το bias δεν το κανουμε για να μην καψουμε τον μετασχηματιστη αλλα για να ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ οι τελικες λυχνιες (και ο ενισχυτης μας) στο optimum της αποδοσης τους... :wink:
βεβαια για να πουμε και την αληθεια για παρα' date='μα παρα πολλα χρονια οι κιθαριστες σε ολον τον πλανητη απλα κοτσαρανε νεες λαμπες και επαιζαν χωρις Bias ,η Fender ας πουμε δεν Biasare κανεναν κλασσικο ενισχυτη και μια χαρα επαιζαν... :lol: :lol: :lol: :lol:
παντως ενας καλομπαισαρισμενος ενισχυτης αποδιδει καλυτερα απο εναν που δεν ειναι και η διαφορα ειναι αισθητη αν τους βαλεις διπλα-διπλα...[/quote']
¶ρα μπορώ να αλλάξω λάμπες χωρις bias,αλλά καλό θα ήταν σε κάποια στιγμή να τον πάω;Δεν ξέρω αν αλλάζει τίποτα από μοντέλο σε μοντέλο,αλλά ο ενισχυτής μου είναι fender hot rod deluxe
εκτός της απώλειας έντασης' date=' γενικά ποιες είναι οι άλλες ηχητικές ενδείξεις μιας "τελειωμένης" λυχνίας; υπάρχει περίπτωση η ενίσχυση να χάνει σε sustain και γενικά ο ήχος να γίνεται πιο "flat" και άχρωμος?[/quote']
ναι υπαρχει περιπτωση (in fact ειναι το πρωτο "γνωρισμα")
μια καλη λυση για να αποφευγετε το συνεχες τρεξιμο στον τεχνικο για biasing ειναι να παραγγειλετε μια οκταδα (η περισσοτερες) MATCHED λυχνιων οποτε οποτε τις αλλαζετε ο ενισχυτης θα παραμενει ΣΧΕΔΟΝ (λογω του φυσιολογικου bias drifting) τελεια biased... :wink:
Εξαιρετικό λινκ... αν και δεν αναφέρει πουθενά το τι πρέπει να αποφεύγεται για λόγους ασφαλείας (πχ το κόλπο με το χέρι στην τσέπη)' date=' και το πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ είναι (σόρι για τα caps πάλι αλλά είναι σημαντικό). [/quote']
Όντως! Το κάνει να δείχνει σαν να είναι τόσο εύκολο που μπορεί να το κάνει κι ένα παιδάκι...
Τι είναι αυτό το κόλπο με το χέρι στη τσέπη που λες?
Τελικά ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ είναι???
Το ρωτάω γιατί πρόκειται να αλλάξω λάμπες πολύ σύντομα και σκεφτόμουν μήπως τελικά να έκανα το bias μόνος μου... :roll: