το να μαθεις σόλο στην κλίμακα του εκάστοτε κομματιού, είναι καθαρα θεμα συνεχους επανάληψης.
Το να αυτοσχεδιάζεις σε όλες τις κλίμακες είναι άλλη ιστορία. Και εγω είχα αυτό το απωθημένο, και προσπάθησα άπειρες φορές.
Να σας πώ τι κατάλαβα. Αν και στα πλήκτρα υπάρχει καποια διαφορά στην ανεση σχετικά με αυτά που ανέφερες, π.χ. η φα είναι πιο δυσκολη για τον πληκτρά για τις θέσεις στα δάκτυλα.
Αν μη τι άλλο προσπάθησε αλλά δεν πρέπει να νοιώθει κάποιος μειονεκτικά, οπως καποτε ένοιωθα κι εγώ.
Δεχτηκα σαν άντρας οτι σε κάποιες κλίμακες θα σολάρω υποπαίζοντας και δεχτηκα επίσης οτι το transpose η κάποιο πετάλι σε εσάς τους κιθαρίστες δεν είναι ντροπή.
Από εκεί και πέρα αν επιμένουμε, η μόνη λύση είναι συνεχής εξάσκηση και πχ κάτι που έκανα εγώ και με ωφέλησε κάποια στιγμή παλιότερα είναι να κάνω το αντίθετο, δηλαδή να παίζω κάποια κομμάτια , κάνοντας τα transpose στην κλίμακα που ήθελα να μάθω, έλεγα για ένα μήνα θα παίζω έτσι με το ζόρι μέχρι να λυθούν τα χέρια, ε κάποια στιγμή θές δεν θές , λύνονται.
Μετα αν σου πέσει μετατροπία την κλίμακα αυτή, είσαι άνετος , και λές, ε τελικά δεν ήταν τίποτα.
Μετά τα παράτησα λόο χρόνου, για να είμαι πιο παραγωγικός, ιδιαίτερα αν παίζεις με γκρούπ π.χ., οπως εγω και αρχίζει όλο και ο κιθαρίστας η οι τραγουδιστές να σου λένε παίξ το πιο κάτω η πιο πάνω , σιγά μην καθομαι καθε φορά να παλευω.
Ασε τους πιανίστες να τραβάνε το λούκι, εγώ εφυγα απο το πιάνο και ηρέμησα.
Ετσι και η κιθάρα απο όσο ξέρω, γιατι παιδευεστε? Η πιο σωστά γιατι καλό είναι να παιδευεσαι , γιατί να αγχώνεσαι και να παιδευεσαι πάρα πολύ
Είναι δυνατόν να σολάρεις σε όλη την ταστιέρα δίχως ίχνος αμφιβολίας χωρίς θεωρία??
Κατα cos_dr , όλα είναι δυνατά και χωρίς θεωρία, με θεωρία απλά είναι καλύτερα. Η θεωρία μόνη της δεν παίζει