Ποιό Delay?

ginargiros

Παλιά καραβάνα
Θέλω να τσιμπίσω ένα πεταλάκι delay και είμαι ανάμεσα στα

-Digitech Digidelay

-Boss DD-20

-TC Electronic ND1 Nova delay

Τα έχει δοκιμάσει κανένας? Ξέρω πως το digitech έχει τα μισά λεφτά αλλά αξίζει να δώσω τα διπλά για κάτι καλύτερο?

μεταξυ των digitech k DD20 σαφως το δευτερο.......ειναι ΤΟ delay τοσο απο αποψη χρηστικοτητας οσο και ηχων αν θελεις delay σε φορματ stompbox και η τιμη του για αυτα που προσφερει ειναι απολυτως ικανοποιητικη......

Το tc δεν το εχω δοκιμασει αλλα το ονομα ειναι βαρυ και δυσκολα θα ειναι κατι κακο......(μοναδικο προβλημα που βλεπω να εχει επαναλαμβανω χωρις να το εχω δοκιμασει και χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος για αυτο ειναι οτι επιτρεπει την επιλογη μονο μεταξυ 2 preset delays....ας το επιβεβαιωσει καποιος.....)

Αν τα χρηματα δεν ειναι προβλημα και σε ενδιαφερει ιδιαιτερα το θεμα delay σε πεταλι δες και to timefactor της eventide

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
tc με κλειστα ματια... Εγω εχω το vintage delay της tc και ημουν απολυτα ικανοποιημενος. Δυστυχως το δινω για οικονομικους λογους..

Εγώ έχω το DD20 και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φεντεριάρη. Μου βγήκε πολύ καλύτερο απ'ότι περίμενα. Το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι τρώει τις μπαταρίες για πλάκα, οπότε ένα εξωτερικό τροφοδοτικό είναι απαραίτητο.

Σύγκριση με το tc δεν μπορώ να κάνω γιατί δεν το έχω ακούσει ποτέ. Το Digidelay είναι επίσης πάρα πολύ καλό αλλά δεν παίζει να σου προσφέρει τις δυνατότητες και την ευχρηστία του DD20.

Υπάρχουν μερικά delay που έχουν πολύ χαρακτήρα,

ακριβές επιλογές αλλά όχι μακρια απο ένα dd20.

Αν ακούσεις π.χ ένα sib echodrive δίπλα σε ένα dd20 θα

πάθεις σοκ για το πόσο τζιτζικι ακούγετε το boss.

Το Dls Echotap είναι επίσης ένα τέτοιο πετάλι, το t-rex

επίσης, το tc vintage επίσης, το maxon ad 900 ή 999 επίσης.

Πιό φτηνό αλλα κλασσικό το eh memory man......

Και του jam που είχα ακούσει πολύ καλο. Ψαξ'το λίγο

και επειδή είναι το αγαπημένο μου effect και το έχω ψάξει

οι επιλογές είναι πολλές

Δεν θέλω 100% αναλογικό delay. Εκτός άν με το αναλογικό μπορώ να ψιλοεξομοιώσω το ψιφιακό (για 1-2 repeats εννοείται)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το dls δεν είναι αναλογικό, είναι ψηφιακό αλλά με tone και όγκο, με tap που είναι πολύ χρήσιμο. Το sib είναι λαμπάτο,

ψηφιακό, αλλά πολυ ζεστό. Δεν έχω ακούσει ακόμα το nova,

αλλά γράφονται σε ξένα forums τα καλύτερα.

Αωτιπρόσωπος είναι η Όμικρον, αλλά τα δίνει και στο guitar store, δεν ξέρω αν τα έχει φέρει ακόμα. Όταν το ακούσεις

πέρνα απο τον κουρμπή να ακούσεις το dls και το sib Αν τα

έχει φέρει τα sib

Θέλω να τσιμπίσω ένα πεταλάκι delay και είμαι ανάμεσα στα -Digitech Digidelay

-Boss DD-20

Τα έχει δοκιμάσει κανένας? Ξέρω πως το digitech έχει τα μισά λεφτά αλλά αξίζει να δώσω τα διπλά για κάτι καλύτερο?
Εξαρταται τι θελεις ....

Αν θες ενα ΑΠΛΟ delay με δυνατοτητα tap tempo και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΗΧΟ παρε το Digidelay

Aν θες ενα delay που να κανει "της παναγιας τα ματια" παρε το BOSS (και αυτο εχει καλο ηχο αν και κατα τη γνωμη μου κατωτερο του Digidelay το οποιο στο αναλογικο του simulation ειναι απιστευτο.)

Αν θες ενα εξαιρετικο ψηφιακο hi fi delay (& εχεις και ΦΡΑΓΚΑ) παρε το Nova Delay

-Boss DD-20

Εξαρταται τι θελεις ....

Αν θες ενα ΑΠΛΟ delay με δυνατοτητα tap tempo και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΗΧΟ παρε το Digidelay

Aν θες ενα delay που να κανει "της παναγιας τα ματια" παρε το BOSS (και αυτο εχει καλο ηχο αν και κατα τη γνωμη μου κατωτερο του Digidelay το οποιο στο αναλογικο του simulation ειναι απιστευτο.)

Αν θες ενα εξαιρετικο ψηφιακο hi fi delay (& εχεις και ΦΡΑΓΚΑ) παρε το Nova Delay
+1!!!

To digidelay είναι από τα αγαπημένα μου πεταλάκια και έχω δοκιμάσει κσι περάσει από πολλά delay!

Με μπερδέψατε :)

Παντως SF , το NOVA δεν είναι πολύ πιο ακριβό από το dd-20 (ούτε 20¤ στον Θωμά)

εχεις απολυτο δικιο το μπερδεψα με το vintage delay. :wink:

γενικα με την t.c electronics δεν τα παω καλα εχει μια "εμφυτη ψηφιακιλα" σε ολα τα προϊοντα της που προσωπικα με ενοχλει (σε αλλους βεβαια αρεσει πολυ) :wink:

γενικα με την t.c electronics δεν τα παω καλα εχει μια "εμφυτη ψηφιακιλα" σε ολα τα προϊοντα της που προσωπικα με ενοχλει (σε αλλους βεβαια αρεσει πολυ) :wink:
Kι εσύ τέκνον SF;
tongue0020.gif

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Γινάργυρο. Αντί να σου πω τις προσωπικές μου προτιμήσεις σε delays, και να προχωρήσω στα γνωστά "γιατί δεν κοιτάς κι αυτό", "τσέκαρε κι εκείνο" κλπ., δεν θα σε μπερδέψω και από τα 3 που πρότεινες θα προτιμούσα το TC.

Εγώ πήρα το DD-20 γιατί ήθελα τις ανέσεις του. Εκ των υστέρων δεν μου άρεσε καθόλου ο ήχος του αλλά θα το κρατήσω στην πεταλιέρα μου έστω σαν δεύτερο.

Σκέφτομαι να πάρω ένα δεύτερο αυτή τη φορά αναλογικό για να το χρησιμοποιώ για χόρους κ όχι για επαναλήψεις...

Το digidelay εμένα προσωπικά με εξέπληξε και σίγουρα αξίζει τα λεφτά του...

Πάντως το δελταδελτα-είκοσι είναι το καλύτερο all-around σε πετάλι...

Το DigiDelay είναι πολύ ωραίο, ειδικά στην ρύθμιση Tape, αλλά δεν έχει μνήμες.

Αν κάποιος θέλει μνήμες πολλές ... μπορεί να πάει και σε πολύεφφε γιατί η τιμή του DD-20 μαζί με ένα adaptor δεν είναι πολύ μακριά απο ένα μεταχειρισμένο GT-8 που στα ψηφιακά εφε είναι μια χαρά.

-Boss DD-20

Εξαρταται τι θελεις ....

Θα συμφωνήσω με τον Superfunk ;)

Aν θες μια φτηνή και καλή λύση, πάρε το DigiDelay, αλλιώς το DD20. Τα είχα και τα 2 για αρκετό διάστημα...

Διάβασε μια παλιά μου κριτική στο DigiDelay:

http://www.noiz.gr/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=57

ΥΓ: άσχετα με το ποιο delay θα επιλέξεις τελικά, η χρήση εξωτερικής τροφοδοσίας (και όχι μπαταριών) είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ...

@ Elavd: Η εξωτερική τροφοδοσία εννοείται. Με τρώει όμως λίγο και το tc...

@Angleos: Πολυεφέ έχω, το πουλάω και δεν θέλω να πάρω άλλο (εκτός απο το G-System :) )

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back