sultan of string
Θρύλος του Noiz
μπαα...trolley είπε:Δίκαιο; Ιδού λοιπόν η ευκαιρία να απαλλαγείτε από κάποιον που σας ενοχλεί και μείνετε με τον κύριο που δουλεύει home studio 35 χρόνια.
Αναμένω.
μπαα...trolley είπε:Δίκαιο; Ιδού λοιπόν η ευκαιρία να απαλλαγείτε από κάποιον που σας ενοχλεί και μείνετε με τον κύριο που δουλεύει home studio 35 χρόνια.
Αναμένω.
Να σε βοηθήσω.Jazzombie είπε:Γτ ενας Μακ με οχταρα RAM και i5 επεξεργαστή εχει 1700 ευρω και αν δωσω τα ιδια χρήματα για PC θα ειχα ενα πολυ ανώτερο μηχανημα?Μπορει να ξεφεύγει λιγο απ'το θεμα αυτη η ερωτηση αλλα οχι κ τοσο θεωρώ.Αν φτιαξω ενα PC θα μου μεινουν και καποια φραγκακια για απορροφητες,μπασοπαγιδες και τετοια γτ μπορει να χρειαστουν,ενω αν παρω εναν Μακ θα περιοριστω λιγακι οικονομικά προσωρινά ίσως.Συγνωμη για το μεγαλο μνμ βασικα αλλα θελω να βαλω τα πραγματα σε μια σειρα.Η αλήθεια περα απο ολα αυτα ειναι οτι η μονη εξοικείωση που εχω ειναι το garageband καθως καποτε μου ειχε δανεισει ενα Μακ αρχαίο ενας φιλος που σπουδαζε Αγγλια.Αυτα
Ο πίνακας τι πηγή έχει ? Την EΛΣΤΑΤ?trolley είπε:Να σε βοηθήσω.
Στην εικόνα που επισυνάπτω μπορείς να δεις μία ανάλυση της δημοφιλίας των DAW (στοιχεία του 2016, αλλά δεν έχουν αλλάξει πολύ), για να ξέρεις τι χρησιμοποιεί ο κόσμος, αν σε νοιάζει βέβαια. Ο λόγος που το Logic (το οποίο τρέχει μόνο σε Mac) είναι στην κορυφή, είναι ότι όντως περισσότεροι από όσους ασχολούνται σοβαρά με τέτοια πράγματα έχουν Mac (το ίδιο ισχύει με φωτογράφους / γραφίστες / προγραμματιστές και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών).
To gearslutz. Έχει όμως πολύ περισσότερες στο internet. Σε όλες τα στοιχεία είναι περίπου ίδια. Και βέβαια, οι άνθρωποι είναι όντως μουσικοί. Περιέργως, συμφωνούν μαζί μου.cos_dr είπε:Ο πίνακας τι πηγή έχει ? Την EΛΣΤΑΤ?
Σε τι συμφωνουν?trolley είπε:To gearslutz. Έχει όμως πολύ περισσότερες στο internet. Σε όλες τα στοιχεία είναι περίπου ίδια. Και βέβαια, οι άνθρωποι είναι όντως μουσικοί. Περιέργως, συμφωνούν μαζί μου.
;D
Στο ότι πριν τη δωρεάν διανομή του Sonar, ήταν πάντοτε πέμπτο ή έκτο στις προτιμήσεις όντως μουσικών και όχι ερασιτεχνών σαν εμένα. Εγώ το Sonar είχα, και έχω (να ένας λόγος να το αλλάξεις, ένεκα της συμπάθειας που μου έχεις). Το ξέρεις ότι είναι έτσι, διότι σε είχα ενημερώσει για το ότι επρόκειτο να κάνω χρήση της ειδικής προσφοράς της Steinberg για τους ιδιοκτήτες του Sonar, προκειμένου να πάρω το Cubase.cos_dr είπε:Σε τι συμφωνουν?
Δεν έχω αντιπάθεια στο προσωπο σου.trolley είπε:Στο ότι πριν τη δωρεάν διανομή του Sonar, ήταν πάντοτε πέμπτο ή έκτο στις προτιμήσεις όντως μουσικών και όχι ερασιτεχνών σαν εμένα. Εγώ το Sonar είχα, και έχω (να ένας λόγος να το αλλάξεις, ένεκα της συμπάθειας που μου έχεις). Το ξέρεις ότι είναι έτσι, διότι σε είχα ενημερώσει για το ότι επρόκειτο να κάνω χρήση της ειδικής προσφοράς της Steinberg για τους ιδιοκτήτες του Sonar, προκειμένου να πάρω το Cubase.
Πρέπει να καταλάβεις ότι ο κόσμος δεν είναι μαύρο και άσπρο. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές γνώμες και όλες έχουν τη σημασία τους αν τις διαβάζει κάποιος σωστά - ακόμη και η δική μου.
Επειδή έχεις προσωπική αντιπάθεια στο πρόσωπό μου, έχεις σκαρφιστεί ότι για να μπορεί κάποιος να έχει εμπεριστατωμένη γνώμη για το μουσικό λογισμικό, πρέπει να είναι μουσικός και μάλιστα ικανός. Εγώ σου λέω ότι αρκεί να ξέρει να παίξει μία ντο ματζόρε σε δύο-τρία όργανα και πέντε τύμπανα σε κλαβιέ ή μεμβράνες. Και όπως ξέρουμε όλοι, οι διάφοροι reviewers στο ιντερνετ, ποτέ δεν είναι μουσικοί όπως τους εννοείς εσύ, εκτός από ελάχιστους.
Οπότε, πρώτα σκαρφίζεσαι αυτό το πράγμα και μετά χάνεις το χρόνο σου να λες ότι εγώ δεν είμαι μουσικός και άλλα άσχετα. Εσένα παιδάκι μου όταν γράφεις τη γνώμη σου για μία ταινία σε ρώτησε κανείς αν είσαι κινηματογραφιστής; Για το δικό σου καλό, παράτα αυτή τη νοοτροπία. Δεν χρειάζεται οι άλλοι να έχουν άδικο για να έχεις εσύ δίκηο - κάλλιστα μπορεί να έχουμε ΟΛΟΙ άδικο ή ΟΛΟΙ δίκηο. Έτσι είναι.
Για την ενημέρωση όποιου ενδιαφέρεται: δεν είμαι μουσικός. Οι γνώσεις μου σε τεχνική / αρμονία είναι αντίστοιχες κάποιου που έχει κάνει πιανο για ένα-δύο χρόνια. Είμαι όμως προγραμματιστής και χρήστης συστημάτων αναπαραγωγής ήχου / βίντεο / στατικής εικόνας (αυτά που λέμε "πολυμέσα") για πολλά-πολλά χρόνια. Επίσης, λόγω οικονομικής άνεσης, βίτσιου και προσωπικής ταύλας, ειμαι ιδιοκτήτης και αρκετά έμπειρος χρήστης πληθώρας προγραμμάτων για πολυμεσικές εφαρμογές, στις οποίες περιλαμβάνονται αυτά που οι μουσικοί λένε DAW.
Α, επίσης ξέρω τα πάντα για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μιλώ μόνο για πράγματα με τα οποία έχω ζωντανή, οργανική σχέση. Δεν μιλώ για τα Μακ (ή οτιδήποτε άλλο) από τη σκοπιά του fanboy διότι κατά βάση είμαι κυνικός και λάτρης του ελεύθερου λογισμικού (το κύριο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιώ καθημερινά είναι το Linux).
Δίπλα από αυτό το κείμενο γράφει "Computer Tech", επειδή αυτός είναι ένας τίτλος που είχε επιννοηθεί από τη Διαχείριση, δεν έχει σχέση με το επαγγελματικό μου αντικείμενο.
Αυτά.
Διαφωνώ εν μερει αλλά θα σου αφησω τον τελευταίο λογο.trolley είπε:Ο Superfunk ήταν ειλικρινής όταν έγραφε πως οι περισσότεροι προτείνουν αυτό με το οποίο ήδη εργάζονται και αισθάνονται άνετα. Με την ίδια λογική που όσοι έχουν iPhone προσπαθούν να βγάλουν χαζούς όσους δεν έχουν.
Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν έδωσα συμβουλές σε εσένα, αλλά σε κάποιο νεοφερμένο που (όπως έγραψε και ο manosx) μας μπέρδεψε όλους άθελά του σχετικά με τις προθέσεις του.
Αν έδινα συμβουλές σε εσένα (θεός φυλάξοι) θα ήταν διαφορετικές, πολύ διαφορετικές, διότι α) έχεις ήδη κάνει τεράστια χρηματική και χρονική επένδυση, β) ξέρεις τι θέλεις, γ) έχεις ήδη σημαντική εμπειρία με hardware όργανα κλπ.
Δηλαδή, ο μόνος αρμόδιος να πει αν βοηθήθηκε από αυτά που έγραψα είναι ο O.P., οι υπόλοιποι τα διαβάζετε "κατά λάθος", επειδή είμαστε σε φόρουμ. Επίσης, να υπογραμμίσω (και η Διαχείριση το ξέρει) ότι εγώ δεν πουλάω τίποτε απ' όλα αυτά, και από οικονομικής απόψεως μου είναι εντελώς αδιάφορο τι θα πάρει ο καθένας.
Σαν υστερόγραφο: πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί όταν επικαλούμαστε την μουσική (δηλαδή, την καλλιτεχνική) μας αξία όταν θέλουμε να μιλήσουμε για εξοπλισμό. Διότι αυτό ανοίγει διάπλατα το δρόμο για να μας πει κάποιος "φίλε, η μουσική σου είναι πάτος, οπότε άσε καλύτερα να μου πει κάποιος άλλος". Γι' αυτό οι φτασμένοι μουσικοί δεν γίνονται reviewers, απλά κάνουν endorse κάποιο κομάτι εξοπλισμού και όποιος τους αγαπάει, το δέχεται.
Δεν είναι δικός μας ο τελευταίος λόγος.cos_dr είπε:Σου αφηνω τον τελευταίο λόγο.
Καλησπέρα. Εφόσον χρειάζονται μόλις αυτά τα 3 (cpu, psu, ram) το σημαντικότερο ερώτημα είναι: ποιός είναι ο μακροχρόνιος στόχος χρήσης του home studio.Jazzombie είπε:Ειναι λιγο μυστηρια η κατασταση βασικα,υπαρχουν τα χρηματα για mac απλα σκέφτομαι τι αλλο θα μου παρουσιαστεί στην πορεία όπως absorbers και διαφορα αλλα τετοια στουντιακα που ισως θα έπρεπε να μη με απασχολει τωρα αυτο καθως πρέπει να στηθεί πρωτα η φαση κ μετα.Αν ομως παω σε PC τα χρήματα που βαζω(750) ειναι μονο για επεξεργαστή,τροφοδοτικό και RAM τα υπόλοιπα τα εχω.
αυτόν ευέλικτο και σενα πανί με πανί...Jazzombie είπε:τον κανει αυτοματος πιο ευέλικτο αν ειναι σωστη η λεξη...
γιατί ζήλια....marathon είπε:Υπερβολές και ζήλια... ;D
Φαίνεται ότι δεν είχες ποτέ...dimsonic είπε:γιατί ζήλια....
να μου το χαρίζουν δεν το παίρνω... ;D