Ανεφερες αρκετά τη διαφορά στα ηχεία και τον ενισχυτη. Επειδή τυχαινει να εχω ηχειάρες ;D ως μονιτορ (Roland DS-5), μήπως με συμφέρει η αγορά ενός RP, δεδομένου ότι θα βγαίνει απο τα DS? Μιλάμε για κανα 2 χιλιαρικα διαφορά στην τιμη ;D
Tο πλήκτρο, entry-ξεentry, με ενθουσίασε. Επειδή ειμαι μια μίξη διαφορετικών τεχνικών (παιζω καθημερινά σε ακουστικά πιανα, όρθια ή με ουρά, αλλά ΚΑΙ semi-weighted στο σπιτι), βρισκω το πληκτρο του συγκεκριμένου οργανου ακριβως όπως το θέλω. Εχει πιο γρηγορη επαναφορά απο το ακουστικό πιάνο, αλλά πολυ καλό κοντρόλ των δυναμικών, κάτι που με τα semi-weighted ειναι αστείο.
Στο πεντάλ μου έκανε εντυπωση, πως λειτουργει ακριβώς όπως του πιάνου. Ειδικά το κρατημα του sustain της νότας, ακόμα και αν πατήσεις το πενταλ αφου αφήσεις το πληκτρο, είναι κάτι που δεν περιμενα να ακουσω. Και το δοκίμασα επιτηδες και αρκετή ώρα. Κραταει μέχρι και τους αρμονικους.
Τους ήχους όπως είπα, τους περίμενα λίιιιγο πιο γεμάτους. Αλλά είπαμε, ίσως φταίει ο χώρος. Αλλά..επιτέλους κανονικές ψηλές νοτες. Ειχα βαρεθει το σαντουρι των clavinova (ειχα μεχρι προσφατα ενα) και την λάσπη στα χαμηλά, τύπου
Kurzweil (MarkPro One).
Θα ξαναπεράσω σίγουρα απο τον Στολλα, και θα παρω και τα ακουστικά μου μαζι. Τα εχω χρονια και θα καταλάβω ακριβως τι παίζει, απο κει μεσα