψέ με, οι διαφορές είναι μεγάλες στο feeling και ρόλο σε αυτό παίζει όπως καταλαβαίνεις η προσωπική σου προτίμηση και τα χέρια σου.
Παραπέρα βλέπω πως ειδικότερα η 60s Classic player έχει 12 radius!!
Πραγματικά, οι κιθάρες που έχεις παραθέσει διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους (αν και κοντά στην τιμή) και αν δεν δοκιμαστούν από εσένα προσωπικά δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι "καλές" ή όχι. Δεν γνωρίζω αν καταλαβαίνεις τις διαφορές στα specs που αναφέρω αλλά για μένα είναι πολύ σημαντικότερα από το αν οι μαγνήτες είναι custom shop texas specials ή texas specials για μεξικάνες.
Σκέψου λίγο σοβαρά τα παραπάνω όμως και σίγουρα μην παραγγείλεις στα τυφλά επειδή μερικούς τους βολεύει περισσότερο μία συγκεκριμένη κιθάρα (βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτούς).
Προσωπικά να σου δώσω να καταλάβεις, μου κάνει τεράστια διαφορά μέχρι και το φινίρισμα στο μπράτσο, αν είναι satin ή όχι.
Και να στο πάω και λίγο παραπέρα, άλλο η Fender Deluxe USA, άλλο η Deluxe me V shape neck και άλλο η Deluxe με ash body.
cu!