πεταλιερες και 4 cables method

ignantios

Παλιά καραβάνα
.....ειδα ενα βιντεο σχετικο με την συνδεση πεταλιερας με την μεθοδο των 4 καλωδιων.....και ειπα να το δοκιμασω και στην tonelab.....

Οπερ και εγεναιτο και το αποτελεσμα ηταν καταπληκτικο...καμια σχεση με οποιοδηποτε αλλο τροπο συνδεσης....ειτε απο το output κατευθειαν στον return του ενισχυτη ....και επιλογη line /amp ...ειτε απο το output της tonelab κατευθειαν στο input του ενισχυτη......

πολυ λιγοτερος θορυβος.....το drive ειναι σκαλες καλυτερο πιο ογκωδες και φυσικο-ποιοτικο.......γενικα επαθα πλακα.......η επιλογη που εχω ειναι line 2 και η συνδεσμολογια η παρακατω....Οσοι πιστοι δοκιμαστε και θα δειτε

Δεν γινεται να δουλεψει η 4 cable method στην ΤL μια και δεν εχει effect loop (εχει αλλα ουσιαστικα ειναι ΜΠΡΟΣΤΑ απο ολη την πεταλιερα).

Απο περιεργεια για ΓΡΑΨΕ μας πως  ΑΚΡΙΒΩΣ την εχεις συνδεσει για να δουμε τι εχεις κανει...

Ειναι γνωστη η μεθοος αυτη,αλλα δυστυχως δεν ο ενισχυτης μου δεν εχει fxloop......περισσοτερο την 4cables την χρησιμοποιουν ατομα που εχουν boss πεταλιερα,οταν ειχα κι εγω την gt-8 και εψαχνα κολπα και διαφορα τετοια το ειχα διαβασει απο πολλους......καλο θα ηταν αν μπορουσες να ανεβασεις κανενα video ή clipακι με την πεταλιερα κατευθειαν στο input και με την πεταλιερα με τη μεθοδο των 4 ;D.....για να μπορει να υπαρχει και συγκριση... :)

Superfunk είπε:
Δεν γινεται να δουλεψει η 4 cable method στην ΤL μια και δεν εχει effect loop.

Απο περιεργεια για ΓΡΑΨΕ μας πως  ΑΚΡΙΒΩΣ την εχεις συνδεσει για να δουμε τι εχεις κανει...
ρε συ αφου εχει loop η TL..... ::)

Superfunk είπε:
Δεν γινεται να δουλεψει η 4 cable method στην ΤL μια και δεν εχει effect loop.

Απο περιεργεια για ΓΡΑΨΕ μας πως  ΑΚΡΙΒΩΣ την εχεις συνδεσει για να δουμε τι εχεις κανει...
+1

το loop που εχει η tl ειναι ''εικονικο''

το νοημα του 4cm ειναι να χωρισεις τα fx που ειναι πριν την προενισχυση (comp,od,dist κτλ ) και τα fx που ειναι μετα την προενισχυση (delay,reverbs κτλ κτλ)

αυτο θα γινοταν στην περιπτωση που το loop βρισκοταν μετα τα amp simulations και τα πριν τα mod fx  ;)

η gt εχει τη δυνατοτητα να βαζεις την loop σε οποια σειρα επιθυμεις εσυ και ετσι ειναι εφφικτο αυτο

στην tl απλα δεν γινεται κατι τετοιο  ;)

ειλικρινα το αποτελεσμα ειναι απιστευτο....δοκιμαστε το και πειτε μου και εγω ετσι πιστευα αλλα δεν συγκρινεται...λοιπον

1)απο την κιθαρα μου στον input της tonelab

2)απο το output της tonelab (l/mono)  στο return του ενισχυτη

3) απο το send του ενισχυτη στον return της tonelab

4) απο το send της tonelab(insert) στο input του ενισχυτη

παιδια δεν κανω πλακα εχω παθει ζημια.......μια δοκιμη θα σας πεισει.......και απο θορυβο εχεις το 30% απο οτι πριν...μιλαμε για full gain καταστασεις

Με 4 cables δουλευουν οι πεταλιερες με loop οπως πολυ σωστα προλαλησε ο SF κ μαλιστα προγραμματιζομενη να αλλαζει θεση στην σειρα των εφε. Με αυτον τροπο μπορουμε να χρησιμοποιουμε αποκλειστικα το preamp του ενισχυτη μας σε καποια patches κ στην ουσια η πεταλιερα να δουλευει μονο στην λουπα του ενισχυτη ενω σε αλλα η πεταλιερα στελνει το σημα κατευθειαν στο ιnput. Αυτο γινεται στην GT8 ( που ειχα παλια) κ σε οσες πεταλιερες εχουν αυτην την δυνατοτητα που προανεφερα.

ωραια οποις εχει tonelab ας το δοκιμασει......το βασικο ειναι να ειναι στο line 2 και ολα τα αλλα οπως τα ειπα...και μετα τα συζηταμε τα υπολοιπα.......αν γινεται και εαν εχει αποτελεσμα.....μια δοκιμη βρε αδερφε

ανεβασε ντε κατι να ακουσουμε.....εστω και εντελως ερασιτεχνικο....μονο για μια γευση...

ignantios είπε:
......το βασικο ειναι να ειναι στο line 2 και ολα τα αλλα οπως τα ειπα...και μετα τα συζηταμε τα υπολοιπα.......
τι ειναι το line 2? TL LE ειναι?

ρε παιδια δοκιμαστε....απο το κινητο τι να ακουσετε? εμπιστευτειτε με......κερναω καφε σπιτι μου σε οποιον θελει να φερει τη δικη του tonelab να τη συνδεσει οπως θελει και εγω με τον δικο μου τροπο....και μετα θα μου πειτε.........ειναι αλλη κατηγορια λεμε.....εγω την ξαναερωτευτηκα.......... ;)

ααααα οποις ειναι Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ κοντα ισχυει η προσκληση ;D

zithon είπε:
τι ειναι το line 2? TL LE ειναι?
ναι εκει που υπαρχει το κουμπι line/amp διπλα στην οθονη.....βαζει line1-2 αναλογα οτι θες.....επισης εγω εχω ενεργοποιυημενες τις καμπινες......πλακα παντως δεν κανω με την καμια

Ετσι οπως λες Αντωνη το σημα σου παντα θα περναει απο τον προενισχυτη του ενισχυτη σου αλλα το θεμα ειναι που βρισκεται η λουπα στην TL σε σχεση με τα drive της. Aν ειναι πριν απο τα drive τοτε ειναι σαν να βαζεις ενα πεταλι drive στην λουπα του ενισχυτη για αυτο δεν εχει θορυβο αλλα το θεμα ειναι τι ειδους drive βγαινει ετσι. Αν ειναι οκ οπως λες μμμμ......!!!!!

τουμπανο ειναι....πιστεψε με..............ενα εθελοντη θελω να εχει ορεξη για καφε σπιτι μου.......... ;D

1)απο την κιθαρα μου στον input της tonelab
4) απο το send της tonelab(insert) στο input του ενισχυτη
το send της ΤL ειναι ουσιαστικα το DIRECT σημα της κιθαρας σου (μια και βρισκεται ΠΡΙΝ το input της πεταλιερας) αρα καταρχην ΣΥΝΔΕΕΙΣ την κιθαρα σου με το input του ενισχυτη σου.  

2)απο το output της tonelab (l/mono)  στο return του ενισχυτη
3) απο το send του ενισχυτη στον return της tonelab
το return της TL ειναι ουσιαστικα το INPUT της πεταλιερας αρα

αρα ουσιαστικα εχεις βαλει την TL στο εffect loop τους ενισχυτη σου

στην SE που εχω παντως, γινεται ::)

Απλα μου απενεργοποιουσε το eq του ενισχυτη κ δε γουσταρα..

ΑΑ επισης τη κιθαρα την ειχα στο input του ενισχυτη και τα υπολοιπα οπως λεει ο φιλος..(περιπου)

Επισης το κουμπι chain για αυτο το λογω δεν υπαρχει??? για να διαλεγουμε τη σειρα των εφε???

το e.q του ενισχυτη το απενεργοποιει....οπως λες...αλλα το αποτελεσμα αξιζει.......

ολα τα εχω στο τερμα απο θεμα drive.........με ελαχιστο noise reduction κατω απο το 3,5.....μη μου πειτε ειναι πριμαριστος ο ηχος γιατι ειναι απο κινητο...και δεν εκατσα να δω πως θα το γραψει το κινητο ακουστε εαν υπαρχει θορυβος στο τελος με full ολα και πεταλι για boost

http://www.youtube.com/watch?v=NG3L8LQVK64

Trending...

Νέα θέματα

Back