Συντηρηση Ταστων

δεν θελει τιποτα η κιθάρα ...αστην ησυχη.

τι κάνεις?

bends 3 ωρες την μέρα?

jimskeet2002 είπε:
Ηδη? 2 μηνες την εχω... θα βαλω το απογευμα απο το σπιτι φωτο να δειτε τι παιζει κ να μου πειτε.
Αν την εχεις 2 μηνες (καινουρια δλδ) και αν υποθεσουμε οτι ειχε καλη ταστοδουλεια απο το εργοστασιο (σπανιο σε φτηνες κιθαρες)

τοτε απλως θελει σεταρισμα.

Δεν εχω καποιο ιδιαιτερο προβλημα με την κιθαρα. RG2550 ειναι η κιθαρα. Δεν θα ελεγα φτηνη αλλα ουτε κ ακριβη.Το μονο π μ ενοχλει ειναι αυτο με το συγκεκριμενο ταστο που δν εχει sustain. Αλλα οπως ειπα δν τασταρει πουθενα κ δν μπορω να καταλαβω γιατι κοβεται η νοτα. Επισης εχω παρατηρησεις στο συγκεκριμενο ταστο οταν κανω bend μ δινει μια αισθηση σαν να τριβεται κ δν εχει την αισθηση π εχουν αλλα ταστα π γλιστραν πιο πολυ...Γ αυτο ρωτησα μηπως μπορω να το τριψω με κατι να γινει πιο λειο η τπτ τετοιο...Κατα τ αλλα ειναι σεταρισμενη καλα. Μονος την εχω σεταρει αλλα πιστευω την εκανα σωστα. Δεν εχω τασταρισμα εχω καλο intonation καλο action.

jimskeet2002 είπε:
Επισης εχω παρατηρησεις στο συγκεκριμενο ταστο οταν κανω bend μ δινει μια αισθηση σαν να τριβεται κ δν εχει την αισθηση π εχουν αλλα ταστα π γλιστραν πιο πολυ...
αν απαντησεις "οχι"  θα..........

λοιπον ρωτάω ....'εχεις αλλάξει χορδες προσφατα?

Καθε 2 βδομαδες περιπου. Ειπαμε...  :P Μηπως πρεπει πιο συχνα? Τις καθαριζω με πανι καθε φορα π την αφηνω.

Για το πρόβλημα στο 13 .... κατα 99% φταίει το 14 . είναι δλδ λίιιιγο πιο ψηλά απ'ότι πρέπει και προφανώς δεν έχει παιχτεί αρκετά για να έχει τη φθορά του 13 ... με πιάνς ? . δεν είναι σπάνιο φαινόμενο , ένα καλό μαρτοράκι θα σου λύσει το πρόβλημα .

Αυτο πιστευα κ εγω. Αλλα απ οτι ειδα δν τασταρει στο 14... Θα ανεβασω φωτο το απογευμα να δειτε κ να μ πειτε.

γιατί να ταστάρει το 14 ?  ... αν είναι πιο ψηλά φυσικά και δεν θα ταστάρει

Οριστε κ η φωτο

Fret1.jpg

Τα ταστα ειναι καινουργια δεν χρειαζονται τιποτα . Σηκωσε απλα το action στην κιθαρα σου για να μη σβηνει το bend . Συνηθισμενο προβλημα που συμβαινει στις λεπτες χορδες , ιδιως στη μι καντινι. Αν εισαι βεβαιος οτι το μπρατσο σου ειναι ισιο και δεν χρειαζεται διορθωση η βεργα, απλα σηκωσε λιγο τις χορδες σου.

jimskeet2002 είπε:
Κανω αρκετα bend. Ειμαι bendy τυπος  :P
Ελπίζω να μην είσαι παρεξηγιάρης και δυνατός :)

bender ξέρεις τι σημαίνει στην καθομιλουμένη;  :)

vaggelis1234 είπε:
Τα ταστα ειναι καινουργια δεν χρειαζονται τιποτα . Σηκωσε απλα το action στην κιθαρα σου για να μη σβηνει το bend . Συνηθισμενο προβλημα που συμβαινει στις λεπτες χορδες , ιδιως στη μι καντινι. Αν εισαι βεβαιος οτι το μπρατσο σου ειναι ισιο και δεν χρειαζεται διορθωση η βεργα, απλα σηκωσε λιγο τις χορδες σου.
Το εχω δοκιμασει κ με πιο μεγαλο action κ παλι το ιδιο.  :-\

Ελπίζω να μην είσαι παρεξηγιάρης και δυνατός :)

bender ξέρεις τι σημαίνει στην καθομιλουμένη;  :)
Εγω το συνεδεσα με την κιθαρα  :P :P

Κ δν ειμαι παρεξιγιαρης δοξα το θεο.!

Καλησπερα κι απο εμενα,

Επειδη η ταστιερα σου ειναι bound, υπαρχει πιθανοτητα να χει 'πεταχτει' λιγο το ταστο στην ακρη κυριως.Προσπαθησε να το 'σπρωξεις' προς τα κατω, κι αν δεις οτι μετακινειται εστω και λιγο, τοτε αυτο ειναι το προβλημα.

Τωρα, το οτι 'φαγωθηκαν' τα ταστα τοσο γρηγορα περα απο το οτι μαλλον εχεις 'βαρυ χερι' ;D, σημαινει οτι εχουν χαμηλοτερη περιεκτικοτητα σε nickel.

Παραθετω μια παλαιοτερη απαντηση σχετικα με ταστα.

Υπαρχουν διαφορα ειδη κραματων που  χρησιμοποιουνται στην κατασκευη ταστων.

Παραθετω μια λιστα με ειδη και ιδιοτητες.

-Nickel silver(12% nickel)-standard σκληροτητα

-Nickel silver(18% nickel)-πιο σκληρα, μεγαλυτερη διαρκεια

-Stainless steel-δουλευονται δυσκολα, αλλα κρατουν πολυ(μπορει και για παντα)

-Ορειχαλκος(Brass)-standard σκληροτητα, κιτρινωπα.

-Χαλκος ή Μπρουντζος με 15% κασσιτερο.Σκληροτητα παρομοια με Νickel silver18%.Χρυσίζον

-Διαφορα υποαλλεργικα

Trending...

Νέα θέματα

Back