Ali Barout
Θρύλος του Noiz
Βαρύτονο σαξόφωνο περιγράφεις, ξεκινάει από 1,5 χιλιάρικο ο κινέζος.πολυφωνια 5, monotimbrality και ενα oscillator με μονη επιλογη τη saw, γιατι θα "κανουν ενα πραγμα αλλα θα το κανουν καλα" ?
Βαρύτονο σαξόφωνο περιγράφεις, ξεκινάει από 1,5 χιλιάρικο ο κινέζος.πολυφωνια 5, monotimbrality και ενα oscillator με μονη επιλογη τη saw, γιατι θα "κανουν ενα πραγμα αλλα θα το κανουν καλα" ?
Βαρύτονο σαξόφωνο περιγράφεις, ξεκινάει από 1,5 χιλιάρικο ο κινέζος.
Αμ, εγώ; που έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τι λένε τούτοι, και δεν καταλαβαίνω τι είναι τα προφάιλερ τα μόντελερ τα FIR αθηνών και όλα αυτά που λέτε δίπλα;?Μου αρέσουν πολύ όλα αυτά που γράφετε για τα σύνθια, και τα παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον.
Άσχετα αν δεν καταλαβαίνω τίποτα.
Όχι ρε συ. Σένιο το όργανο ρυθμισμένο λέμε! Πολυφωνία 5 ειναι άμα πατήσεις τη βούζα. ?Πολυφωνια 5 σε σαξοφωνο; Φαντασου τι γινεται με τις χαλασμενες βαλβιδες, για αυτο μου εβαλες κινεζικο σαξοφωνο για παραδειγμα ε;
Αμ, εγώ; που έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τι λένε τούτοι, και δεν καταλαβαίνω τι είναι τα προφάιλερ τα μόντελερ τα FIR αθηνών και όλα αυτά που λέτε δίπλα;?
Μου αρέσουν πολύ όλα αυτά που γράφετε για τα σύνθια, και τα παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον.
Άσχετα αν δεν καταλαβαίνω τίποτα.
Μπορείς όμως μεταχειρισμένα , πχ ένα sy77 το οποίο οκ είναι παλιό με τις δυσκολίες του και τους περιορισμούς του, με τεράστιες όμως δυνατότητες σύνθεσης. Ή λιγότερο παλιά όπως ένα novation x-station ,ή με λίγο περισσότερα απο 200 ένα ultranova, και χωρίς να έχουν να ζηλέψουν τιποτα σπουδαίο απο τα καινούρια. Σιγουρα υπάρχουν κ αλλα απλα αυτα μου ηρθαν τωρα στο νου ?Εμείς με 200 ευρώ αγοράζουμε πλήκτρα χωρίς ήχο (κοντρόλερ) ή βιρτσουαλ συνθ για τον υπολογιστή. Κανονικό σύνθι που θέλουμε όμως δεν μπορούμε να πάρουμε.
και που να πιασουμε για operators και feeback loops..μακαρι να μη γινει δηλαδη ?
Profiler ειναι το sampler αςουμεΑμ, εγώ; που έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τι λένε τούτοι, και δεν καταλαβαίνω τι είναι τα προφάιλερ τα μόντελερ τα FIR αθηνών και όλα αυτά που λέτε δίπλα;?
ντιτζιταλ συνθ το μοντελινγκ
κ νβιρτσουαλτιτζιταλ αναλογκ/φυζικαλ μοντελινγκ το κομπονεντ μπεηζντ μοντελιωγκ α λα φρακταλ
ναι διορθωσα ο,τι μπορουσα. Τι αλλο θελετε? να το κανω εγγλεζικα? Θα το κανω..Πάνε τα ματάκια μου ...
Τα ίδια και χειρότερα φίλος παθαίνουμε κι εμείς στα Άπειρα κιθαριστικά θρεντς....?Πάνω που άρχισα να καταλαβαίνω για το sag και τις ανορθώτριες, έρχομαι εδώ με όλη την καλή διάθεση, και διαβάζω για va, για μουλτιτιμπράλιτυ πως-το-λένε, για τα saw του καρχαρία, για vco, για fm και ραδιόφωνα, εεεεε, πόσο να αντέξω ο άνθρωπας.
Με μόλις €330 αγοράζει καινούργιο ένα Mininova, το οποίο είναι ένα Ultranova σε μικρότερο καλούπι. Πολύ βαθύ και powerful synth το Ultra/Mininova, πατάει κάτω synth-ετικά synths με υπερπολλαπλάσια τιμή. Είχα το Ultra, το πούλησα, το μετάνιωσα (classic?) και τον περασμένο Μάιο το αντικατέστησα με το Mininova. Μικρό synth-τερατάκι σε αστεία τιμή και με απίστευτες δυνατότητες, γι αυτό και του συγχωρούμε την monotimbrality του.?,ή με λίγο περισσότερα απο 200 ένα ultranova, και χωρίς να έχουν να ζηλέψουν τιποτα σπουδαίο απο τα καινούρια.
Και εμένα μου αρέσουν όλα αυτά που γράφονται για κιθάρες και ας μην τα καταλαβαίνω και ας μην τα διαβάζω καν.Μου αρέσουν πολύ όλα αυτά που γράφετε για τα σύνθια
Πες του ρε συ ότι διαθέτει Bi-timbrality να καταλάβει ο άνθρωπος...?Αντιθετα, αυτο το εκτρωμα stratopercision, εχει πολυφωνια 10 διοτι εχει 10 χορδες, αλλα εχει multitimbrality 2, διοτι μπορουν να ακουγονται ταυτοxrona δυο ηχοι, στρατοκαστερ κιθαρα και precision μπασο.
Αντιθετα, αυτο το εκτρωμα stratopercision, εχει πολυφωνια 10 διοτι εχει 10 χορδςε, αλλα εχει multitimbrality 2, διοτι μπορουν να ακουγονται ταυτοxrona δυο ηχοι, στρατοκαστερ κιθαρα και precision μπασο.
Σαφώς και δε θα έλεγα όχι ? αλλά δε ξέρω κατά πόσο αυτό θα βελτίωνε τη (δικιά μου) μουσική ή workflow. Θα καταλήξω στο γιατί παρακάτω.OK ,ναι, αλλα αν ερχοταν καποιος και σου προτεινε να παρει το prophet 5 σου και να σου δωσει το prophet 10 μια η αλλη, δε νομιζω να του ελεγες οχι ?
Και αν υπήρχε το ιδανικό δε θα έφτανε ένα. Εκτός και είχε ένα multitimbrality τύπου x6 Το λιγότερο αλλά ακόμη και τότε θα ήθελα προσωπικά 2-3 keyboards. Οπότε και πάλι θα ηθελες αντίγραφα του συνθ ή midi keyboards χαχα. Με λίγα λόγια εδώ παμε λίγο στη σφαίρα του φανταστικού. Δε μπορεί να υπάρξει τετοιο πράγμα θεωρώ όπως κάθετι ιδανικό. Επίσης ο ιδανικός ήχος που έχω εγω στο μυαλό μου σίγουρα είναι διαφορετικός από τον ήχο που έχουν όλοι οι υπόλοιποι οπότε και πάλι αδύνατον να υπάρχει ένα συνθ να τα κάνει όλα.Οσο πιο κοντα ειναι ο ηχος ενος συνθ στον ηχο- προτυπο, τοσο μεγαλυτερες συνθετικες ικανοτητες εχει ενα οργανο. Δηλαδη με αλλα λογια, το ιδανικο synth θα ηταν πραγματι σαν εστιατοριο που θα εκανε ολα τα φαγητα πεντανοστιμα, διοτι αυτο θα σημαινε οτι η ηχητικη του μηχανη μπορει να φτιαξει πετυχημενα οτι ειδος ηχου και να εχουμε στο κεφαλι μας.
Καταλαβαίνω ότι το φέρνεις ως παράδειγμα αλλά ταυτόχρονα σκέφτομαι:Δηλαδη ας πουμε, με το prophet 10 μπορεις να εχεις πιο fat ηχους απο το 5 κανοντας στακ δυο ηχους ταυτοχρονα, και παραλληλα μπορεις να εχεις εναλλακτικα pad ηχους που οι ουρες θα σβηνουν πιο ομαλα απο το 5.
Εντάξει τώρα γενική κουβέντα κάνω. Ουτε καν το βλέπω στον ορίζοντα το συγκεκριμένο. Απλά έτυχε και μ'άρεσε το analog emulation του 101. 'Όπως είπα δε θα αγόραζα ποτέ Gaia 2, και γενικά δε θα αγόραζα digital synth. Για τώρα μιλάω τουλάχιστον το μέλλον δε ξέρω τι θα φέρει ?Ετσι και με το Gaia 2,