Πως θα φτιάξω τον ήχο μου?

BARoN

Μόνιμος θαμώνας
Γεια σας..Σε λιγο καιρό θα γίνω μαλλον κατοχος της Ibanez rg370dx..Εχω ενα 20αρι Stagg μονο και θελω να μου πείτε ιδέες για να βελτιώσω τον ήχο μου..

Π.χ. πεταλιερα και ταδε amp η modelling amp..Τελικό κοστος μεχρι 250 ευρώ!Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βάλε τα στην άκρη και περίμενε να μαζέψεις

και άλλα για να πάρεις ένα καλό ενισχυτή.

Δεν θα φτιάξει αλλιώς ο ήχος σου δυστυχώς

Υπάρχουν διάφορες σχολές και δυστυχώς το θέμα που ανοίγεις έχει συζητηθεί πάρα πολύ, γι αυτό και ελάχιστοι μπαίνουν στον "κόπο" να σου απαντήσουν.

1η λύση: Μαζεύεις λεφτά και αγοράζεις λαμπάτο ενισχυτή και πεταλάκια

2η λύση: Μαζεύεις λιγότερα και παίρνεις το pod x3. Είναι πάρα πολύ καλύτερο και όπως ολα τα pod πολύ εύχρηστο.

Ό,τι και να αποφασίσεις, σημασία έχει να το μάθεις καλά. Υπάρχουν πάρα πολλοί που θάβουν πεταλιέρες, επειδή άκουσαν μόνο τα preset. Ακόμα και  pod να πάρεις, θα πρέπει να ασχοληθείς μαζί της πάρα μα πάρα πολύ.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν συνταγές για να φτιάξει κάποιος τον ήχο του. Όλοι μ αυτό τραβιόμαστε και αγοράζουμε και ξαναγοράζουμε...

Για αρχή θα συμφωνούσα ότι ένας καλός ενισχυτής θα αποτελέσει μια στέρεη βάση. Αν όμως μπορείς να παίζεις μόνο με ακουστικά και βιάζεσαι, πάρε ένα podάκι

+1 για τον καλο ενισχυτη.... Κατα την δικια μου γνωμη ο καλος ενισχυτης ειναι πιο σημαντικος απο την καλη κιθαρα.Οσα εφε και να εχεις θες κατι καλο να βγαζει τον ηχο της κιθαρας σου προς τα εξω...

εγω λεω να παρεις εναν Roland cube 30 κ ενα πεταλακι για να αλλαζεις καναλια κ να βαζεις/βγαζεις εφφε κ εισαι μια χαρα. οκ, λαμπα δεν ειναι αλλα για τα λεφτα του ειναι πολυ καλος. Γνωμη μου παντα. ;D ;D

Κάνεις υπομονή μαζεύεις λεφτά και αγοράζεις ενισχυτή. ;) Έχοντας συνηθήσει στον Stagg θα εκπλαγείς για το πόσο καλύτερος θα είναι ο ήχος σου ;) Περισσότερο απο ότι με πεταλιέρες κλπ κλπ κλπ

Βρήκα αυτό..http://www.dv247.com/invt/27732/

Δεν γίνεται τπτ?Εμενα μου άρεσε στο Naka που πηγα και το ακουσα!

δοκιμες,δοκιμες,δοκιμες και δοκιμες...πειραγματα σε ολα τα ποντεσιομετρα μεχρι να βρεις τον ηχο που αρεσει ΣΕ ΕΣΕΝΑ!  ;)

Οκ..λετε "Βάλτα στην άκρη".

Για τι ποσο μιλάμε..και για ποιον ενισχυτή μιλάμε?

Αν επερνα τώρα ενα Pod..δεν θα μπορουσα να το χρησιμοποιήσω και με τον μελλοντικο μου ενισχυτή?

Αντε παρε το pod να σου φύγει η κάψα και σε κανα-δυο χρονάκια που θα ψηθείς για καλό ενισχυτή και θα έχεις μαζέψει και αρκετά φραγκάκια θα βγεις στη γύρα να ψαχτείς.

+100

Να κατασταλλάξεις σε γενικές γραμμές και στον ήχο που θα θες, και πας και αγοράζεις τότε. Τώρα το pod θα σε υπερκαλύψει με τα λευτά που ζητά. Θα σου έλεγα να μάζευες λευτά, μόνο και μόνο για να πάρες το x3 που παίζει κάπου στα 350€

Γιατι ειναι η πιο κουλή ερώτηση ever κατα την γνώμη μου αλλα δεν έβγαζα άκρη αν δεν την κάνω.. ::)

Έστω οτι παίρνω το pod..πως θα το ακουω?στα ηχεία του PC είναι Ok?

Αν έχεις καλά ηχεία παραπάνω από οκ. Μπορείς όμως να δοκιμάσεις αυτό που κάνω εγώ: τα περνάω μέσα από ένα ηχοσύστημα από ένα παλιό στερεοφωνικό (για την ακρίβεια το δικό μου ήταν Πικ - Απ). Τα ηχεία είναι αρκετά δυνατά συνήθως και αν είσαι τυχερός και έχει και Equalizer (π.χ. εμένα έχει 5 -band) τότε μιλάμε πως βγάζει απίστευτο ήχο... ακόμα και με ένα απλό πεταλάκι... πολύ καλύτερο από οποιονδήποτε ενισχυτή έχω δοκιμάσει κάτω από 200 ευρώ, και με πετάλια πάνω... φρόντισε όμως να πάρεις καλά καλώδια γιατί είναι κρίμα να χαλάει ο ήχος εξαιτίας τους...

BARoN είπε:
Γιατι ειναι η πιο κουλή ερώτηση ever κατα την γνώμη μου αλλα δεν έβγαζα άκρη αν δεν την κάνω.. ::)

Έστω οτι παίρνω το pod..πως θα το ακουω?στα ηχεία του PC είναι Ok?
Δεν θα ακούς καλά στα ηχεία του pc. Αν θες πραγματικά καλό ήχο για να τον ευχαριστιέσαι θα πρέπει να πάρεις πρώτα ένα καλό ενισχυτή για να ακούς την κιθάρα σου μέσα από αυτόν . Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ακριβό ενισχυτή, μπορείς να βρεις κάτι πολύ καλό, σε καινούργιο, μέχρι τα 300 ευρώ.

Μετά μπορείς να προσθέσεις εφέ από πεταλάκια ή πολυεφε ( μικρό ή μεγάλο ).

Sozos είπε:
Αμα παιζεις μεσα απο στερεοφωνικο, το τελευταιο πραγμα που θα χαλασει τον ηχο σου ειναι τα καλωδια
Μην το λες, δεν το είπα στην τύχη, την είχαμε πατήσει έτσι... δεν είχαμε ελέγξει αν τα καλώδια κάνανε τη δουλειά και έβγαινε ένα απίστευτο βουητό με την κιθάρα να μην ακούγεται σχεδόν καθόλου... αλλά τώρα δουλεύει μια χαρά και βγάζει μαμώ τους ήχους...

Trending...

Νέα θέματα

Back