Ποια 2x12 καμπινα;

Ξέχασα να σου πω ότι με 20 € επιπλέον παρέχει και break-in/aging option για τα μεγάφωνα.

georgekz750 είπε:
Ενω πχ ο ANGUS YOUNG των AC DC ή ο Adrian Smith των Maiden ή ακομη και ο Clapton ειναι ασημοι μπροστα στον τιτατοτεραστιο Malmsteen.... (και η λιστα ειναι τεραστια για τους χρηστες-εστω και κατα καποιες περιοδους- των G12T-75)...  ::)
H αναφορα στους συγκεκριμενους κιθαριστες ειχε αποκλειστικο σκοπο να δειξει οτι οι παιζοντες βαρυτερα ειδη προτιμουν τα V30.....Ουδεις αμφισβητει την αξια και την φημη των ονοματων που αναφερεις.........

inquisitor είπε:
H αναφορα στους συγκεκριμενους κιθαριστες ειχε αποκλειστικο σκοπο να δειξει οτι οι παιζοντες βαρυτερα ειδη προτιμουν τα V30.....Ουδεις αμφισβητει την αξια και την φημη των ονοματων που αναφερεις.........

Δεν ειναι απολυτο επειδη παιζoυν αυτοι οτι γενικα κανει για βαρυτερα ειδη.

Αν για τετοιες χροιες ο ενισχυτης δεν ειναι scooped mid απο μονος του και του βαλεις V30 μονο συγχρονη μεταλ χροια δεν θα βγαλει (πχ ο Slash που ανεφερες), αν παλι συμβει το αντιθετο δηλαδη ενισχυτης με "ψοφια" μεσαια σε G12T θα ειναι ενα μουντο πραγμα με κατι ενοχλητικα ψηλα που θα στεκονται μονα τους και ξεκαρφωτα εκει πανω χωρις καμια ομοιογενεια και συνοχη.

Χαρακτηριστικα προσφατα επαιξα ενα σετ προ-τελικου της Engl (το συγκεκριμενο δεν θα ελεγα οτι φημιζεται για τα μεσαια του  :P) σε 1960Α (G12T) και απλα το χαντακωσε. Το ιδιο σετ στην 1960AV  (V30) "ανεπνευσε" και εδειξε την πασρουσια του μεσα στο συνολο δειχνωντας πολυ ανωτερο (και εκανε και τον ιδιοκτητη του να παρει καμπινα με V30),αντιθετα ο δικος μου Bogner ακουγεται πολυ καλυτερα για τα μη-μεταλ γουστα μου με V30 μιας και με τα G12Τ "μεταλλιζει", με λιγα λογια οπως ειπαν κι αλλοι αν δεν εχεις τον ενισχυτη στα χερια σου να δοκιμασεις ποι μεγαφωνο του παει για αυτο που θελεις να ακουσεις,δεν ξερεις με τιποτα εκ των προτερων.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αλλα δεν ψωνιζω με πιστοτικες υποψιν οποτε χαρλει μπεντον και κατι αλλες που μου προτινετε δεν ξερω πως θα τις βρω.

Επειδή έχουμε την συγκεκριμένη κεφαλή, θα σου πρότεινα να βρεις μια καμπίνα που να έχει άπλετο όγκο (σαν των mesa g-90 ηχείων) και ουδέτερα μεσαιοπρίμα (αυτό το χαρακτηριστικό δυστηχώς δεν το έχω ακούσει σε ηχείο).

Έχει δηλαδή γενικώς μεσαιοπρίμο ήχο οπότε χρειάζεται μια καμπίνα με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα για να μην καταφεύγεις σε άπλετο eq-ing όπως κάνω εγώ τώρα.

haryy αν μου πεις κατι ως δεδομενο, π.χ. ποσα λιτρα να ειναι; παιζει ρολο ετσι; ξερω γω εσυ πες!

Δυστηχώς είναι το μόνο hint που μπορώ να σου προσφέρω, δηλαδή να βρεις μια μπάσα καμπίνα με ουδέτερα μεσαιοπρίμα. Το ποια θα είναι αυτή μπορούν να στο πουν τα υπόλοιπα παιδιά.

για να μην ανοιγω καινουριο θεμα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση εδω!

στο studio που παιζουμε εχω δυο combo εναν Fender blues junior και ενα custom telegun σε φαση παλιο marshall.

θα ηθελα να παλω μια καμπινα 2Χ12 για να μπορω οποτε θελω να συνδεω και με καμπινα αυτους του ενισχυτες. βασικα πιο πολυ την θελω για τον blues Junior εχοντας την εντυπωση οτι θα παρω παραπανω headroom ισως και ογκο.

πρωτα απο ολα δεν γνωριζω πολλα απο καμπινες αλλα ξερω οτι θα ηθελα open back

τι θα επρεπε να προσεξω με τα watt?

για το Ohm ο blues junior βγαζει 8ohm

τα φραγκα που δινω ειναι 300ευρω αντε 400 το πολυ πολυ

με κατι τετοιο θα εκανα δουλεια?

http://www.thomann.de/gr/fender_bandmaster_212_vm.htm

gdevelek είπε:
με απόλυτη βεβαιότητα  ;)
τελεια!  ;D

καμια προταση εχεις  8)

είναι θέμα γούστου, προσωπικα πιστεύω πως τα eminence κολακεύουν τον ήχο των fender, και υπάρχουν επιλογές με eminence στο θωμά

Τσέκαρε και καμπίνες με Vintage 30 μεγάφωνα.. εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με την marshall 1936v αν και ξεφεύγει λίγο απ το budget που περιγράφεις... με τα watt απ οσο ξέρω απλα δε θες τα watt της κεφαλης να ξεπερνανε τα watt της καμπινας.. ισως υπαρχει θεμα και αν τα watt της καμπινας ειναι πολυ μεγαλυτερα απ της κεφαλης, αλλα εκει δεν ειμαι 100% σιγουρος... καλες αγορες!

Εαν σου αρέσει ο ήχος των V30, υπάρχει και η επιλογή της Framus 212 open back (κυκλοφορεί και μια στις αγγελίες). Προσωπικά έχω δοκιμάσει την συγκεκριμένη και μπορώ να την προτείνω, εαν (επαναλαμβάνω :) ) σου αρέσουν τα V30.

ειμαι φαν των V30  ;D

μαλλον θα παω για αυτην

http://www.thomann.de/gr/palmer_pcab212v30.htm

η framus ξεφευγει απο το μπατζετ μου λιγο αλλα ποτε δεν ξερεις....

και τωρα οικονομια! χαχαχα

ευχαριστω πολυ παιδια!

Mια ακομα ερώτηση στο θρεντ...

Τι είναι ρε παίδια αυτό το Birchwood?

Στα ελληνικά πως λέγεται? ???

gdevelek είπε:
είναι θέμα γούστου, προσωπικα πιστεύω πως τα eminence κολακεύουν τον ήχο των fender, και υπάρχουν επιλογές με eminence στο θωμά
Πολύ γενικό αυτό... δεν τους κολακεύουν περισσότερο ή λιγότερο από άλλες εταιρίες όπως πχ. Jensen, Celestion κλπ. Ποια Eminence ακριβώς? Γιατί έχει άπειρα μοντέλα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back