RME III vs APOLLO X8 gen2

fragrance

Νέο μέλος
Χαιρετώ σας!

Πάει πολύς καιρός που ψάχνω ποια κάρτα ήχου να πάρω - αναβάθμιση της δικής μου λόγο I/O .

·Κάτοχος twin x(δεν έχει adat in/out)
·Σε Mac
·Υπάρχει outboard gear να μπει - και θέλω να τα δουλεύω με όλους τους πιθανούς τρόπους (chain -send-return ετσετερα)

ήμουν ανάμεσα σε :

1) Metric halo
2) APOLLO x8 gen2
3) RME III

metric halo ,ο μόνος λόγος που το βγάζω έξω είναι ότι δε θέλω να πνιγώ στα καλώδια .δε ξέρω αν έχω άλλο λόγο .

Το λοιπόν :

Αν βγάζαμε στην άκρη το dsp και τα plugin της Apollo ,Ποια θα προτιμούσατε για home studio ; κυρίως για ηχογραφήσεις με μικρόφωνα ..

..και αν υπάρχει κάποιος που τυχαίνει να έχει ακούσει και τις δύο ,να μας πει την άποψη του όσον αφορά τον ήχο ,ad/da .

ευχαριστώ.

Χαιρετώ σας!

Πάει πολύς καιρός που ψάχνω ποια κάρτα ήχου να πάρω - αναβάθμιση της δικής μου λόγο I/O .

·Κάτοχος twin x(δεν έχει adat in/out)
·Σε Mac
·Υπάρχει outboard gear να μπει - και θέλω να τα δουλεύω με όλους τους πιθανούς τρόπους (chain -send-return ετσετερα)

ήμουν ανάμεσα σε :

1) Metric halo
2) APOLLO x8 gen2
3) RME III

metric halo ,ο μόνος λόγος που το βγάζω έξω είναι ότι δε θέλω να πνιγώ στα καλώδια .δε ξέρω αν έχω άλλο λόγο .

Το λοιπόν :

Αν βγάζαμε στην άκρη το dsp και τα plugin της Apollo ,Ποια θα προτιμούσατε για home studio ; κυρίως για ηχογραφήσεις με μικρόφωνα ..

..και αν υπάρχει κάποιος που τυχαίνει να έχει ακούσει και τις δύο ,να μας πει την άποψη του όσον αφορά τον ήχο ,ad/da .

ευχαριστώ.

Οι MK4 της Metric είναι πολύ καλές στο conversion. (σε αντίθεση με το "παλιό" mk2 version).

Apollo είχα ακούσει μια, δεν θυμάμαι ποια έκδοση ήταν, και συγκριτικά με metric και apogee symphony που τις είχαμε συγκρίνει, ακουγόταν σαν χαλασμένη ένα πράγμα. δεν μαρεσε καθόλου.

Οι RME σε καμία περίπτωση δεν είναι κακές, αλλά δεν έχω καλή σωστή 1-to-1 σύγκριση ποτέ (είχα παλιά fireface και ήταν πολύ decent).

Οι MK4 της Metric είναι πολύ καλές στο conversion. (σε αντίθεση με το "παλιό" mk2 version).

Apollo είχα ακούσει μια, δεν θυμάμαι ποια έκδοση ήταν, και συγκριτικά με metric και apogee symphony που τις είχαμε συγκρίνει, ακουγόταν σαν χαλασμένη ένα πράγμα. δεν μαρεσε καθόλου.

Οι RME σε καμία περίπτωση δεν είναι κακές, αλλά δεν έχω καλή σωστή 1-to-1 σύγκριση ποτέ (είχα παλιά fireface και ήταν πολύ decent).
Φίλε μου γεια σου!
Ο μόνος προβληματισμός μου με τη metric halo uln mkV , είναι στη συνδεσμολογία .
πολύ καλώδιο ρε συ αυτό με τα χταπόδια και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ .

Σκέφτομαι ότι είναι κουμπωμένα πάνω τα I/O και οι προενισχυσεις τα χταπόδια..πανικός ! 🙃
- πες ότι θέλω να κουμπώσω δύο μικρόφωνα , στα pre της καρτας ,τα άλλα θα κρέμονται έτσι;
Και στα IN /OUT πες ότι κουμπώνω αντίστοιχα κάποια …το έχω στο μυαλό μου μπερδεμένο πολύ .
Είμαι υπερβολικός ; Δεν ξέρω ..
στις αλλες κάρτες , βλέπεις τι βάζεις και που .
Μου φαίνεται πιο clean . Κάνεις κουμάντο εύκολα

Το συζητάω βέβαια γιατί από ήχο είναι «αλλού» όντως και θα με έψηνε ακραία

Με την uad εγκλωβίζεσαι σε ένα οικοσύστημα,στα χαμηλότερα μοντέλα της όπως αυτό που είχες και έχω και εγώ (apollo twin) με χαλάει αφάνταστα στο γεγονός οτί δέν μπορώ να συνδέσω ένα external hardware στην κονσόλα της,κατα την διάρκεια του recording και αρκετά ακριβές λόγο του DSP (το οποίο και οι άλλες φυσικά διαθέτουν) και των plugins που προσφέρουν αποκλειστικά σε αυτό..
Προσωπικά θα προσπερνούσα,λόγο της τιμής της.

Metric Hallo."Αλλού" ήχος,σε αυτές τις τιμές δέν υπάρχει,αν αναλογιστείς οτι 5 τέτοιες κάρτες κοστίζουν όσο ένα iz radar studio,με απαραίτητη φυσικά προυπόθεση του ανάλογου χώρου και ηχείων για να την ακούσεις.
Καλές συνήθως και αντέχουν αρκετά,με καλή υποστήριξη,αλλά...ήδη εντόπισες κάτι το οποίο σε βάζει σε σκέψεις,με τις συνδέσεις.

Προσωπικά η RME θα ήταν η επιλογή μου.
Το fireface αποτελεί κλασσική κάρτα ήχου,το III βγήκε πρίν 2 - 3 χρόνια και συνεχίζει την φήμη της εν λόγο εταιρίας για ίσως τις καλύτερες κάρτες που θα μπορούσε κάποιος να έχει στο προσωπικό του στούντιο.
Παλιότερες εκδόσεις είχα συναντήσει αρκετά συχνά στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής,στην τιμή ότι πληρώνεις το παίρνεις και το ακούς κιόλας,το οποίο είναι βασικό.
Θα σου πρότεινα σάν πρώτη επιλογή να ψάξεις αυτήν και άν βρείς κάτι που δέν σε καλύπτει,να περάσεις στις επόμενες επιλογές.

Φίλε μου γεια σου!
Ο μόνος προβληματισμός μου με τη metric halo uln mkV , είναι στη συνδεσμολογία .
πολύ καλώδιο ρε συ αυτό με τα χταπόδια και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ .

Σκέφτομαι ότι είναι κουμπωμένα πάνω τα I/O και οι προενισχυσεις τα χταπόδια..πανικός ! 🙃
- πες ότι θέλω να κουμπώσω δύο μικρόφωνα , στα pre της καρτας ,τα άλλα θα κρέμονται έτσι;
Και στα IN /OUT πες ότι κουμπώνω αντίστοιχα κάποια …το έχω στο μυαλό μου μπερδεμένο πολύ .
Είμαι υπερβολικός ; Δεν ξέρω ..
στις αλλες κάρτες , βλέπεις τι βάζεις και που .
Μου φαίνεται πιο clean . Κάνεις κουμάντο εύκολα

Το συζητάω βέβαια γιατί από ήχο είναι «αλλού» όντως και θα με έψηνε ακραία
Ναι προφανώς, οι metric βγάζουν db25, οπότε τυπικά χρειάζεσαι patchbay.
Γνώμη μου είναι, από τη στιγμή που σε προβληματίζει αυτό με τα καλώδια, να πας σε RME. Εξάλλου το να ανεβαίνεις σταδιακά σε ποιότητα κονβέρτορα είναι ωραίο, καθώς βλέπεις και ακούς τις διαφορές, και όταν νιώσεις ότι εξαντλείς ένα interface μπορείς να ανέβεις στο επόμενο.

Trending...

Νέα θέματα

Back