Ποια Strat;

Επειδή βρίσκομαι επίσης σε αναζήτηση στρατ, θα σου πω τα εξής:

Οι στράτ είναι η κιθάρα με την περισσότερη ποικιλία σε μοντέλα. Ένα κάρο neck profiles, συνδυασμοί μαγνητών, μοντέλα μαγνητών, χρώματα, ξύλα, you name it. Ο καθένας θα βρεί κάποιες να τον βολεύουν και κάποιες που δεν τις αντέχει. Αν δε δοκιμάσεις να δεις τι τελικά θέλεις, δε γίνεται. Εδω υπάρχουν έντονες διαφορές πολλές φορές από κομμάτι σε κομμάτι του ίδιου μοντέλου.

Πολύ χοντρικά, τα χαρακτηριστικά της κιθάρας του Blackmore (που κ εγώ είμαι μεγάλος φαν) είναι 70's headstock, u-shaped neck, vintage ταστα, scallop, και πολύ hot neck κ bridge μαγνήτης, χωρίς καθόλου middle. Αρκετά κοντά σε αυτά είναι η μεξικάνα classic series

http://www.thomann.de/gr/fender_70_classic_strat.htm

Θεωρητικά είναι μια καλή αρχή, για να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις. Μπορεί όμως κάλλιστα κάποια από τα χαρακτηριστικά να μη σου αρέσουν (όπως εγω που δε μου καλοέκατσαν τα vintage τάστα). Ήδη σου έχουν προταθεί και άλλα πολύ αξιόλογα μοντέλα, ξεκίνα τις κιθαροβόλτες  ;)

Πάντως για όποιον ψάχνει μία καλή modern strat (με την προυπόθεση ότι έχει ξεπεραστεί ο "Θέλω να ακούγομαι ακριβώς σαν τον blackmore" σκόπελος) είδα τώρα στις αγγελίες αυτήν...  http://smart.noiz.gr/listings.php?page=15&category=9

η οποία πιστεύω ότι αξίζει μιάς ακρόασης για όποιον ενδιαφέρεται.

Θυμάμαι πίσω στην δεκαετία του '90 είχα μιά τέτοια (δανεική) για 4-5 πρόβες και ένα gig.

Πολύ προσεγμένη κιθάρα.

Long, το link που εβαλες δεν ειναι για καποια συγκεκριμενη αγγελια, τσεκαρε το. Μιλας για την Freeway ή την 96 Standard??

A καλα, το πετυχα και εγω διανα ;D

Αυτη ειναι σαν την Plus με εξτρα bling?

odis13 είπε:
A καλα, το πετυχα και εγω διανα ;D

Αυτη ειναι σαν την Plus με εξτρα bling?
Ναι, ήταν και καλά η top of the line. (έβενος στην ταστιέρα, flame top κλπ)

Οι μαγνήτες στην συγκεκριμένη δεν είναι καθόλου hot αλλά αυτό αξίζει να προσπεραστεί απο κάποιον που ψάχνει για μία πολύ καλή modern strat.

Εξάλλου το να αλλάξεις πχ τον bridge με κάποιον άλλον αν θέλεις περισσότερο output είναι σχετικά εύκολο, το να βρείς την καλή κιθάρα είναι πιο δύσκολο.  ;D

Αυτη ειναι απο τα πιο χαλια μοντελα που εχει βγει φιλε longshadow με ολο το σεβασμο της αποψης

Σιδερενιο nut και αποτυχια μαγνητες χανει και τον χαρακτηρα μιας απλης fender

Σεβαστή η άποψη.

Βέβαια παίζουν και κάποιοι "άσχετοι" με αυτό το nut.

Jeff_beck.jpg

και τι πειραζει το σιδερενιο nut?

πειραζει μονο οταν τα ταστα ειναι απο κοκκαλο κουκουβαγιας.

αλλιως εινα μια χαρα.

sakisep91 είπε:
και τι πειραζει το σιδερενιο nut?

πειραζει μονο οταν τα ταστα ειναι απο κοκκαλο κουκουβαγιας.

αλλιως εινα μια χαρα.
σαν κάτοχος American deluce με lsr για 6 χρόνια, που πάντα κάτι με χάλαγε στον ήχο της,και που τελικά έβαλε κοκκαλινο, να σου πω τη γνώμη μου. Η μέρα με τη νύχτα με θετικότητα ψήφο στο κοκκαλινο nut. Και όποιος επίσης ισχυρίζεται οτι έχει διαφορά μόνο στις ανοιχτές χορδές επίσης να μου επιτρεψεται να πω οτι έχει απόλυτο άδικο. Διαφορά  έχει παντού και σε ανοιχτές και σε νότες μετά το πρώτο ταστο. Αλλάζεις και τα saddles με τα vintage του callaham και έχεις το ωραιότατο. Vintage. Αποτέλεσμα που θες.

ignantios είπε:
σαν κάτοχος American deluce με lsr για 6 χρόνια, που πάντα κάτι με χάλαγε στον ήχο της,και που τελικά έβαλε κοκκαλινο, να σου πω τη γνώμη μου. Η μέρα με τη νύχτα με θετικότητα ψήφο στο κοκκαλινο nut. Και όποιος επίσης ισχυρίζεται οτι έχει διαφορά μόνο στις ανοιχτές χορδές επίσης να μου επιτρεψεται να πω οτι έχει απόλυτο άδικο. Διαφορά  έχει παντού και σε ανοιχτές και σε νότες μετά το πρώτο ταστο. Αλλάζεις και τα saddles με τα vintage του callaham και έχεις το ωραιότατο. Vintage. Αποτέλεσμα που θες.
Επειδή απο εμένα έγινε αρχικά η αναφορά στην κιθάρα, ποτέ δεν την συνέστησα ως...vintage...

Πάντως για όποιον ψάχνει μία καλή modern strat ...
...εξάλλου στο 1ο ποστ γίνεται αναφορά μέχρι και στους metallica. ;) :)

Και όποιος επίσης ισχυρίζεται οτι έχει διαφορά μόνο στις ανοιχτές χορδές επίσης να μου επιτρεψεται να πω οτι έχει απόλυτο άδικο. Διαφορά  έχει παντού και σε ανοιχτές και σε νότες μετά το πρώτο ταστο.
Καταλαβαινεις βεβαια οτι αυτο που λες στερειται οποιασδηποτε λογικης.

Εμενα μου αρεσει πολυ το LSR.Δεν ξεκουρδιζει και δινει στις ανοιχτες χορδες περισσοτερο σκασιμο / πριμα.Αν θες πιο μοντερνο ηχο ειναι μια χαρα.

Superfunk είπε:
Καταλαβαινεις βεβαια οτι αυτο που λες στερειται οποιασδηποτε λογικης.
οκ να σου χαλάσω εγω χατήρι. .....? Βλέπεις και σε πολλά φόρουμ στο εξωτερικό ισχυρίζονται το ίδιο με μένα κάποιοι αλλά τέσπα δεν έχει σημασία εγω εμπιστεύομαι τα αυτιά μου που δουλευουν καμπάνα και όχι τη λογική του άλλου. Γιώργο δεν είπα οτι αναφέρθηκε σαν vintage, απλά το έγραψα για να πω οτι το μεταλλικό nut επηρεάζει πολύ τον ήχο.

ακου μια κιθαρα με zero fret για να καταλαβεις γιατι στερειται λογικης αυτο που λες ;) η χοδρη "αρχιζει" παντα απο το σημειο που αρχιζει να παλεται,αυτο ειναι είτε το nut είτε το ταστο και φυσικα μονο ενα απο τα δυο επηρεαζει τον ηχο καθε φορα.

Σωστά. Αλλιώς θα είχε πολύ μεγαλύτερη σημασία από τι μέταλλο είναι φτιαγμένα τα κλειδιά.

Εγω πάλι γιατί ακούω πολλούς να ορκίζονται στα kluson vintage κλειδιά και ότι έχουν ηχητική διαφορά σε σχέση με άλλα. Τέσπα μου αρκεί που εγω έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τη μετατροπή τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία. Εγώ πάντως άκουσα άλλα πράγματα από αυτό που λέει η λογική.

ignantios είπε:
Εγω πάλι γιατί ακούω πολλούς να ορκίζονται στα kluson vintage κλειδιά και ότι έχουν ηχητική διαφορά σε σχέση με άλλα.
Γιατι ειναι πιο ελαφρια απο τα αλλα :)

Το βαρος στο headstock μπορει να προκαλεσει αλλαγες στον ηχο, δοκιμασε να στερεωσεις ενα μικρο βαριδιο κοντα στα κλειδια, εχει ενδιαφερον. Σε αυτο βασιζονται και τα διαφορα FatFinger.

http://www.amazon.com/Fender-099-2180-100-Fatfinger/dp/B004WQOFBI

Trending...

Νέα θέματα

Back