Ποιό από τα 3 παρακάτω Preamps και γιατί ?

Και τα τρία είναι παρωχημένα, εκτός αν τα βρήκες σε εξαιρετική κατάσταση και συγκλονιστική τιμή και τυχαίνει να σου αρέσει ο "ήχος τους".

Σχεδόν όλα τα σύγχρονα ψηφιακά modelers έχουν καλύτερο ήχο και από τα τρία (σαν preamps, με τελικό λαμπάτο ή μη) και έχουν και εφφέ.

αν και είμαι κάτοχος του JMP, το οποίο και λατρέυω, θα συμφωνήσω οτι είναι παλαιότερης γενιάς και "ξεπερασμένο", αφου με εναν modelling οπως αναφέρθηκε κάνεις πολυ καλύτερη δουλειά...

αν δεν ισχύει αυτο που είπε ο Loci δες στις αγγελίες για κανα Pod XT ή X3. ιδίως το XTμπορείς να το βρείς πλέον σε εξευτελιστική τιμή...

τώρα αν ρωτάς ποιό είναι καλύτερο ηχητικά, αυτό είναι τελείως υποκειμενικο.

Παιδιά, κατ'αρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τις

προτάσεις σας...Σκέφτηκα την λύση modelling preamp

e.g digitech gsp 1101...αλλά επειδή ασχολούμαι με την

80's-90's κιθαριστική σκηνή θα ήθελα ενα

midi tube preamp της εποχής π.χ JMP-1,

ADA MP-1...τα οποία τα έχω ακούσει και μπορώ να

πω πως ήταν ακριβώς αυτό που ψάχνω ηχητικά...

Τώρα όσον αφορά το engl 530...έχω διαβάσει

διάφορα reviews...από μούφα και μέτριο έως τέλειο :P...

Από την άλλη είδα πως πουλάει ένας συμφορουμίτης

το ADA MP-2 στα 250 ευρώ και ένας άλλος στα 210 ευρώ  ??? ...το οποίο είναι μια πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού MP-1

αλλά δεν το έχω ακούσει...ξέρετε να μου πείτε περί τίνος πρόκειται αν το έχετε ακούσει ? κλπ...σας ευχαριστώ και πάλι !

Φίλε Blackie ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Έχω ακούσει το JMP-1 και μου άρεσε...τώρα όσον

αφορά το engl 530 έχω ακούσει κλιπάκια στο youtube

και μου ακούστηκε πολύ βαρύ και γενικά πολύ

τσιρίδα  ;D πάντως σκέφτομαι και τη λύση digitech gsp 1101

έχω ακούσει τα καλύτερα  ;)

Thanx φίλε Superfunk, και εμένα μου άρεσε...

διάβασα επίσης πως και Billy Gibbons χρησιμοποιεί ένα

τέτοιο "μηχάνισμα" :P

XEXE ουτε κατα διανοια δε συγκρινονται τα modellers με τα εν λογω μηχανηματα, τα οποια εχουν χρησιμοποιηθει σε μερικες απο τις πιο κορυφαιες δισκογραφικες δουλειες των 80's, 90's και 00's (βλεπε Βlackalbum κλπ).

To mp2 δεν το εχω ακουσει, αλλα εχω ακουσει το mp1 μιας και το εχω, και to jmp1, τα οποια ειναι πολυ παρομοια ηχητικα αφου το jmp1 ηταν η απαντηση της marshall στο ADA mp1, το οποιο τοτε αποτελουσε καινοτομια της εποχης.

Ηχος τιγκα marshall και τα δυο, παιζουν φανταστικα και σε mosfet τελικους, εαν δε τα βαλεις σε λαμπατο τελικο σκοτωνουν. Και το καλο ειναι οτι τα βρισκεις σχεδον τσαμπα σημερα. Σε αντιθεση με τα προσωμειωτηρια, εχουν "πραγματικο ηχο", τα πριμα τους εχουν αυτη τη λαμπατη χροια την οποια εχουν κομμενη απο τα γενοφασκια τους κατι pod κλπ, για να μη τζιτζικιαζουν.

JIMMYPAP είπε:
Σε αντιθεση με τα προσωμειωτηρια, εχουν "πραγματικο ηχο", τα πριμα τους εχουν αυτη τη λαμπατη χροια την οποια εχουν κομμενη απο τα γενοφασκια τους κατι pod κλπ, για να μη τζιτζικιαζουν.

Μόλις πήρα  το κορυφαίο  ;D digitech gsp 1101,σε μισή ώρα το έστειλα για ανακύκλωση  ;D

Τα ξεπερασμένα mp1 mp2 jmp1 είναι καλύτερα απο τα [move]προσωμειωτηρια[/move].

Με εξαιρεση το Axe-Fx προσομοιωτηρι

Edit: Και την αποψη μου για τον OP, JMP1.(ειδικα αν καποια στιγμη κανεις mod απο voodoo amp,σκοτωνει, για ηχους Marshall παντα)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κι εγω θα ψηφισω το jmp1, οχι λογω ηχου (ξερω πολλους που το εδωσαν για να παρουν το ADA αν και ειναι πολυ κοντα), αλλα κυριως λογω του οτι θα το βρεις πολυ πιο καινουριο μιας και ηταν ακομα στην παραγωγη μεχρι πριν 4-5 χρονια.

Για το axe που ειπε ο φιλος θα διαφωνουσα, αλλα ξερω οτι θα με παρει ο διαολος παλι απο καποιους οποτε το αφηνω... ;D  

Βλεπω σας αρεσε το "προσομοιωτηρι", να το κατοχυρωσω?  ;D

JIMMYPAP είπε:
Για το axe που ειπε ο φιλος θα διαφωνουσα, αλλα ξερω οτι θα με παρει ο διαολος παλι απο καποιους οποτε το αφηνω... ;D  

Βλεπω σας αρεσε το "προσομοιωτηρι", να το κατοχυρωσω?  ;D
Κι εγω αν δεν ειχα και τα δυο να τα συγκρινω, θα διαφωνουσα με αυτο που εγραψα ;D

grorig είπε:
Κι εγω αν δεν ειχα και τα δυο να τα συγκρινω, θα διαφωνουσα με αυτο που εγραψα ;D
Δεκτο. Το marshall εχεις ομως οχι το ADA ε? Για να παινεψω και το σπιτι μου... ;D

Την ειχα και την Αντα, αλλα "εφυγε" εδω και πολυ καιρο. ;D Ειναι καλο μηχανημα για την εποχη του και την κατηγορια του ομως.(μιλαω για το ΜP1) Απλα σαν αισθηση μου καθοταν το JMP1 λιγο καλυτερα.Περι ορεξεως...... ξερεις ;D

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απόψεις/γνώμες σας...επειδή είμαι

κολλημένος με αυτήν την εποχή και με τον συγκεκριμένο ήχο

θα πάω ντουγρού για κάποιο από τα 3 προαναφερθείσα

preamps...έχω ακούσει JMP-1 και ΜP-1 και είναι

super για αυτό που θέλω...αλλά θα ήθελα να

ακούσω απόψεις/γνώμες και για το MP-2 της

ADA.

Trending...

Νέα θέματα

Back