ποια ειναι τα τρανζίστορ???Gant είπε:τα δύο τρανζίστορ/ολοκληρωμένα πάνω στην ψύκτρα τί γράφουν;
αυτα στην ψυκτρα ΕΙΝΑΙ power transistors (ενδεχομενως mosfets) και ειναι ο "τελικος ενισχυτης" σου.Tthawth είπε:Εγω μπορει να κανω λαθος, αλλα εκει στο ψυκτροειδές αντικείμενο που ψιλοφαινεται να υπαρχει θεση για δυο τρανζιστορ, δεν θυμαμαι να υπηρχε κατι το ηλεκτρονικο. Αυτα τα μαυρα τετραγωνακια ηταν απλα πλαστικα πιαστρακια για να πιανει η ψυκτρα πανω στην πλακετα. Οι βιδες βιδωνουν πανω τους ουσιαστικα. Παιζει τα τρανζιστορ να βρισκονται απο κατω απο την πλακετα? Ισως να μην θυμαμαι και καλα βεβαιως. Θα πρεπει να περιμενω να ερθω σε επαφη με τον ενισχυτακο παλι.
Εκτος κι αν ειναι τρανζιστορ με τρυπες για να βιδωνουν σε ψυκτρα. Παιζει?
Μα τι σορυ λες τωρα. Εγω σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια! Θα προσπαθησω να παρω και μια φωτο απο την τελικη ενισχυση να δουμε τι παιζει. Ευχαριστω παιδιαboody είπε:σορι αλλα δε ξερω περισσοτερα ουτε τι πρεπει να γραφουν τα μοσφετ /τρανζιστορς για να ειναι 30watt ο ενισχυτης ουτε ξερω τι ειναι το tube screamer chip.
μην τα ξεβιδωσεις. δεν θα βρεις τιποτα απο πισω.Tthawth είπε:Τελικα εντοπισα ξανα τα δυο τσιπακια και τζιφος. Δεν γραφουν τίποτα. Τουλάχιστον απο τις πλευρές που φαίνονται. Ίσως γράφει απο την μεριά της ψύκτρας αλλα δεν είχα μικρο κατσαβιδάκι να την αφαιρεσω. Μάλλον με την απορια θα μεινω ομως !
ναι, λογικα ειναι.Tthawth είπε:Ειναι οντως το 4558? To 'tube screamer chip' ειναι καλο ή κακο? Τι ακριβώς προσφέρει? Σε γενικές γραμμές ο ενισχυτής εχει ζεστο και γλυκό ήχο.
Αυτο ειναι ενα δραμα με τον ενισχυτη αυτον. Το υπολογίζω γυρω στα 30watt (δεν το κοβω να φτανει τα 60 παντως). Με παρα πολυ ζεστο ήχο. Και εκει που εγω θελω κατι πιο μοντέρνο και μπαίνω σε σκέψεις να μετατρέψω την καμπίνα σε συγχρονο τελικό με πολλά watt, τον πιάνω και πάιζω καμιά πενιά και γλυκαίνομαι, οποτε και με πειθει το σιχαμένο να μην το πειράξω... Αλλα τα watt ειναι λιγα τα ατιμα για παραέξω... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.alderbody είπε:Το "καλο" ειναι αυτο που αρεσει σε σενα.![]()
Ωωω. Ευχαριστω για την απαντηση παιδια. Δλδ εαν εχει δυο απο αυτα ο ενισχυτης (που εχει) υπολογιζονται σαν 2χ30=60W ισχυ?studio54GR είπε:Negative Positive Negative σημαίνει....
30W το ένα και ανάλογα την τάξη λειτουργίας.