Ποιά κατά τη γνώμη σας είναι η καλύτερη πεταλιέρα αυτή τη στιγμή;

george_the_jack

Νέο μέλος
Ποιά κατά τη γνώμη σας είναι η καλύτερη πεταλιέρα αυτή τη στιγμή;

Ανεξαρτήτως χρημάτων ποια έχει τον πιο ποιοτικό ήχο και μπορεί να αντεπεξέλθει πιο 'τίμια' σε έναν απαιτητικό κλασσικό ροκ-80's χρήστη?

Ακούμε προτάσεις....

Το tc electronics nova system είναι από τα πιο πειστικά που έχω ακούσει.

Ενα άλλο είναι το fractal axe fx αλλά δεν ξέρω αν βγαίνει σε floor μορφή.

Sozos είπε:
Το tc electronics nova system είναι από τα πιο πειστικά που έχω ακούσει.

Ενα άλλο είναι το fractal axe fx αλλά δεν ξέρω αν βγαίνει σε floor μορφή.
Δεν μας ενδιαφέρουν τα λεφτά.Διαθέτουμε και λίγο πάνω από χιλιάρικο αρκεί το αποτέλεσμα να είναι ΚΟΡΥΦΗ

Καμμια και ολες,

ΛΑΘΟΣ: οι κοκκινες πεταλιερες  ;D

ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ: η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ

playloud είπε:
Καμμια και ολες,

ΛΑΘΟΣ: οι κοκκινες πεταλιερες  ;D

ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ: η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ
Και ποία είναι η δικιά σου??? (Βέγγο σοβαρέψου! :P)

H TC electronic G system???

Tonelab SE (η μπλε) αλλα δε βγαινει πια.

Παντως πραγματικα ειναι καμμια και ολες.

Δεν κανουν ολες σε ολα τα γουστα

playloud είπε:
Tonelab SE (η μπλε) αλλα δε βγαινει πια.

Παντως πραγματικα ειναι καμμια και ολες.

Δεν κανουν ολες σε ολα τα γουστα
για ήχο Whitesnake/Europe/Malmsteen/Vai.....

Εγω με αυτη, με τις δικες μου κιθαρες και με τα δικα μου ΧΕΡΙΑ βγαζω ακριβως αυτα που λες

Παντα ομως παιζοντας Η με τον Marshall jcm800 μου, η με τον 50/50 Mesa Boogie τελικο μου με 4x12 καμπινα

playloud είπε:
Εγω με αυτη, με τις δικες μου κιθαρες και με τα δικα μου ΧΕΡΙΑ βγαζω ακριβως αυτα που λες
Πολύ ωραία θα μου την πλασάρεις και σε λίνκ? Ο υποφαινόμενος δεν είναι ιδιαίτερα γνώστης. Το παιδί που παίζει κιθάρα έχει αυτά τα ακούσματα και πολύ καλή τεχνική για να τα παίξει απλά μια ζωή έπαιζε απευθείας με τον ενισχυτή και το footswitch του.

george_the_jack είπε:
Δεν μας ενδιαφέρουν τα λεφτά.Διαθέτουμε και λίγο πάνω από χιλιάρικο αρκεί το αποτέλεσμα να είναι ΚΟΡΥΦΗ
Τότε και το g system και το fractal είναι στις επιλογές σου απλά με το δευτερο θες και external floor controller.

Sozos είπε:
Τότε και το g system και το fractal είναι στις επιλογές σου απλά με το δευτερο θες και external floor controller.
Άρα μάλλον το G system παιδιά ε.....

Τι ακριβώς εννοείς "πεταλιέρα"? Θέλεις εξομοιώσεις καμπινών και ενισχυτών για direct ηχογραφήσεις ή παίξιμο μέσα από power amps και κονσόλα? Θέλεις μόνο εφφέ?

To Fractal που αναφέρθηκε είναι ένα πλήρες σύστημα (και το καλύτερο αυτή τη στιγμή) για εξομοίωση ολόκληρου του signal chain. Το G-System από την άλλη έχει μόνο (πολύ καλά και πολλά) εφφέ. Ξεκαθάρισε σε παρακαλώ ποιες είναι οι απαιτήσεις, ώστε να πάρεις πιο τεκμηριωμένες απαντήσεις.  ;) :)

Τωρα που τεθηκε το ζητημα, να πω πως ψαχνω μια Tonelab SE. Μηπως ξερει κανεις που μπορω να βρω;

playloud είπε:

Παντα ομως παιζοντας Η με τον Marshall jcm800 μου, η με τον 50/50 Mesa Boogie τελικο μου με 4x12 καμπινα

Καλά εννοείτε οτι αν πάρεις τέτοιο μηχάνημα και πας να το βάλεις σε κανενα mg15 τα πετάς τα λεφτά σου.

Για τον TGL που τον μπέρδεψα, σόρρυ κιόλας, έχει δίκιο. Τα tc electronics δεν έχουν προσομειώσεις, έχουν drive και λοιπά αλλά όχι προσομειώσεις. Οπότε αν θες καμπίνες ενισχυτές και λοιπά τα ξεχνάς.

TGL είπε:
Τι ακριβώς εννοείς "πεταλιέρα"? Θέλεις εξομοιώσεις καμπινών και ενισχυτών για direct ηχογραφήσεις ή παίξιμο μέσα από power amps και κονσόλα? Θέλεις μόνο εφφέ?

To Fractal που αναφέρθηκε είναι ένα πλήρες σύστημα (και το καλύτερο αυτή τη στιγμή) για εξομοίωση ολόκληρου του signal chain. Το G-System από την άλλη έχει μόνο (πολύ καλά και πολλά) εφφέ. Ξεκαθάρισε σε παρακαλώ ποιες είναι οι απαιτήσεις, ώστε να πάρεις πιο τεκμηριωμένες απαντήσεις.  ;) :)
Μας ενδιαφέρει ο προαναφερθείς ήχος και να μην εξαρτώμαστε από τις μπαχατέλες ενισχυτές που συναντούμε στα κατά τόπους στούντιο. Όσο το δυνατόν να είναι ο ήχος στάνταρ και αυτόνομος από ενισχυτή. Διαθέτουμε ένα marshall ένα peavey (50άρηδες αμφότεροι λαμπάτοι)

Αν οι ενισχυτες σας δεν εχουν καμπινα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να παρετε ηχους Europe, Malmsteen, Whitesnake κλπ

george_the_jack είπε:
Μας ενδιαφέρει ο προαναφερθείς ήχος και να μην εξαρτώμαστε από τις μπαχατέλες ενισχυτές που συναντούμε στα κατά τόπους στούντιο. Όσο το δυνατόν να είναι ο ήχος στάνταρ και αυτόνομος από ενισχυτή. Διαθέτουμε ένα marshall ένα peavey (50άρηδες αμφότεροι λαμπάτοι)
Σε αυτή την περίπτωση, αν ΔΕΝ κουβαλάτε ενισχυτές, όντως το Axe-Fx, όπως λένε ΟΛΟΙ όσοι το άκουσαν/έπαιξαν, είναι το απόλυτο μηχάνημα. Περιμένω να κανονιστεί να έχω κι'εγώ αυτή την εμπειρία, αλλά βασίζομαι στα λεγόμενα ανθρώπων που εκτιμώ πολύ και όχι σ'αυτά που διάβασα απλώς στο Internet.  ;) Μακάρι αυτός (ο ένας και μοναδικός απ'όσο γνωρίζω) στο forum που το έχει, να βγει να πει τη γνώμη του.  ;)

Βασικό αρνητικό: είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, 1500-2000 ευρώ, ανάλογα με την έκδοση.

Για κάτι φτηνότερο οι λύσεις είναι πολλές, από Boss, Vox, Digitech και πολλούς άλλους κατασκευαστές. Βρωμάει ο τόπος για να είμαστε ακριβείς...  ;D Αλλά μιας και ρώτησες ποιο είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ, αυτό είναι:

http://www.fractalaudio.com/products-fa-axefx.html

playloud είπε:
Αν οι ενισχυτες σας δεν εχουν καμπινα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να παρετε ηχους Europe, Malmsteen, Whitesnake κλπ
Κανένα απτό παράδειγμα καμπινάτου???????

Trending...

Νέα θέματα

Back