Pigtronix EP-1 και expression πετάλι

mustafank

Μητσοτάκη κάθαρμα
Noiz Addict
  Σήμερα ήρθε στα χέρια μου το καινούργιο μου απόκτημα,το Pigtronix EP-1 Envelope Phaser. ;D

Διαβάζοντας το manual είδα πως η εταιρεία προτείνει να χρησιμοποιήσω για expression πετάλι,μόνο αυτό της Pigtronix.

Είναι κάτι τέτοιο υποχρεωτικό;

Δε μπορώ,δηλαδή,να χρησιμοπoιήσω ένα οποιοδήποτε expression πετάλι και να έχω τα ίδια αποτελέσματα;

Το λέω αυτο,γιατί είχα,μέχρι τώρα,την εντύπωση,πως οποιοδήποτε expression πετάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εταιρειά/πεταλάκι/πεταλιέρα.

Θα εκτιμούσα τη βοήθεια οποιουδήποτε έχει εμπειρία με το συγκεκριμένο θέμα. :)

iamnohero είπε:
Εντυπωσεις??
Να μη λέω υπερβολές,μια και δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω πάνω από μια ώρα.

Πάντως,από όσο άκουσα,έχει πληθώρα ήχων πολύ καλής ποιότητας(τουλάχιστον συγκρινόμενοι με το phaser του V-amp3,που έχω),αλλά θέλει πολύ ψάξιμο

(που δε με χαλάει καθόλου,το αντίθετο,μάλιστα  ;D)

Με ενα μικρο googlaρισμα που εκανα, το λενε αρκετοι οτι κανει ΜΟΝΟ το pigtronix expression....(Περα απ`την ιδια την εταιρεια που υπεθεσα οτι ισως το λεει για λογους marketing)

http://www.stevesmusiccenter.com/PigtronixEP-1.html

Αν μπορεις  βρες κανα δυο expression να δοκιμασεις ο ιδιος.... :)

iamnohero είπε:
Με ενα μικρο googlaρισμα που εκανα, το λενε αρκετοι οτι κανει ΜΟΝΟ το pigtronix expression....
Αυτό φοβόμουνα,γιατί ήλπιζα πως ίσως:

Περα απ`την ιδια την εταιρεια που υπεθεσα οτι ισως το λεει για λογους marketing
Τέσπα,όπως λένε και στη διαφήμιση :"μια δοκιμή θα σας πείσει..

Ευχαριστώ,πάντως,για τη βοήθεια  :)

Έχω το ίδιο πετάλι και χρησιμοποιώ το expression της Moog και δουλεύει άψογα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις άφοβα αυτό της M-Audio και Boss -  Roland σίγουρα! ;)

xaris123 είπε:
Έχω το ίδιο πετάλι και χρησιμοποιώ το expression της Moog και δουλεύει άψογα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις άφοβα αυτό της M-Audio και Boss -  Roland σίγουρα! ;)
Thumbs up!Your are my man!

Έστειλα και mail στην Pigtronix,όπου πιστεύω,όμως,πως η απάντηση θα είναι συνάρτηση του marketing της εταιρείας(απόλυτα λογικό και κατανοητό).

Οψόμεθα.

ps @xaris123:από ότι κατάλαβα,αυτά θα είναι εντάξει:

http://www.thomann.de/gr/moog_ep2.htm

http://www.thomann.de/gr/boss_fv500l.htm

http://www.thomann.de/gr/maudio_expression_pedal.htm

το moog υπάρχει περίπτωση να το βρω στη Θεσ/νίκη ή μόνο μέσω διαδικτύου;

έχω εγώ σχέση με τον πωλητή : αν ήσουν αθήνα θα σου πρότεινα να σου δανείσω και τα 3 expression που διαθέτω για να δεις τι γίνεται (line6 EX-1, Zoom, Βοss) και να μας πεις.

Δε χρειάζεται να υπογραμμίσω πόσο χ3ζω τις εταιρείες που απαιτούν το "δικό τους" εξάρτημα, αλλά ας μην επεκταθούμε.

Το "χρήσιμο" που είχα να προσθέσω είναι το οτι τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός expression δεν αρκεί να είναι συμβατά με το κάθε μηχανημα για να λειτουργούν "καλά" μαζί. Πχ εμένα το Boss ΔΕΝ μου δούλεψε καλά με τη Line6 Μ13, παρότι λειτουργεί μαζί της.

blue είπε:
Δε χρειάζεται να υπογραμμίσω πόσο χ3ζω τις εταιρείες που απαιτούν το "δικό τους" εξάρτημα, αλλά ας μην επεκταθούμε.
Όπως είχα γράψει και προηγουμένως,έστειλα mail στο tech stuff της Pigtronix και περίμενα απάντηση στο πνεύμα που περιγράφει ο blue,ωστόσο εξεπλάγην (υπερ)θετικά.

Και εξηγούμαι:

το δικό μου κείμενο έχει ως εξής:

Dear tech stuff of Pigtronix,first of all greetings and merry Christmas!

I recently bought a used EP-1 pedal and I was wondering if only a PIgtronix Expression pedal will work with it or I would be just fine with any expression pedal in the market.

The reason I'm asking is because I come from Greece and it would be very,very hard,if not impossible,to find one here(and I don't want to buy via internet,if I can avoid it).

Thank you in advance for your time and effort.

Have a nice time and keep making these GREAT pedals.

Yours sincerely,

Ioannis Chatzitheocharis
Την επόμενη ακριβώς μέρα,έλαβα αυτήν την απάντηση:

Roland EV-5Moog EP-2

Boss FV500-L

QuikLok VP26-U

will all work

David Koltai

Pigtronix.com

Shop: 631-331-PIGS (7447)

Cell: 917-941-2861
Αυτό,για μένα,είναι ο ορισμός της επαγγελματικής συμπεριφοράς και του σεβασμού προς τον αγοραστή(άσε που ούτε ως αγοραστής μπορώ να θεωρηθώ,αφού το πήρα second hand).

Trending...

Νέα θέματα

Back