συσκευή ηχογράφησης σε mp3

killbill

Της παρέας
Γειά σας. θέλω να μπορώ να κάνω ηχογράφηση (όχι εξωτερική) κυριολεκτικά στον δρόμο!!!! Εξηγούμαι:

Αναζητώ (αν υπάρχει) μια συσκευή σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου όπου να βάζεις να παίζει ένα mp3 αρχείο (το οποίο θα έχω δημιουργήσει εγώ από πριν με την μουσική μόνο ενός κομματιού) και απλά να συνδέω ένα μικρόφωνο πάνω στην συσκευή, και να γράφει την φωνή από πάνω και όλο το αποτέλεσμα να το γράφει σε mp3 αρχείο.

Αν δεν υπάρχει ακριβώς κάτι τέτοιο, εντάξει έχω μια μικρή κονσολίτσα φορητή όπου μπορώ να συνδέσω πάνω της το μικρόφωνο και ενα ξεχωριστό mp3 player που θα παίζει την μουσική και να συνδέσω την έξοδο της κονσόλας στην συσκευή εγγραφής που ψάχνω.

Απλά θέλω να αποφύγω την χρήση υπολογιστή και να έχω την συσκευή ηχογράφησης στην τσέπη μου!

Υπάρχει τέτοια συσκευή;

Δε ξέρω αν υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι για iphone/android phones κάτι θα υπάρχει...

Πρακτικά θες ένα sequencer 2 καναλιών σε φορητή συσκευή.

Το ερώτημά μου είναι: Γιατί; Γιατί αν είναι για syncing με video υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το κάνεις... ???

killbill είπε:
Γειά σας. θέλω να μπορώ να κάνω ηχογράφηση (όχι εξωτερική) κυριολεκτικά στον δρόμο!!!! Εξηγούμαι:

Αναζητώ (αν υπάρχει) μια συσκευή σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου όπου να βάζεις να παίζει ένα mp3 αρχείο (το οποίο θα έχω δημιουργήσει εγώ από πριν με την μουσική μόνο ενός κομματιού) και απλά να συνδέω ένα μικρόφωνο πάνω στην συσκευή, και να γράφει την φωνή από πάνω και όλο το αποτέλεσμα να το γράφει σε mp3 αρχείο.

Αν δεν υπάρχει ακριβώς κάτι τέτοιο, εντάξει έχω μια μικρή κονσολίτσα φορητή όπου μπορώ να συνδέσω πάνω της το μικρόφωνο και ενα ξεχωριστό mp3 player που θα παίζει την μουσική και να συνδέσω την έξοδο της κονσόλας στην συσκευή εγγραφής που ψάχνω.

Απλά θέλω να αποφύγω την χρήση υπολογιστή και να έχω την συσκευή ηχογράφησης στην τσέπη μου!

Υπάρχει τέτοια συσκευή;
Δεν ειναι ακριβως ετσι,

Αλλα το πιο κοντινο σε αυτο που λες νομιζω οτι ειναι αυτο

http://www.zoom.co.jp/english/products/h1/

Το πατας ηχογραφει και το ετρατεπει σε mp3 σε μια καρτουλά που εχει.

Απλα για να το ακουσεις θες υπολογιστη.

Παντως κανει πολλα πραματα, μετατρεπει σε wav αν θες και γενικα χρησιμοποιειται σαν πυκνωτικο μικροφωνο και μπορεις να δημιουργησεις αρκετα πραματα.

πήγα σε ενα μαγαζί με ηλεκτρονικά και μου έδειξαν την εξής οικονομική λύση

http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10099785&cmicc=skroutz

όμως βλέπω ότι αυτό δεν έχει USB κάτι που με ενδιαφέρει για να το συνδέσω σε υπολογιστή μετά.

Προκειμένου να μπορώ να κάνω κυριολεκτικά "ηχογράφηση στον δρόμο", θα με ενδιέφερε να βάζω το mp3 αρχείο (με την μουσική μόνο) να παίζει στην συσκευή αυτή και ταυτόχρονα να γράφω από πάνω την φωνή, και το αποτέλεσμα (μουσική και φωνή) να το αποθηκεύω σε ένα τελικό αρχείο mp3 και μετά να το ακούω.

Ο πωλητής δεν ήξερε να μου πει περισσότερες λεπτομέρειες... Ελπίζω κάποιος εδώ στο forum να μπορεί να με διαφωτίσει.

Όπως έγραψα και πιο πάνω ψάχνω τρόπο να κάνω καλή ηχογράφηση "στο δρόμο". Να είμαι πχ σε μια παραλία, στον δρόμο, στο αυτοκίνητο, στην εξοχή κλπ και εκεί να βάλω την μουσική με το mp3 να παίζει και εγώ να γράψω από πάνω τα φωνητικά.

πολλά ζητάω?  ;D

ευχαριστώ. ναι όντως κάτι τέτοιο χρειάζομαι μάλλον αυτό ακριβώς χρειάζομαι.

Ακριβούτσικες συκευές όμως. ΥΠάρχει κάτι πιο οικονομικό? δεν θέλω και πολλά χαρακτηριστικά. Βασικά μόνο να μπορεί να παίξει ένα mp3 αρχείο μουσικής (που θα το έχω φτιάξει εγώ από πριν στον υπολογιστή ή στο studio) και το μόνο που θέλω είναι να γράψω τα φωνητικά από πάνω. 2 κανάλια δηλαδή θα μου αρκούσαν. Το ένα να παίζει το mp3 και το άλλο να γράφει την φωνή

υπάρχει κάτι πιο οικονομικό στην τιμή;

Τι πιό φθηνό;

Θα το βρεις στην Ελληνική αγορά περίπου στα 230~240 ευρώ με εγγύηση - υποστήριξη κλπ.

Διαφορετικά ψάξε για μεταχειρισμένο (χωρίς εγγύηση) αν βρεις το ίδιο ή το προηγούμενο μοντέλο, αυτό, με τις ανάλογες δυνατότητες και επιδόσεις.

Άλλη λύση είναι εάν έχεις iPhone να κατεβάσεις κάποιο φθηνό ή δωρεάν application και να κάνεις την δουλειά σου. Μάλλον δεν έχεις iPhone.

@manosx

Νομίζω πως δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο Tascam είναι απλό stereo. Κάνει μεν εγγραφή, αλλά με την μέθοδο του overdub (πάνω στο αρχικό αρχείο), με ότι συνεπάγεται αυτό.

Το Boss είναι πραγματικό (MTR) (Multi Track Recorder).

Γράφει σε εντελώς ξεχωριστό(ά) track.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι:

σε αυτές τις συσκευές μπορείς να βάλεις και ακουστικά για να ακούς καλύτερα αυτό που ηχογραφείς, πχ να ακούω σε καλύτερη ποιότητα την μουσική και την φωνή μου που θα γράφω από πάνω;

γιατί φαντάζομαι χωρίς ακουστικά το ηχειάκι που θα παρέχει η συσκευή δεν θα έχει και τον καλύτερο ήχο.

Τέλος, ξέρετε αν έχουν και επεξεργασία με εφε? αφού γράψω την φωνή πχ να της βάλω reverb, echo σε κάποια σημεία κλπ;

Ναι. Το boss είναι πιο καλό για αυτήν την λογική, το άλλο είναι περισσότερο σημειωματάριο.

killbill είπε:
σε αυτές τις συσκευές μπορείς να βάλεις και ακουστικά για να ακούς καλύτερα αυτό που ηχογραφείς, πχ να ακούω σε καλύτερη ποιότητα την μουσική και την φωνή μου που θα γράφω από πάνω;
Αν πρόσεξες, από τις εικόνες τουλάχιστον, και τα δύο διαθέτουν έξοδο και για ακουστικά.

γιατί φαντάζομαι χωρίς ακουστικά το ηχειάκι που θα παρέχει η συσκευή δεν θα έχει και τον καλύτερο ήχο.
Το Boss σίγουρα δεν διαθέτει δικά του ηχειάκια. Το Tascam δεν το γνωρίζω.

Τέλος, ξέρετε αν έχουν και επεξεργασία με εφε? αφού γράψω την φωνή πχ να της βάλω reverb, echo σε κάποια σημεία κλπ;
Στο Boss σίγουρα ναί. Το Tascam λογικά πρέπει να διαθέτει εφφέ αλλά δεν γνωρίζω εάν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις pre/post, δηλαδή κατά την ηχογράφηση ή μετά. Ρώτησέ το ή διάβασε το manual στα σίγουρα.

...δεν θέλω και πολλά χαρακτηριστικά. Βασικά μόνο να μπορεί να παίξει ένα mp3 αρχείο μουσικής (που θα το έχω φτιάξει εγώ από πριν στον υπολογιστή ή στο studio) και το μόνο που θέλω είναι να γράψω τα φωνητικά από πάνω. 2 κανάλια δηλαδή θα μου αρκούσαν. Το ένα να παίζει το mp3 και το άλλο να γράφει την φωνή
Όπως βλέπεις αρχίζεις να ζητάς κάποια παραπάνω πράγματα - δυνατότητες.

Επίσης, δεν υπάρχει αυτό που λες. Δηλαδή το ένα κανάλι να παίζει ένα mp3 και στο άλλο κανάλι να γράψεις κάτι δικό σου, διότι πολύ απλά οι κατασκευαστές θεωρούν ότι το mp3 που θα φορτώσεις θα είναι stereo, άρα 2 κανάλια (L/R).

Επίσης, αν θες να γράψεις, θα πρέπει να γράψεις μιά κι έξω mp3 ή wav στο Boss τουλάχιστον. Διαφορετικά, για το Boss, θα γράψεις σε MTR (Multi Track Recording) mode. Οπότε τις περιπτώσεις mp3 & wav τις ξεχνάς. Πας αναγκαστικά στην περίπτωση MTR, όπου τα κανάλια σου (στο Boss το τονίζω) είναι μέχρι 8 play ταυτόχρονα, όπου κάθε κανάλι έχει 8V (Virtual) κάθετα και βοηθούν πάρα πολύ στα takes. Οπότε μιλάμε για μία παλέτα 8X8=64V (Virtual) track συνολικά από τα οποία μπορείς να παίξεις ταυτόχρονα τα όποια 8 οριζοντίως.

Σημείωση ότι όλα αυτά που σου γράφω τα αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα ο κατασκευαστής. Επίσης η διαδικασία μεταφοράς - μετατροπής αρχείων από και προς τον Η/Υ γίνεται πολύ απλά με το πρόγραμμα που παρέχει ο ίδιος κατασκευαστής εντελώς δωρεάν εδώ.

Συμβουλή.

Πριν αγοράσεις, κατέβασε τα manual των δύο και διάβασέ τα προσεκτικά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
δεν νομίζω ότι ζητάω κάτι πολύ εξειδικευμένο. Τι πιο απλό από το να παίζει ένα mp3 στο ένα κανάλι μουσική και ταυτόχρονα εσύ σε άλλο κανάλι να γράφεις τα φωνητικά από πάνω. Νομίζω ότι είναι μια συνηθισμένη περίπτωση και κάπως έτσι γίνονται και οι ηχογραφήσεις των τραγουδιστών.

Τώρα αν αυτό δεν γίνεται, δεν αξίζει τα λεφτά της η συσκευή. Το κάνω και με το laptop μου με ένα free προγραμμα πχ Audacity, όπου βάζω να παίζει ένα mp3 και εγώ πολύ απλά σε άλλο κανάλι τραγουδάω!! και μετά όλα μαζί Save σε ένα mp3 αρχείο

Νόμιζα ότι multitrack σημαίνει ακριβώς αυτό που θέλω να κάνω....

killbill είπε:
δεν νομίζω ότι ζητάω κάτι πολύ εξειδικευμένο. Τι πιο απλό από το να παίζει ένα mp3 στο ένα κανάλι μουσική και ταυτόχρονα εσύ σε άλλο κανάλι να γράφεις τα φωνητικά από πάνω.
Σου εξήγησα σε προηγούμενο post. Το ένα κανάλι mp3 που λες, είναι stereo (L/R) που στην ουσία είναι 2 κανάλια. Άσχετα εάν εσύ σε ένα DAW (πρόγραμμα υπολογιστή) μπορεί να το βλέπεις σαν ένα track stereo. Μάλλον αυτό θα εννοείς.

Νομίζω ότι είναι μια συνηθισμένη περίπτωση και κάπως έτσι γίνονται και οι ηχογραφήσεις των τραγουδιστών.
Είναι συνηθισμένη περίπτωση, μόνο που δεν δουλεύουν ακριβώς έτσι, δηλαδή πολυκάναλη εγγραφή σε mp3.

Τώρα αν αυτό δεν γίνεται, δεν αξίζει τα λεφτά της η συσκευή. Το κάνω και με το laptop μου με ένα free προγραμμα πχ Audacity, όπου βάζω να παίζει ένα mp3 και εγώ πολύ απλά σε άλλο κανάλι τραγουδάω!! και μετά όλα μαζί Save σε ένα mp3 αρχείο
Τότε πάρε στην παραλία το laptop και δούλεψε με το Audacity  ;D

Νόμιζα ότι multitrack σημαίνει ακριβώς αυτό που θέλω να κάνω....
Αυτό ακριβώς σημαίνει.

Και κάποια άλλα, εντελώς handy.

Από Tascam ίσως σου κάνει αυτό, που είναι 4 κανάλια (2 stereo) και σχετικά πιό φθηνό.

Από Roland ίσως σου κάνει αυτό, που είναι 6 κανάλια (3 stereo) με κρυστάλλινο ήχο αλλά σχετικά πιό ακριβό.

Φυσικά δεν ξεχνάς τις διάφορες εφαρμογές για iPhone/iPod Touch καθώς και για iPad,

όπως για παράδειγμα αυτή την πολύ συμφέρουσα εφαρμογή, αρκεί να έχεις iPad.

Το Boss που σου είπα και πριν, θεωρώ ότι παραμένει για την περίπτωσή σου μία καλή λύση αφού μάλλον θες και εφφέ.

Εσύ βέβαια ξέρεις καλύτερα.

ευχαριστώ παιδιά για όλες τις απαντήσεις.

Θα χτυπήσω ένα Boss μεταχειρισμένο μάλλον σε καλή τιμή, γιατί καινούργιο είναι ακριβό. Με αυτά τα λεφτά παίρνω και Notepad που και αυτό Portable είναι και κάνω τη δουλειά μου και άλλα πολλά περισσότερα.

Trending...

Νέα θέματα

Back