Μία χαρά γριγορος ειναι να βάλεις...αν έχεις τα money γιατί γενικά είναι αρκετά ακριβοι σκεψου οτι πέρσι που εφτιαξα το δικο μου μηχάνημα εδωσα κανα 150αρι gia 60gb.RayDTutto είπε:Σκέφτομαι να βάλω SSD (solid state drive) για boot δίσκο στο μουσικό μου μηχάνισμα. Έχει βάλει κανείς να μας πει τη γνώμη του;
Aκριβώς... ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείς μεγάλες libraries με samples από προγραμματάκια για ντραμς, romplers ή οτιδήποτε άλλο, αυτός ο SSD δίσκος θα γεμίσει με τις ηχογραφήσεις σου πριν καλά-καλά καταλάβεις πώς έγινε. Κι αν δεν έχεις όλα σου τα διαχειριζόμενα αρχεία σε SSD, το σύστημα θα καθυστερεί επειδή θα αντιμετωπίζει το σημαντικό bottleneck του άλλου κανονικού σκληρού, χάνοντας το πλεονέκτημα του όντως υπερηχητικά γρήγορου SSD. Eπαληθεύεται ο κανόνας που λέει πως την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ενός συστήματος την καθορίζει ο πιο αδύναμός του κρίκος... Επομένως εγώ ή θα έδινα πολλά λεφτά για να πάρω μεγάλους SSD ή θα περίμενα κανένα χρόνο (και βάλε) για να πέσουν οι τιμές. Ούτως ή άλλως σοβαρό πρόβλημα ταχύτητας δεν πιστεύω να έχεις...Loki είπε:O SSD δίσκος είναι γρηγορότερος αλλά στην ουσία κάποιος που χρησιμοποιεί μόνο ένα DAW για ηχογραφήσεις - μίξεις κτλ. πόσο κέρδος θα έχει ?
Το μόνο που σκέφτομαι εγώ είναι ότι το cubase θα ανοίγει γρηγορότερα και γενικά θα έχεις πιο γρήγορο page file. τι άλλο? Εννοείται οτι τις τεράστιες βιβλιοθήκες samples από plugins που χρησιμοποιείς (BFD κτλ) τις έχεις αποθηκευμένες σε άλλο δίσκο και το ίδιο συμβαίνει και με τα Project files σου. Αρα αν δεν αλλάξεις και τους τρεις δίσκους με SSD πιστεύω οτι μεγάλη διαφορά δε θα δεις.