ποια η γνωμη σας για το basswood ???

aris 17561 είπε:
αν τελικα το ξυλο παιζει τοσο μικρο ρολο τοτε γιατι οι αλλαγες μαγνητων ειναι ρισκο που μπορει να σου κατσει μπορει και οχι ???
Αν τελικά οι ταπετσαρίες αυτοκινήτου παίζουν τόσο μικρό ρόλο τότε γιατί οι αλλαγές μπουζί είναι ρίσκο που μπορεί να σου κάτσει μπορεί και όχι?

bloody_sunday είπε:
Αν τελικά οι ταπετσαρίες αυτοκινήτου παίζουν τόσο μικρό ρόλο τότε γιατί οι αλλαγές μπουζί είναι ρίσκο που μπορεί να σου κάτσει μπορεί και όχι?
Κε συνάδελφε...έχεις μεγάλη ρέντα σήμερα...δεύτερο πετυχημένο!!

;D :P Σαχλαμάρα ήταν... Καλά, για ποιο πρώτο λες?

Σου χρωστάω και το Orchestrion αλλά γίνεται της απελπισίας από χρόνο...

η κιθάρα που είναι από basswood και κοστίζει 200Ε δεν νομίζω ότι είναι κατασκευασμένη από το ίδιας ποιότητας basswood με την αντίστοιχη των 2000Ε.

Το ίδιο ισχύει για οποιοδήποτε ξύλο.

Δεν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις διαφοράς τιμής σε alder,mahogany,ash...?

...τώρα αν παίζει ρόλο στο ηχητικό αποτέλεσμα είναι άλλη κουβέντα και βασανισμένη.

πάντως έχοντας κιθάρες από basswood (και rg) καμμία δεν μου έσπασε ή οτιδήποτε άλλο.

bloody_sunday είπε:
Σου χρωστάω και το Orchestrion αλλά γίνεται της απελπισίας από χρόνο...
Καλά πήγες?!!!!!!!.....Και δεν λές τίποτα?.....Ούτε μία λέξη? Καλό-μπούρδα?

marathon είπε:
Καλά πήγες?!!!!!!!.....Και δεν λές τίποτα?.....Ούτε μία λέξη? Καλό-μπούρδα?
Αλλού ........... καβαλοθρεντάκια.  ;)

η κιθάρα που είναι από basswood και κοστίζει 200Ε δεν νομίζω ότι είναι κατασκευασμένη από το ίδιας ποιότητας basswood με την αντίστοιχη των 2000Ε.

Δεν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις διαφοράς τιμής σε alder,mahogany,ash...?
Φέρτε μου να πιω

το ακριβότερο ποτό

εγώ πλερώνω

τα ξύλα π' αγαπώ

Προσπαθώ να γράψω δυο-τρεις λέξεις και απλά ΔΕΝ μπορώ. Θα χρειαζόταν ένας Καζαντζάκης, ένας Όμηρος για να δώσει μια ιδέα του τι έγινε...

audiokostas είπε:
Αλλού ........... καβαλοθρεντάκια.  ;)
Ρε, αυτό είναι το σοβαρό όχι το basswood....

και για να τελειώνουμε με αυτό...πάρτε και ένα παράδειγμα...

Εδώ έχουμε ένα καλό σώμα κιθάρας (στη συγκεκριμένη περίπτωση, ΔΕΝ μας ενδιαφέρει το είδος του ξύλου)

http://www.bhefner.com/index.php?l=product_detail&p=95

Μπορούμε με το ίδιο σώμα να φτιάξουμε μία κιθάρα που κάνει 200 ευρώ, ή μία που κάνει 2.000 ευρώ?. Η απάντηση είναι ΝΑΙ. Η διαφορά είναι (προφανώς) στα parts, φινιρίσματα...λοιπόν ενώ το ξύλο θα είναι ίδιο θα ακούγονται ίδιες?...

Αετό πετάξατε?...

marathon είπε:
Ρε, αυτό είναι το σοβαρό όχι το basswood....
Οκ. Φτιάξε thread. Βαριέσαι;

και για να τελειώνουμε με αυτό...
Αμ δε..... Αμα λες και τέτοια σαν επιχείρημα, λάδι στη φωτιά.

Αετό πετάξατε?...
Να αλλά ήταν οι ακτίνες από swamp ash και δεν καθόταν.

Το intonation στα ζύγια ήταν τζάμι. Και η ουρά από manual της behringer....... λεεεες  ::)

Εβαλα από τώρα να φτιάξω έναν από μαχογκάνι.

audiokostas είπε:
Οκ. Φτιάξε thread. Βαριέσαι;
Φίλος, υπάρχει και το search στο forum...Υπάρχει thread από παλιά και περιμένει τον Bloody να πάει να συμπληρώσει!!!

aris 17561 είπε:
καλημερα παιδια...

το basswood εχω δει οτι το βαζουν σε πολυ φτηνες κιθαρες των 200 ευρω αλλα και σε πολυ ακριβες των 2500 ευρω... μπρειτε να μου πειτε τελικα αν ειναι καλο ξυλο ?? δηλαδη στην σκεψη μου να παρω μια ibanez προτιμοτερο ειναι να παρω καποια με μαονι η basswood... παιζω λιγο απ ολα... ροκ , μεταλ , καθαρα κοματια κτλ...
μία χαρά ξύλο είναι...

από το site του anderson:

"Pronounced bass like the fish. This wood gained popularity in the 80s and for a time was probably the most used wood for locking tremolo guitars. It is very light weight and produces a fairly even and full mid-range response throughout the entire band width. Many people feel it is extremely well matched with humbucking pickups because it produces a lot of the same frequencies that humbuckers easily reproduce. This is not to say that single coil tones aren't great as well. Toward the end of the late 80s, a few other species of woods were mistakenly thought to be basswood and this seemed to lead to a decline in basswood's popularity. However, true basswood does produce a very pleasing midrange tone "

JPM είπε:
μην πίνετε πάντως πολύ ρε παιδιά,πληρώνετε που πληρώνετε τα ξύλα που αγαπάτε...

είναι εποχές αυτές για έξοδα?
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση  ;)

(Μια ελληνική παροιμία που ποτέ μου δεν πολυκατάλαβα. Αλλά δείχνει και την εγγενή παράνοια της φυλής)

Α, παρεμπιπτόντως. To basswood είναι μια χαρά ξύλο.

VampireLestrat είπε:
Αν το ξύλο έπαιζε τόσο σημαντικό ρόλο φίλε μου λες να έβαζαν το ίδιο σε κιθάρες των 200 και 2.000 ευρώ;
πρεπει να εισαι ο πρωτος που λεει οτι το ξυλο στην ηλεκτρικη δε βαραει κανενα ρολο.περισσοτερο μου αρεσει και το υφακι σου λες και ειπες κατι το γνωστο που ενας δεν το ξερει!

οχι πάλι ρε γαμώτο ........  :-\

audiokostas είπε:
οχι πάλι ρε γαμώτο ........   :-\
Και τώρα θα αρχίσει το γνωστό… πανηγύρι περί της συμβολής των ξύλων στον ήχο των οργάνων…

al6sjackson! είπε:
πρεπει να εισαι ο πρωτος που λεει οτι το ξυλο στην ηλεκτρικη δε βαραει κανενα ρολο.περισσοτερο μου αρεσει και το υφακι σου λες και ειπες κατι το γνωστο που ενας δεν το ξερει!
Πρέπει να είσαι νέος στο φόρουμ... Α, ναι, είσαι...

audiokostas είπε:
οχι πάλι ρε γαμώτο ........   :-\
Φίλος, καλά ήσουν στο άλλο θέμα με τις λάμπες...τι δουλειά έχεις (και) εδώ?

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Και τώρα θα αρχίσει το γνωστό… πανηγύρι περί της συμβολής των ξύλων στον ήχο των οργάνων…
Σιγά μην ασχοληθούμε με αυτό, εδώ πήγε ο bloody στον Metheny και δεν λέει κουβέντα...μας κρατάει στην αγωνία!!!!!!

marathon είπε:
Σιγά μην ασχοληθούμε με αυτό, εδώ πήγε ο bloody στον Metheny και δεν λέει κουβέντα...μας κρατάει στην αγωνία!!!!!!
Έφερε τίποτα να δούμε; Πως του φάνηκε, ήταν της προκοπής ή μάπα το καρπούζι;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back