Ποια Strat;

SYZo

Μόνιμος θαμώνας
Καλημερα σε ολους. Εχω μια yamaha pac 012 την οποια θα ηθελα να αντικαταστήσω,

μουσικα κινουμαι περισσοτερο σε κλασικο ροκ και metal δλδ ranbow acdc scorpions iron maiden metallca ufo deep purple κλπ.

Γιαυτο το λογο νομιζω οτι μια strat θα με καλύψει αρκετά. Μου αρεσε πολυ η fender signature του Richie Blackmoore, το θεμα ειναι οτι τοσα χρηματα αυτη την εποχη δε θα μπορεσω να δωσω μαζεμενα. Θα μπορουσα να βρω καποια fender η οποια με τις καταλληλες παρεμβασεις να φτασει τη παραπανω κιθαρα? Να αναφερω οτι ισως να χρησιμοποιηθει και σε καποιο μικρο live, θα παιζει ομως και τον ρολο της καθημερινης κιθαρας.

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
προσπαθησε να ρωτησεις οτι πιο συγκεκριμενο μπορεις ωστε να μπορουν να απαντησουν πιο γνωστες (εγω δεν εχω γνωσεις για στρατ) απλα προσφατα το εψαχνα κι εγω το θεμα!

Ο ηχος της RB με καλυπτει σε πολυ μεγαλο βαθμο. Θα ηθελα να βρω μια strat που να μπορει να φτασει τον ηχο και ενδεχομενος την αισθηση της, αλλαζοντας ειτε μονο μαγνητες, ειτε και τα παντα.

Το ιδανικο για μενα θα ηταν να βρω μια squier και να αλλαξω τα παντα επανω της ωστε να εχω ηχο που να μπορει να σταθει σε live

παρε μια καλή στρατ και μη το πολυψειριζεις

καλή στρατ ειναι η classic player ;)

Ερωτήσεις του τύπου "βοηθήστε με να διαλέξω εξοπλισμό Χ" πρέπει πάντα να περιλαμβάνουν και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

Την έχεις δοκιμάσει την συγκεκριμένη; Απο ότι βλέπω έχει πάνω SD quarter pounders, οπότε μόνο για κλασικό ήχο ρίτσι δεν μου κάνει. Αλλά μάλλον θα είναι καλή για μέταλ. :D

jimi Ts. είπε:
Εισαι σιγουρος οτι θελεις vintage ταστα;
δεν ειμαι σιγουρος για τιποτα  ;D εσας ρωταω.

πρωτα πρωτα αν αξιζει τα χρηματα της και κατα δευτερων αν μπορω να εχω τον ηχο και την ομορφια της με λιγοτερα χρηματα. ειτε ως απλη αγορα ειτε ως modding (τα χερια μου πιανουν αρκετα)

Την έχεις δοκιμάσει την συγκεκριμένη; Απο ότι βλέπω έχει πάνω SD quarter pounders, οπότε μόνο για κλασικό ήχο ρίτσι δεν μου κάνει. Αλλά μάλλον θα είναι καλή για μέταλ. :D
την εχει ενας φιλος μου και την εχω περιεργαστει μερικες φορες

Εγω παντος τωρα εχω μια fender singature και μια squier classic vibe και το μονο που θα σου πω ειναι οτι αμα πιασεις την μια κιθαρα και την αλλη θα καταλαβεις γιατι πληρωνεις την διαφορα απο το φινιρισμα μεχρι υλικα και λεπτομερειες πανω στην κιθαρα, αλλα αυτο ειναι τελειος προσωπικο, εμενα μου αρεσει να με εμπνέει το οργανο. Αλλα ο καθενας με τα βιτσια του.

jimi Ts. είπε:
Εγω παντος τωρα εχω μια fender singature και μια squier classic vibe και το μονο που θα σου πω ειναι οτι αμα πιασεις την μια κιθαρα και την αλλη θα καταλαβεις γιατι πληρωνεις την διαφορα απο το φινιρισμα μεχρι υλικα και λεπτομερειες πανω στην κιθαρα, αλλα αυτο ειναι τελειος προσωπικο, εμενα μου αρεσει να με εμπνέει το οργανο. Αλλα ο καθενας με τα βιτσια του.
Πιστευεις πως εαν αλλαζες μαγνητες και μανικι και squier παλι η διαφορα θα ηταν τοσο μεγαλη?

jimi Ts. είπε:
Εσυ δηλαδη δεν βλεπεις διαφορες???

αλλοι μανγητες

ebony ταστιερα

μαονι
οπτικα διαφορες βλεπω, μουσικα δε ξερω τι διαφορες εχει

μπορω να διαβασω τα τεχνικα τους χαρακτηριστικα και να πω η μια εχει το ενα και η αλλη το αλλο, το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αυτα πως μεταφραζονται σε ηχο και σε σχεση τιμη- αποδωση. γιαυτο και ρωτησα εδω. επισης ο λογος που δεν κοιταξα πολλες κιθαρες σε αυτη τη κατηγορια τιμης ειναι οτι αμεσα δε μπορω να κινηθω εκει. Γιαυτο και ρωταω περισσοτερο για το θεμα το modding γιατι θα γινει κατι σιγα σιγα με την οποια συχνοτητα μπορω εγω. Αν ειναι να δωσω καποια χρηματα εκει κοντα το ποιο πιθανο ειναι να αγορασω τη rb

Αν την έχει φίλος σου, και σε αγαπάει πολύ (πλατωνικά πάντα) και σε εμπιστεύεται, θα μπορούσες να του πεις να στην δανείσει για καμιά βδομάδα, να την δοκιμάσεις και στον ενισχυτή σου (φαντάζομαι πως για να πάρεις μια ακριβή κιθάρα έχεις και έναν τουλάχιστον αξιοπρεπή ενισχυτή για να την συνοδέψεις).

Πάντως μην τσιμπάς και πολύ από τα signature μοντέλα. Έκτός του ότι είναι αρκετά ακριβότερα, συνήθως είναι και ότι να'ναι σχεδιαστικά και δεν έχουν και πολύ σχέση με την original κιθάρα του εκάστοτε παίκτη (πχ το signature του Roger Waters, και εκεί πιά SD QPs; Τι διάλο, τους ψώνισε η φέντερ σε προσφορά;).

Εχοντας στην κατοχη μου μια fender billy corgan strat θα σου πω οτι η κιθαρα ειναι απλα απιστευτη (και με πολυ γκαζι) αλλα σιγουρα δεν ξερω τη συμβαινει με τις υπολοιπες signature

kwstas79 είπε:
Αν την έχει φίλος σου, και σε αγαπάει πολύ (πλατωνικά πάντα) και σε εμπιστεύεται, θα μπορούσες να του πεις να στην δανείσει για καμιά βδομάδα, να την δοκιμάσεις και στον ενισχυτή σου (φαντάζομαι πως για να πάρεις μια ακριβή κιθάρα έχεις και έναν τουλάχιστον αξιοπρεπή ενισχυτή για να την συνοδέψεις).

Πάντως μην τσιμπάς και πολύ από τα signature μοντέλα. Έκτός του ότι είναι αρκετά ακριβότερα, συνήθως είναι και ότι να'ναι σχεδιαστικά και δεν έχουν και πολύ σχέση με την original κιθάρα του εκάστοτε παίκτη (πχ το signature του Roger Waters, και εκεί πιά SD QPs; Τι διάλο, τους ψώνισε η φέντερ σε προσφορά;).
δηλαδη παιζει να βρω τον ηχο της σε πιο χαμιλη τιμη?

Trending...

Νέα θέματα

Back