Τα drums του μέλλοντος

marathon είπε:
Kαι τα ηλεκτρονικά τύμπανα είναι ένα άλλο όργανο (με τις δυνατότητες που έχουν)...σε μπερδεύουν οι μπαγκέτες ;)
Ακριβώς. Αν τα δεις έτσι έχουν λόγο ύπαρξης. Δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τα ακουστικά, για τους ίδιους λόγους που ένα Clavinova δεν θα αντικαταστήσει ένα Steinway...

Edit: Ο SF γράφει πιο γρήγορα από μένα, γι' αυτό φάνηκε ότι τον κόπιαρα. Παρακαλώ να μην ξαναγίνει! ;D

Haris είπε:
Ακριβώς. Αν τα δεις έτσι έχουν λόγο ύπαρξης. Δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τα ακουστικά, για τους ίδιους λόγους που ένα Clavinova δεν θα αντικαταστήσει ένα Steinway...
...όπως και το ότι ενώ βγήκαν οι ηλεκτρικές κιθάρες, συνεχίζουμε να έχουμε και κλασσικές και ακουστικές

...όπως επίσης ότι συνεχίζουν να υπάρχουν συμφωνικές ορχήστρες παρά τα εξαιρετικά VST string (και άλλα) sections που κυκλοφορούν.

Μπορούμε να συνεχίσουμε να συμφωνούμε όλη μέρα! ;)

marathon είπε:
...όπως και το ότι ενώ βγήκαν οι ηλεκτρικές κιθάρες, συνεχίζουμε να έχουμε και κλασσικές και ακουστικές
φυσικα,μονο που ενω τα ηλεκτρονικα τυμπανα ειναι ,για την τεραστια πλειοψηφια των ντραμμερ,ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ,οι κλασσικες και ακουστικες κιθαρες ειναι ΕΠΙΛΟΓΗ. ;)

προσεξε μιλαω για την...ΝΟΡΜΑΛ χρηση των ντραμς (time keeping ) οχι για τα ..κομμουνιστοκουλτουριαρικα... ;D

δες το και ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ το θεμα...

ξερεις κανενα ντραμμερ που θα επελεγε αυτο το...πραμα

id_448714_1.jpg

αντι για αυτο το αριστουργημα?

;D

gretsch-drums-classic-bop-retro.jpg

Superfunk είπε:
..κομμουνιστοκουλτουριαρικα... ;D
To κουλτουριαρικα το καταλαβαίνω...το πρώτο συνθετικό από που προκύπτει? ;D ;D

Είναι τόσο μπροστά η ΚΝΕ?

Superfunk είπε:
Μα ΠΡΟΦΑΝΩΣ το θέμα είναι αισθητικό...μπορείς να βγείς να παίξεις blues με αληθοφάνεια με μία Moog κιθάρα?...όσο κι αν είναι κλάσεις ανώτερη από οποιαδήποτε Telecaster ;D

Superfunk είπε:
φυσικα,μονο που ενω τα ηλεκτρονικα τυμπανα ειναι ,για την τεραστια πλειοψηφια των ντραμμερ,ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ,οι κλασσικες και ακουστικες κιθαρες ειναι ΕΠΙΛΟΓΗ. ;)

προσεξε μιλαω για την...ΝΟΡΜΑΛ χρηση των ντραμς (time keeping ) οχι για τα ..κομμουνιστοκουλτουριαρικα... ;D

ξερεις κανενα ντραμμερ που θα επελεγε αυτο το...πραμα

id_448714_1.jpg

αντι για αυτο το αριστουργημα?

;D

gretsch-drums-classic-bop-retro.jpg
Βρε Super...τα ιδια πραγματα λεμε..δεν σου λεει κανεις οτι τα ηλεκτρονικα θα αντικαταστησουν τα φυσικα..απλα οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις και τα ηλεκτρονικα για να παραγεις μουσικη.

Μου μου πεις οτι θα σε χαλαγε ενα αριστερο padaki εν ωρα live me 10 διαφορετικα εφε ταμπουρα..και 4-5 διασπαρτα pads..με εφε ηχουν και κρουστα?

vagelism είπε:
Μου μου πεις οτι θα σε χαλαγε ενα αριστερο padaki εν ωρα live me 10 διαφορετικα εφε ταμπουρα..και 4-5 διασπαρτα pads..με εφε ηχουν και κρουστα?
Σώθηκες...έπεσες στο χειρότερο συντηρητικούκλα...καλά καινούργιος είσαι ακόμα ;D

κοιτα τα ντραμς μου ειναι ακριβως αυτα (μονο που βαζω το τομ πανω σε snare stand)

images

Luddysilver.JPG

φανταζεσαι ποσο ΑΣΧΗΜΑ θα ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ τα πλαστικα pads διπλα σε αυτη την

ομορφια?

ουτε ΛΟΓΟΣ λοιπον για Pads..... ;D

Σώθηκες...έπεσες στο χειρότερο συντηρητικούκλα...καλά καινούργιος είσαι ακόμα

Να φανταστεις ο ντραμμερ μου (δεν παιζω ντραμς στη μπαντα μου) αν και υπεροχος ντραμμερ ειναι...καγκουρας και ειχε μια 60s Slingerland (σε ενα εξωφρενικα ομορφο blue pearl finish)…με....Pinstripes (και μαλιστα....ΜΑΥΡΕΣ ) στα batter και...μαυρες...ambassador στα bottom....και με μια ...διαφανη...ambassador με...τρυπα στη...ΜΕΣΗ (αν ειναι δυνατον) στην μπροστινη μερια της κασας......μια μερα λοιπον του ειπα να μου τα δανεισει για μια ηχογραφηση....και αντι να κανω την ηχογραφηση....αλλαξα ολες τις μεμβρανες με τις ΣΩΣΤΕΣ (δηλ. coated ambassador top & coated diplomat bottom & μια ωραια coated Emperror batter & Coated ambassador front στην κασα...).....κοντεψε να παθει...εγκεφαλικο οταν τα ειδε....(ευτυχως ακουγονταν μετα ΤΟΣΟ περισσοτερο καλυτερα που τα εχει αφησει ετσι απο τοτε....) 

;D

vagelism είπε:
Βρε Super...τα ιδια πραγματα λεμε..δεν σου λεει κανεις οτι τα ηλεκτρονικα θα αντικαταστησουν τα φυσικα..απλα οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις και τα ηλεκτρονικα για να παραγεις μουσικη.

Α, εδώ θα συμφωνήσω. Όσο κι αν είμαι ακουστικο-vintage-λάγνος, έχω μεγαλώσει στα 80's (κανείς δεν είναι τέλειος...) κι ένα-δυο pads με εφετζίδικους ήχους δεν με χαλάνε καθόλου, ειδικά για τα ασιντοτζαζοελεκτρονικοφάνκια που παίζουμε.

SF, πολύ καλά έκανες και του άλλαξες τα δέρματα! Άκου μαύρα pinstripes στα Sling...

Πιστευω πως το να συγκρινεις ακουστικα και ηλεκτρονικα ντραμς δεν ειναι το ιδιο με ακουστικη/ηλεκτρικη.Οπως ενας κιθαριστας δεν προτιμαει την variax απο μια αμερικανα στρατο η lespaul ετσι και οι ντραμμερ προτιμουν τα ακουστικα.

Σπουδαζω σε μια ακρως ντραμμιστικη σχολη στην Αθηνα και εχω μιλισει με παρα πολλους ντραμμερς.Κανενας δεν τα θελει τα ηλεκτρικα.Ολοι τα εχουν λογω....ανωτερας βιας επειδη γκρινιαζει ο γειτονας οτι τον κουφαινει κι επειδη θελει να κανει practice ακομα και στο εξωχικο στη λουτσα.

Τα ηλεκτρικά κρουστά δεν είναι "αντικαταστάτης" των ακουστικών... ή μήπως όχι? Μήπως και η ηλεκτρικά ενισχυμένη κιθάρα δεν προέκυψε από ανάγκη, σαν εξέλιξη της ακουστικής? Για να μπορεί να ακούγεται πάνω από τα πνευστά σε big bands?  ;)

Η Ιστορία καλό είναι να χρησιμοποιείται σαν οδηγός σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως η ηλ. κιθάρα μετεξελίχθηκε σε ένα τελείως διαφορετικό (i.e. με διαφορετική αισθητική και μουσική προσέγγιση) όργανο, έτσι θα (πρέπει να) εξελιχθούν και τα ηλεκτρονικά κρουστά. Τα άλλα περί "αυθεντικού" και "υποκατάστατου" τα ακούω βερεσέ και με ένα ελαφρά ειρωνικό μειδίαμα: αν ήταν έτσι θα είχαμε μείνει στο αφρικάνικο μονόχορδο.

Το πρόβλημα δεν το έχω εγώ (σαν συμπαίκτης σε μπάντα, ακροατής, κλπ), αλλά ο ίδιος ο ντράμμερ που αρνείται να δει τις προοπτικές που του ανοίγονται με ένα καινούργιο paradigm. Αν οι μουσικοί είμασταν πιο ανοιχτόμυαλοι, το αποτέλεσμα θα ήταν, όχι μόνο η υιοθέτηση χρήσιμων εξελίξεων αλλά και η "βελτίωση" υπαρχόντων συστημάτων (π.χ. υβριδικά συστήματα, κατ'επιλογή). 

Για παράδειγμα, μιας και αναφέρθηκε η Variax, είναι πλέον "κανονική" κιθάρα με κάποιες επιπλέον πολύ χρήσιμες (για κάποιες εφαρμογές) δυνατότητες.  ;)

Superfunk είπε:
κοιτα τα ντραμς μου ειναι ακριβως αυτα (μονο που βαζω το τομ πανω σε snare stand)

images

Luddysilver.JPG

φανταζεσαι ποσο ΑΣΧΗΜΑ θα ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ τα πλαστικα pads διπλα σε αυτη την

ομορφια?

ουτε ΛΟΓΟΣ λοιπον για Pads..... ;D

Να φανταστεις ο ντραμμερ μου (δεν παιζω ντραμς στη μπαντα μου) αν και υπεροχος ντραμμερ ειναι...καγκουρας και ειχε μια 60s Slingerland (σε ενα εξωφρενικα ομορφο blue pearl finish)…με....Pinstripes (και μαλιστα....ΜΑΥΡΕΣ ) στα batter και...μαυρες...ambassador στα bottom....και με μια ...διαφανη...ambassador με...τρυπα στη...ΜΕΣΗ (αν ειναι δυνατον) στην μπροστινη μερια της κασας......μια μερα λοιπον του ειπα να μου τα δανεισει για μια ηχογραφηση....και αντι να κανω την ηχογραφηση....αλλαξα ολες τις μεμβρανες με τις ΣΩΣΤΕΣ (δηλ. coated ambassador top & coated diplomat bottom & μια ωραια coated Emperror batter & Coated ambassador front στην κασα...).....κοντεψε να παθει...εγκεφαλικο οταν τα ειδε....(ευτυχως ακουγονταν μετα ΤΟΣΟ περισσοτερο καλυτερα που τα εχει αφησει ετσι απο τοτε....)   

;D
Παω πασο αγαπητε μου...Πιστεψε με δεν θες δεις το δικο μου σετ φουλ στημενο..Να σε καλα

The Genius Loci είπε:
Τα ηλεκτρικά κρουστά δεν είναι "αντικαταστάτης" των ακουστικών... ή μήπως όχι? Μήπως και η ηλεκτρικά ενισχυμένη κιθάρα δεν προέκυψε από ανάγκη, σαν εξέλιξη της ακουστικής? Για να μπορεί να ακούγεται πάνω από τα πνευστά σε big bands?  ;)

Η Ιστορία καλό είναι να χρησιμοποιείται σαν οδηγός σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως η ηλ. κιθάρα μετεξελίχθηκε σε ένα τελείως διαφορετικό (i.e. με διαφορετική αισθητική και μουσική προσέγγιση) όργανο, έτσι θα (πρέπει να) εξελιχθούν και τα ηλεκτρονικά κρουστά. Τα άλλα περί "αυθεντικού" και "υποκατάστατου" τα ακούω βερεσέ και με ένα ελαφρά ειρωνικό μειδίαμα: αν ήταν έτσι θα είχαμε μείνει στο αφρικάνικο μονόχορδο.

Το πρόβλημα δεν το έχω εγώ (σαν συμπαίκτης σε μπάντα, ακροατής, κλπ), αλλά ο ίδιος ο ντράμμερ που αρνείται να δει τις προοπτικές που του ανοίγονται με ένα καινούργιο paradigm. Αν οι μουσικοί είμασταν πιο ανοιχτόμυαλοι, το αποτέλεσμα θα ήταν, όχι μόνο η υιοθέτηση χρήσιμων εξελίξεων αλλά και η "βελτίωση" υπαρχόντων συστημάτων (π.χ. υβριδικά συστήματα, κατ'επιλογή). 

Για παράδειγμα, μιας και αναφέρθηκε η Variax, είναι πλέον "κανονική" κιθάρα με κάποιες επιπλέον πολύ χρήσιμες (για κάποιες εφαρμογές) δυνατότητες.  ;)
Η τρίτη παράγραφος με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Παραθέτω και μια συνέντευξη ενός φοβερού drummer μιας και νομίζω ότι συνδέεται άμεσα με αυτή τη συζήτηση.

Ρε Superfunk...

κοιταω και ξανακοιταω τα τυμπανα σου...

Μηπως εισαι ο...Ringo Star ρε???

;D ;D ;D ;D

The Genius Loci είπε:

Είναι "υποκατάστατο" στο βαθμό που καποιος το συγκρίνει με το "αρχικό" για να δει πόσο το έχει πετύχει. Όταν θα αξιολογείται από μόνο του ως ηλεκτρονικό τύμπανο, τότε θα έχει εξελιχθεί σε καινούργιο όργανο. Αλλά νομίζω δεν έχουμε φτάσει εκεί

Superfunk είπε:
Καλα...πες τα σε κανα ντραμμερ αυτα..... ;D

Οι μονοι που γουσταρουν τα ηλεκτρονικα τυμπανα ειναι αυτοι που ΔΕΝ ειναι ντραμμερ.... ;D

Ειπαμε: instant gratification factor=0..... ;D
+100

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back