Καλησπέρα και απο μένα.Έχεις πολλές επιλογές στο να βγείς μπροστά (απο ένταση).Δοκιμάζεις και επιλέγεις τι σ'αρέσει.Μερικοί τρόποι που έχω δουλέψει εγώ είναι:
1.πετάλι eq (καλύτερα το mxr 10band) και δίνεις απο τα volume και gain (του πεταλιού) αν χρειαστεί.
2.Το ίδιο αλλά τονίζεις απο μεσαίες συχνότητες και ψηλότερα για να ''κόψεις'' και να ακούγεσαι (ακόμα και χωρίς να πειράξεις volume-gain).Είναι λίγο πονοκέφαλος βέβαια μέχρι να βρείς τη ''χρυσή τομή'' για τα γούστα σου.Εδώ μπορείς να κάνεις και το ανάποδο.Να έχεις ''on'' το eq με μία ρύθμιση όπως σ'αρέσει και να έχεις χαμηλώσει αρκετά τα volume-gain.Μόλις το βγάλεις ''off'' θα boostάρεις (επίσης πονοκέφαλος).
3.Overdrive.Αν έχεις υψηλά το volume θα ακουστείς.Εδώ βέβαια παίζει ρόλο και το που το έχεις στην αλυσίδα.Μετά απο το drive θα ανεβάσει πιο εύκολα αλλά προσωπικά δε μ'αρέσει σαν ηχόχρωμα.Πριν απο το drive θα σου δώσει ένα ''γέμισμα'' αλλά αν ανεβάσεις πάλι πολύ το volume θα βγείς μπροστά.Αν πχ έχεις 2 πετάλια, ένα drive και ένα overdrive (με το overdrive πρώτο) τότε:αν έχεις το volume του drive πχ στο 4 τότε το overdrive που έχεις πριν, απο το 4 και πάνω σου ανεβάζει volume.Τα overdrive βέβαια επειδή σου δίνουν και άλλο ηχόχρωμα το καθένα θα πρέπει να πειραματιστείς να δείς πιο σ'αρέσει με το δικό σου gear.Jam,xotic,mi audio και fulltone βγάζουν τα αγαπημένα μου.
4.Boost (clean).Η καλύτερη λύση για μένα αν θες μόνο volume.Αν το βάλεις πριν το drive δε σου ανεβάζει volume αλλά ''γεμίζει'' το ήδη υπάρχον.Αν το βάλεις μετά (δηλαδή εσύ πχ που παίζεις με το drive του ενισχυτή σου το βάζεις στη λούπα) τότε είναι ικανό για εξωφρενικά υψηλότερο volume (trust me, δε θα το βάλεις ούτε στο 4).Τέτοια βγάζει η xotic,η seymour duncan,η jam και πολλές άλλες εταιρίες.Για μένα το jam boomster είναι το καλύτερο για volume καθώς δεν επιρεάζει καθόλου το ηχόχρωμά σου.
5.Παίζεις με δυναμικές και με τα volume της κιθάρας (προσωπικά δε μ'αρέσει καθόλου γιατί αλλάζει δραματικά το ήχοχρωμα).
6.Υπάρχουν ενισχυτές που έχουν επίσης boost για αυτό το λόγο (όπως ο δικός μου) και κάνουν ακριβώς αυτό που σου γράφω στο 4.
7.Πετάλι volume στη λούπα.Το έχεις λίγο χαμηλότερα απο το τέρμα και όταν θές να boostάρεις το πατάς κάτω.Προσωπικά δε μ'αρέσει γιατί επίσης σου αλλάζει το ηχόχρωμα.
Δοκίμασε να δείς τι αρέσει στα αυτιά σου.Εγώ έχω 2 overdrive και 1 clean boost πριν το κύριο drive και ένα clean boost μετά (του ενισχυτή δηλαδή).Το καθένα για άλλο λόγο (με το τελευταίο που είπα να κάνει αυτό ακριβώς που ζητάς).
Τονίζω οτι αυτά που είπαν παραπάνω τα παιδιά σε όσο αφορά το σύνολο είναι όλα σωστά.Αυτοί είναι τρόποι
μόνο για να ανέβεις σε ένταση και όχι για να ακουστείς καλύτερα μέσα στο σύνολο.Μετά πρέιπει να το ψάξεις και συχνοτικά το θέμα.Αυτά απο μένα και καλή επιτυχία