Στην Ibanez μου στην οποία έχω βάλει δύο SD και έναν Dimarzio (passive όλοι) έχω το εξής πρόβλημα. Ό,τι και να παίξω, σόλο, συγχορδίες κλπ. ο ηλεκτρικός ήχος σβήνει πριν τον ακουστικό. Προφανώς πρόβλημα στα ηλεκτρικά αλλά πού; Καμιά ιδεά; TIA
Όχι ηλεκτρικά δεν άνοιξα. Γιαυτό και ζητάω τη γνώμη σας. Επειδή βαριέμαι να πιάσω κολλητήρι. Αλλιώς θα περνούσα μια γύρα όλες τις επαφές. Είναι δυνατόν να είναι από κολληση το πρόβλημα; Ή κάτι έχει σπάσει, αλλοιωθεί;
Βραχυκύλωμα κανονικό δεν είναι (γιατί δεν θα είχε καθόλου σήμα).
Αν τα ποτενσιόμετρα και ο διακόπτης επιλογής λειτουργούν όπως θα έπρεπε, το πρόβλημα εστιάζεται μάλλον στο jack. Σε πρώτη φάση (για να μην ανοίγω το cavity με τα ηλεκτρικά, μπορεί να έβαζα ένα βύσμα και να μετρούσα την αντίσταση στο άλλο άκρο. Θα έπρεπε να δω την αντίσταση του κάθε μαγνήτη (ή του εκάστοτε συνδυασμου ανάλογα με τη θέση του επιλογέα) με παράλληλα συνεδεμένη την τιμή του volume pot. (Θα έβαζα το volume στο "10"). Πρακτικά δηλαδή, θα έπρεπε να δω τα όσα kΩ είναι ο κάθε μαγνήτης.
Δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι ανάλογο, αλλά θα υποψιαζόμουν οξείδωση/σκόνη+υγρασία στην επαφή του jack. (Αν είναι οξειδωμένη η επαφή μπορεί και φανεί στη μέτρηση της αντίστασης... )
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.