Πείτε μου ότι είμαι ο πρώτος που το σκέφτομαι!!!

O σωστός ο άντρας ο πρόστυχος δεν παίζει με χορδες, παίζει με συρματόσκηνα...

Εμένα ο πατέρας μου είναι ναυτικός και θα μου φέρει κάτι παλαμάρια απο το βαπόρι, λέτε να τα χρησιμοποιήσω στη Fender για να είμαι πιο ντούρος.;

Καλα καλα δε πατε να λετε?
Εγω αμα βρω 7αρες πουθενα θα τις βαλω.
Μωρέ δεν πα να βάλεις και 5άρες..... :lol: :lol: :lol:

Απλά η άποψή μου είναι ότι τα αναλώσιμα (χορδές, πένες κλπ) κατά κανόνα είναι καλύτερα να μην είναι εξεζητημένα.

Και δεν θα σπάσει; Μήπως που κατακρεουργήσει τα δάχτυλα; Ή να το γυρίσω σε οδοντικό νήμα; :lol:

εγω στην jaguar εχω 13ρες...Αμφιβαλλω αν τις εχεις δοκιμασει ποτε..
η jaguar ειναι short scale και δεν πολυκαταλαβαίνεις :wink:

κανεις λαθος, η jaguar δεν ειναι short scale αλλα medium scale και αυτο δεν νομιζω να ειναι τοσο σημαντικο στο αν "νιωθεις" την διαφορα στις χορδες..Σιγα την διαφορα τασης...

εγω στην jaguar εχω 13ρες...Αμφιβαλλω αν τις εχεις δοκιμασει ποτε..
η jaguar ειναι short scale και δεν πολυκαταλαβαίνεις :wink:

κανεις λαθος' date=' η jaguar δεν ειναι short scale αλλα medium scale και αυτο δεν νομιζω να ειναι τοσο σημαντικο στο αν "νιωθεις" την διαφορα στις χορδες..Σιγα την διαφορα τασης...[/quote']

ενοοώ ειναι shorter scale.

οτι κάνει διαφορά σίγουρα κανει, χασάπικα οσο νιωθουν οι 9αρες σε 25,5" τοσο νιώθουν και οι 10άρες σε 24". δεν κανει ΤΟΣΗ διαφορα παντως 13αρες σε κανονικη κιθάρα δεν νομίζω να αντέχονται και πολύ...

Λοιπον, με την jaguar παιζω κατα κορον surf.(=πολυ πολυ τρεμολο,+1 για heavy gauge χορδες) Επίσης, λογω του οτι δεν χρησιμοποιω βαριες πενες, οι χοντρες χορδες με βολευουν στους "πυροβολισμους"(βλεπε πως ξεκινα η missirloυ του dick dale)...+ του οτι την χρησιμοποιω και για slide, που σημαινει πως οι 12ρες ειναι υπερβολικα "λεπτες" για αυτην την δουλεια..

παντως 13αρες σε κανονικη κιθάρα δεν νομίζω να αντέχονται και πολύ...
αν παιζεις ..καθαρη jazz ή ..μελωδιουλες(απλες γραμμες),χαιδευοντας την κιθαρα,σε αργα ατμοσφαιρικα κομματια :lol: αντεχονται...

αν θες να παιζεις με bends,vibrata και να ξεσκιζεις την κιθαρα,κατα την γνωμη μου οι 13αρες δεν αντεχονται με τιποτα...(ουτε και οι 11αρες πολλες φορες αν ειναι σε κανονικο κουρδισμα και οχι..Eb)

ολα ωραια ειναι παιδια αρκει να βγαινει καλη μουσικη..σεβασμος στα γουστα ολων...τιποτα δεν πρεπει να απορριπτουμε γιατι τοτε απλα περιοριζομαστε σαν μουσικοι...

οι διαφορετικες προτιμησεις που υπαρχουν απορρεουν απο το γεγονος οτι δεν ακουμε ολοι μας το ιδιο......τα αυτια μας διαφερουν.( και τα χερια μας διαφερουν ,αλλα οπως εχω πει ,αυτο στις χορδες ειναι θεμα συνηθειας..)

οι διαφορετικες προτιμησεις που υπαρχουν απορρεουν απο το γεγονος οτι δεν ακουμε ολοι μας το ιδιο......τα αυτια μας διαφερουν.( και τα χερια μας διαφερουν ' date='αλλα οπως εχω πει ,αυτο στις χορδες ειναι θεμα συνηθειας..)[/quote']
οτι πεις ΕΣΥ man..

ΜΟΝΟ θεμα συνηθειας ειναι;οκ ΜΟΝΟ θεμα συνηθειας ειναι :)

υ.γ.καλα δεν τα δουλευω τα κεφαλαια και εγω; :lol:

θεμα συνηθειας αν βεβαια δεν μιλαμε για ακροτητες (π.χ. 0.8 η' 0.13) οταν ομως καποιος αποφασιζει να αλλαξει απο 0.9 σε 0.10 η απο 0.10 σε 0.11 ειναι θεμα χρονου να τις συνηθισει.....απλα αυτο που πρεπει να κανει ειναι να αφησει τα αυτια του να του υποδειξουν πιο σετ θα ειναι η τελικη του επιλογη..

τωρα συμφωνουμε..νομιζα οτι ελεγες οτι ακομα και οι 13αρες ειναι θεμα συνηθειας για ολους...βεβαια νομιζα..και το νομιζω ειναι το ρημα του .μαλακα..-)

Καλα ειδικα το θεμα χορδες και αν ειναι οτι βολευει τον καθενα.(μεχρι ενος σημειου βεβαια )

Εγω προσωπικα παντως αν μου δωσεις να παιξω μια κιθαρα με διαφορετικο gauge απο αυτο που εχω συνηθισει(10-11 σε 25.5-24.75 αντιστοιχα) θα μου παρει λιγο να προσαρμοστω και θα το αντεξω.

Αυτο που δεν σηκωνει ο οργανισμος μου με τιποτα ειναι τα heavy bottom sets(ετσι δεν λεγονται; :) ).Δεν μπορω να νιωθω τερμα stiff την low E και την high Ε αμα θελω να την παω βολτα ανετα στην low αδελφουλα της :lol: :lol: .Νο balance at all!!Και επειδη ο lambrosgg εθεσε και το θεμα chording,καλα αν παιζεις μονο powerchords στις 3 low ενταξει,αν to chording σου ειναι πιο μεγαλου ευρους η ισορροπια και στον ηχο παει περιπατο.

Για μενα και ενα set 11-56 ειναι unbalanced,αλλα περι ορεξεως...

Trending...

Νέα θέματα

Back