Ποια κιθαρα ειναι αυτη?

alexkon13

Μόνιμος θαμώνας
Ανοιγω το θρεντ εκ μερος φιλου που τη βρικε στο Μοναστηρακι... Αυτη εδω ειναι

424486_411247868891839_100000198882681_1885235_406989172_n.jpg

studio54GR είπε:
Σαν Hohner μοιάζει
εμενα παλι μου μοιαζει σαν κατι οργανα απο το πρωην ανατολικο μπλοκ και μαλιστα ψευτοκατασκευη της πλακας (μου μοιαζει οχι οτι μπορει και να ειναι ποτε δεν ξερεις)

πρέπει να λείπει κι ένα κλειδί?

@messalion

από που "κρίνεις" την ποιότητα?

εγώ πέρα απ'το ότι είναι SG φάση melody maker και έχει ένα pickguard αρκετά περίεργο δεν μπορώ να διακρίνω τπτ άλλο!  :P

Μοιάζει πράγματι με 70's Japan ή Korean ή με τις USSR κιθάρες που έβγαιναν τότε. Θα πόνταρα μάλλον σε Japan λόγω της τάσης που υπήρχε να αντιγράφουν κυρίως gibson μοντέλα.

Πάντως, τα περισσότερα οικονομικά 70s αντίγραφα δεν ήταν και τόσο καλά σε ποιότητα(συνήθως κοντραπλακέ σώμα και χάλι ηλεκτρικά, hardware). Μόνο μερικές Ιαπωνικές εταιρίες όπως ibanez, tokai, matsumoku κλπ έβγαζαν καλά μοντέλα-copies.

hot_sauce είπε:
πρέπει να λείπει κι ένα κλειδί?
ναι λειπει και 1 κλειδι (απ'οσο διακρινω απο την φωτο)

@messalion

από που "κρίνεις" την ποιότητα?

εγώ πέρα απ'το ότι είναι SG φάση melody maker και έχει ένα pickguard αρκετά περίεργο δεν μπορώ να διακρίνω τπτ άλλο!  :P
ειναι απλο - ειχα καποτε στην κατοχη μου κατι παρεμφερες σε "εμφανηση" και απο κει βγαζω το συμπερασμα - φυσικα μπορει οπως ξαναλεω να ειναι και η ιδεα μου - no hard feelings

Έχω ένα τέτοιο (δεν είναι δικιά μου η φώτο)

104_0263redbass1.jpg

που είναι ολόιδιο μ' αυτό

1-021-021952_1-Epiphone-EA-260.jpg

Εντάξει φτηνά όργανα της εποχής εκείνης όλα τα matsumoku made αλλά της πλάκας δεν τα λες.

Παρεμπιπτόντως το sg δεν μου μοιάζει με lyle κρίνοντας απ' το headstock (καλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά...)

Δλδ αμα της αλλαξει τα ηλεκτρικα δεν θα ακουγεται τουλαχιστον?

alexkon13 είπε:
Δλδ αμα της αλλαξει τα ηλεκτρικα δεν θα ακουγεται τουλαχιστον?
Ε, αν της αλλάξεις κλειδιά, ηλεκτρικά, nut, φτιάξεις τα τάστα, τη σετάρεις, μάλλον θα παίξει.

Είχα πάρει μερικές τέτοιες παλιές copies λόγω πολύ χαμηλού κόστους αλλά ήθελαν πολύ δουλεία για να παίξουν....

Πρόσφατα τελείωσα μια strat 70s από Κορέα: της άλλαξα κλειδιά, tremolo, ηλεκτρικά, μαγνήτες, pickguard, nut, έτριψα τάστα, έκανα λέπτυνση στο μπράτσο και το πέρασα βερνίκι (συν άλλα που δε θυμάμαι), προκειμένου να παίξει έστω αξιοπρεπώς... 

Σε μία άλλη 70s strat japan copy έπρεπε να αλλάξω το μπράτσο καθώς το παλιό είχε γίνει τόξο με κάτι σκουριές για τάστα. Ήθελε και μαγνήτες, ηλεκτρικά κλπ καθώς τίποτε δεν δούλευε σωστά...

70s_arirang.jpg

70s_arirang2.jpg

Trending...

Νέα θέματα

Back