Jasemeister
Master of Ceremonies
Καλαμπούρι: δεν μπορώ να πω οτι εκπλήσσομαι ;DΓια να είμαι ειλικρινής, διαφωνώ με όλα όσα έγραψες.
Δεν είσαι όμως στο fiestaclub.gr ή στο cosmpolitan.gr, είσαι εδω γιατί σε ενδιαφέρει η θεματολογία. Και όποιος είναι στο fiestaclub.gr δεν οδηγά την ώρα που σερφάρειΑρχίζοντας ανάποδα, εμένα δεν με έφερε εδώ η αγάπη μου για τη μουσική, αλλά η αγάπη μου για τη συζήτηση. Όσο και να αφουγκράζομαι, δεν ακούω καμία μουσική να παίζει ενώ χαζεύω το noiz: συζητήσεις βλέπω, όχι μουσικά έργα. Άσε που εδώ μέσα οι πιο πολλοί είναι ροκάδες και εγώ δεν σχετίζομαι ποσώς.
Αναφέρεσαι όμως στη συμφωνία και στη διαφωνία σα να είναι το αντικείμενο της συζήτησης. Αντικείμενο είναι να βγει ενα κοινά αποδεκτό συμπέρασμα ή να μας πληροφορήσει κάποιος για κάτι που δεν ξέρουμε.Συνεχίζοντας ανάποδα, όντως αυτό που γράφεις είναι το ζητούμενο, αλλά η λέξη "αντιπαράθεση" και η λέξη "διαφωνία" (που χρησιμοποίησα εγώ) είναι πολύ καλές φιλενάδες: για την ακρίβεια είναι ασύληπτα βαρετό να συμφωνείς με τους συζητητές σου όλη την ώρα (πρώτον) και σίγουρα δεν χρειάζονται επτά έτη για να το εμπεδώσεις ότι συμφωνείς (δεύτερον).
Δεν κατάλαβα, αν συμφωνείς με κάτι θα διαφωνήσεις απλά για να μην είναι βαρετή η συζήτηση;
Όλοι εδώ κάποια δουλειά έχουμε και όπως λες βρίσκουμε το χρόνο. Εγώ πάντως προτιμώ τις Χ ώρες που διαβάζω+γράφω στο νοιζ να μην τις σπαταλάω σε άσκοπα πέρα-δώθε αλλά σε ουσιαστικές συζητήσεις όπου αυτός που διαφωνεί μου συμπεριφέρεται κόσμια και παραθέτει και επιχειρήματα (και vice versa βέβαια).Συνεχίζοντας ανάποδα, γνωρίζω ότι εγώ, ο μάραθον, ο γιάμεθ κλπ είμαστε όλοι μας επαγγελματίες και όμως βρίσκουμε χρόνο. Η λέξη-κλειδί είναι το "βρίσκουμε", ήτοι, αντί να πάμε να κάνουμε κάτι κατάλληλο για τα γεροντικά μας κόκαλα, καθόμαστε εδώ και συζητάμε με πιτσιρικάδες που έχουν ενιακοσιαπλάσια ενέργεια από εμάς και ενιακοσιαπλάσιο ελεύθερο χρόνο. Οι επαγγελματίες που αναφέρεις (αυτοί που - και καλά - δεν έχουν χρόνο) δεν με απασχολούν ποσώς: έχει αποδειχτεί ότι αυτή είναι και η κατάρα τους, διότι όπως δεν έχουν χρόνο για το noiz συχνά δεν έχουν χρόνο και για άλλα πράγματα (π.χ. να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, ή να είναι ενημερωμένοι για τις αντιρρήσεις των πελατών τους κλπ). Οι ελάχιστες εξαιρέσεις σε αυτό το θλιβερό ελληνικό κανόνα, είναι γνωστές εδώ μέσα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα.
Συμφωνώ. Απλά είναι ενα θέμα οτι εμφανέστατα αρκετοί επαγγελματίες του χώρου μας με αποδεδειγμένες γνώσεις και εμπειρία αποφεύγουν να συμμετέχουν για διάφορους λόγους παρόλο που είναι εγγεγραμμένα μέλη εδώ και πολύ καιρό.Και τελειώνοντας (πάντα ανάποδα), το αν "γουστάρουν" ή όχι φαίνεται από το εντυπωσιακό ποσοστό αύξησης των μελών αυτά τα χρόνια. Η διαφωνία είναι καλό και χρήσιμο πράγμα, ιδιαίτερα αν καταφέρει κανείς να μη χάσει τη ψυχραιμία του, και αν έχει ο ίδιος εμπειρία ζωής για να ξέρει ότι διαφωνώντας κινδυνεύει να αλλάξει ακόμη και ο ίδιος.
Φιλικά.