Προστατευτική επικάλυψη σώματος ηλ. κιθάρας

kleinmeiner

Της παρέας
Γειά χαρά.

Εδώ και κάποιες μέρες αφαίρεσα (για διάφορους λόγους) όλη τη λάκα πολυουρεθάνης που κάλυπτε το σώμα της Baja μου και αυτή τη στιγμή το ξύλο της είναι γυμνό. Σκεφτόμουν να μην προσθέσω κάποιο άλλο υλικό (νίτρο, πολυουρεθάνη κλπ), παρά MONO ένα ειδικό λάδι (σαν κι αυτό που χρησιμοποιούν για ξύλινα έπιπλα κήπου).

Ρισκάροντας να πω μεγάλη βλακεία, σας ρωτάω το εξής: θα έχω πρόβλημα, αν περιοριστώ ΜΟΝΟ σε αυτό το υλικό για την επικάλυψη/προστασία (δε με ενδιαφέρει αν θα γυαλίζει ή όχι) του σκάφους της κιθάρας μου;  Τί λέτε;

Θα είναι ευαίσθητη σε χτυπήματα-γρατζουνιές

Το  teak oil (?) που αναφέρεις, προστατεύει από την υγρασία και από τίποτα άλλο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εκτός από το χρώμα και το υπόστρωμα, στην κιθάρα σου το ξύλο έχει περαστεί και με sealer (που έχει εισχωρήσει μέσα στους πόρους του ξύλου). Κατά συνέπεια, οποιοδήποτε λάδι και να χρησιμοποιήσεις, δεν πρόκειται να περάσει μέσα στο ξύλο, παρά μόνο ελάχιστα ίσως και αυτό κατά τύχη.  ;)

Επομένως όπως λέει ο SF, δεν κινδυνεύεις ιδιαίτερα να την αφήσεις ως έχει.

TGL είπε:
Εκτός από το χρώμα και το υπόστρωμα, στην κιθάρα σου το ξύλο έχει περαστεί και με sealer (που έχει εισχωρήσει μέσα στους πόρους του ξύλου). Κατά συνέπεια, οποιοδήποτε λάδι και να χρησιμοποιήσεις, δεν πρόκειται να περάσει μέσα στο ξύλο, παρά μόνο ελάχιστα ίσως και αυτό κατά τύχη.  ;)

Επομένως όπως λέει ο SF, δεν κινδυνεύεις ιδιαίτερα να την αφήσεις ως έχει.
συμφωνω

Και έρχομαι να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου: σε τέτοιες περιπτώσεις, αν θέλει κάποιος να αλλάξει δηλαδή το χρώμα της κιθάρας του, η επιλογή είναι μόνο "πιστόλι" και νίτρο/πολυουρεθάνη/πολυεστέρας, έτσι δεν είναι?

Καμμιά τύχη δεν θα έχουμε με χρώματα νερού, ή ανάλογες τεχνικές, φαντάζομαι...  :-\

TGL είπε:
Και έρχομαι να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου: σε τέτοιες περιπτώσεις, αν θέλει κάποιος να αλλάξει δηλαδή το χρώμα της κιθάρας του, η επιλογή είναι μόνο "πιστόλι" και νίτρο/πολυουρεθάνη/πολυεστέρας, έτσι δεν είναι?

Καμμιά τύχη δεν θα έχουμε με χρώματα νερού, ή ανάλογες τεχνικές, φαντάζομαι...  :-\
Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς...τι δουλειά έχει το βάψιμο με το λούστρο? Άλλο στάδιο το ένα και άλλο το άλλο. Απλά πρέπει τα "χημικά" να είναι συμβατά ειδικά εάν χρησιμοποιείς υλικά 2 συστατικών. Χρώματα νερού εννοείς τις ανυλίνες? Γιατί πολύ ωραία δέχονται και νίτρο και πολυουρεθάνη...όσο για ανάλογες τεχνικές τι εννοείς? Εγώ δεν τυπώνω επάνω στα ξύλα με UV μελάνια?

Ευχαριστώ πάρα πολύ, παιδιά! Άι ρήλυ απρήσιέητ ιτ, που λέμε και στα βαρβαρικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που με βοηθάτε τρομερά εδώ μέσα.

Μη διακόπτω όμως τίς ενδιαφέρουσες ερωταπαντήσεις. Σας παρακολουθώ όλος μάτια...

Αν πας για λαδι, το καλυτερο που μπορεις να βαλεις ειναι το tung oil.
Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με αγορές μέσω internet,

ξέρετε αν μπορώ να το βρω στην Αθήνα?

Υπαρχει κάποιος αντιπρόσωπος?

Eάν δεν βρείς tung oil, κάνει και αυτό που βάζουν στις καραμπίνες, στα οπλοπωλεία

θελω την βοηθεια σας λογω ελλειψης εμπειριας.

Το tung oil σιγουρα δεν προστατευει απο γρατζουνιες αλλα προστατευει απο την υγρασια και το neck wrap το ιδιο με το νιτρο και την πολυουρεθανη ?

Ksekourdistos είπε:
θελω την βοηθεια σας λογω ελλειψης εμπειριας.

Το tung oil σιγουρα δεν προστατευει απο γρατζουνιες αλλα προστατευει απο την υγρασια και το neck wrap το ιδιο με το νιτρο και την πολυουρεθανη ?
ΟΧΙ δεν προστατευουν,αλλα στην Ελλαδα μενεις οχι στην Αλασκα η στην Αριζονα... ;D,και γυμνο να το αφησεις τιποτα δεν θα παθει το μπρατσο.

Παλια ειχα φτιαξει 4-5 partscasters και δεν τους ειχα βαλει ΚΑΘΟΛΟΥ φινιρισμα,ακομα ..τουφεκια ειναι τα μπρατσα τους και η πλακα ειναι οτι αυτοι που τις εχουν...τριγυρνανε σε ολη την Ελλαδα... ;D ;D

Superfunk είπε:
Παλια ειχα φτιαξει 4-5 partscasters και δεν τους ειχα βαλει ΚΑΘΟΛΟΥ φινιρισμα,ακομα ..τουφεκια ειναι τα μπρατσα τους και η πλακα ειναι οτι αυτοι που τις εχουν...τριγυρνανε σε ολη την Ελλαδα... ;D ;D
Έχω 2 κιθάρες με ξύλο χωρίς φινίρισμα στο μπράτσο (και είχα και μια partcaster, ομοίως).

Καταρχάς δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο σε αίσθηση από το "γυμνό" ξύλο.  8) ;D ;D

Κατά δεύτερον, για προστασία, προτείνεται Gunstock oil + Wax, 2-3 φορές το χρόνο. Υπάρχει στα είδη κυνηγιού, σε χαμηλή τιμή, και η συσκευασία κρατάει περίπου 25 χρόνια.  ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back