Πρόβλημα με vht special 6

ekim

Παλιά καραβάνα
Παιδιά έχω τον ενισχυτή του τίτλου. Εδώ και μερικές ημέρες μου βγάζει ένα περίεργο πρόβλημα. Σε συγκεκριμένες νότες π.χ.Β,C,C#,D,D# ακούγεται θόρυβος σαν να έχει λασκάρει κάποια βίδα από μέσα, συγχρονίζεται στις συγκεκριμένες νοτες και κουδουνίζει. Στα καθαρά δεν το κάνει αλλά αν μπει κάποιο πετάλι overdrive μπροστά ο θόρυβος είναι πολύ έντονος. Το ίδιο ισχύει και όταν παίζω καθαρά σε υψηλές εντάσεις.

Που νομίζετε ότι μπορεί να οφείλεται αυτό; Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάποια λυχνία ή όντως έχει λασκάρει κάποια βίδα από μέσα;

To θέμα είναι ότι με παραξενέυει το γεγονός που ο θόρυβος δεν ακούγεται σε όλες τις νότες αλλά μόνο σε συγκεκριμένες, σαν να συγχρονίζεται δηλαδή κάτι με την εν λόγω νότα.

Αυτά τα vacuum tube dampers τι είναι και τι κάνουν;

Ok κατάλαβα. Απλά νόμιζα ότι αν οφειλόταν στις λυχνίες θα έκανε τον θόρυβο σ΄όλες τις νότες και όχι σε συγκεκριμένες.

Παιδιά δυστυχώς το πρόβλημα δεν οφείλεται στην προενισχύτρια καθώς την άλλαξα και συνεχίζει να κάνει τον συγκεκριμένο θόρυβο  >:(.

Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται στην τελική;

Δυστυχώς δεν έχω spare τελική αυτήν την στιγμή για να δοκιμάσω γι' αυτό ρωτάω. Καλά εννοείται ότι θα πάρω για να δοκιμάσω αλλά ρωτάω για να μου φύγει λίγο το άγχος, γιατί αν δεν οφείλεται στις λυχνίες τότε τον ήπιαμε... :(

Σιγουρέψου πάντως πως δεν συντονίζει κάτι άλλο στον χώρο, βάλτον σε άλλο δωμάτιο να παίξει, αν τον έχεις πάνω σε κάτι άλλο βάλτον πάτωμα κλπ.

@LK

Να ρωτήσω φίλε μου.. Γνωρίζεις αν μπορώ να βρώ κάπου εδώ στην Ελλάδα αυτά τα Dampers;

Το ξέρω ότι ακούγεται λίγο ανέκδοτο, αλλά λέω μήπως. Επίσης, στην περίπτωση που τα έχεις παραγγείλει εσύ και σου έχουν περισσέψει, παίζει να στείλεις κ σε εμάς.. ;D Το λέω επειδή βλέπω πως στέλνει πακέτα ο τύπος με κάμποσα...

Αλλιώς αν κάποιος θέλει να παραγείλει, ας στείλει ένα ΠΜ να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε μια μαζική αγορά..

Λοιπόν φίλε μου με λίγο ψάξιμο τα βρήκα απο Αγγλία σε σακουλάκια των 50 τεμαχίων.. ;)

1 σακουλάκι == 31,2 ευρώ!

Είναι ακριβώς τα ίδια specs με αυτά του τύπου στο Ebay.. Το παρακάτω λίνκ αφορά μόνο στις προενισχυτικές 12ax7 και στις τελικές EL84 που έχουν την ίδια διάμετρο.. Αλλά φαντάζομαι πως έχει διάφορα διαμετρήματα και για άλλες λάμπες.

http://gr.rsdelivers.com/product/rs/bs210-viton/bs210-vitontm-o-ring-3-4in-id/0129123.aspx

Trending...

Νέα θέματα

Back